Barselona i PSŽ - Trampa koja bi pomerila granice fudbala!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 13.12.2018.
11:47
Izvor: Sportske.net

Za sada je u pitanju samo opipavanje pulsa, ali iz vizure PSŽ ovo bi moglo da bude najbolje rešenje.

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Informacije iz Francuske su uzburkale duhove, navodno Barselona i PSŽ rade na razmeni.

Neće biti "glava za glavu", naravno, ali bi Barsa mogla da u Pariz pošalje Osmana Dembelea u zamenu za Nejmara.

Brazilac bi oberučke prihvatio ovakav rasplet, naime, on ne krije da ponovo hoće u Kataloniju, a sa druge strane Dembele igra odlično, ali ima problem van terena, kasni na treninge, upozorenja ne pomažu, pa i pored toga što je zaista sjajan, u Barsi je mnogo glavobolje oko njegovog ponašanja.

Katalonci bi doplatili verovatno 50 ili 60 miliona, morali bi jasno i da potroše novac za Nejmarovu platu, ali ona neće biti ni blizu one koju je imao u Parizu, sigurno da bi morao da se odrekne desetak miliona po sezoni.

Naravno, sve ovo su samo pretpostavke, delom i zbog FFP, Parižani bi mogli da pristanu, oni žele da sačuvaju Mbapea, a sa Dembeleom bi imali verovatno dva najtalentovanija igrača na svetu u ovom trenutku. Plus. to bi otvorilo vrata da pored, već izvesnog De Jonga pojačaju dodatno tim, eventualno prodaju Kavanija i nađu mlađeg napadača.

Uz to, ako Barsa uzme Rabioa kao slobodnog igrača, onda bi mogla da kao deo paketa Parižanima ponudi i Ivana Rakitića koga Tuhel želi. Hrvat navodno prodaje kuću u Barseloni, što je samo dolilo vatru na priče da odlazi, mada su iz kluba demantovali da taj potez ima veze sa njegovom karijerom.

Međutim, pitanje je i Barseloninih finansija, naime, Nejmarova plata, uz španske poreze bi bila dodatni udarac za klub, na to upozoravaju u finansijskim strukturama kluba, treba takođe dovesti i zamenu za Suareza, mada bi to mogao da bude neki mlađi i ne toliko poznati igrač koji bi se postepeno uklapao u tim.

U svakom slučaju, čeka nas vrelo leto, mnogo zavisi od FFP, videćemo da li će Parižani morati da prodaju jednu od dve zvezde, i kako će se to odraziti i na neke druge transfere u velikim evropskim klubovima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Anonymous Official
Friday, 14.12.2018
00:38

Smiješno mi je kako to pišete Neymar hoće da ide i to je to kao da se PSG ništa ne pita...lik je potpisao ugovor i sam sebi je kriv tako da ne može da ide ako ga klub ne pusti a sigurno da ga neće pusiti ispod novog rekorda jer on je ipak iza Messija i Ronalda najbolji igrač a sigurno da ni u ludilo neće otići ispod uložene cifre

avatar
Mirjevac
Thursday, 13.12.2018
20:45

Mislim da nije realno da Barca daje Dembelea za Nejmara, naj bolje bi bilo da dembele ostane na desnu stranu a da njmar dodje da igra na svoju levu kao sto je igrao, a da raketica daju za Nejmara i narvno da Barca doplati! Ja bi jos i da Barca uzme na pozajmicu Moratu iz Celzija ili da Barca ide na zamenu sa Denisom Suarezom za Moratu i naravno da nesto doplati, onda bi barca po meni napred bila obezbedjena, i sredina bi bila obezbedjena, i to sa kad dodje Rabijat i Kutinjo sa isturenim Mesijem, onda bi ostalo da se Barca pobrine sa odbranom i onda bi barca bila jaka ko zemlja! To je po mome!

avatar
Armani
Thursday, 13.12.2018
19:02

To bi psz htio, a sve sto oni hoce od barse treba da se uradi kontra nakon svega...oni bi dembelea koji je 5-6 godina mladji i jos pare za jednog dobrog igraca...sta neymar kad je dosao u barsu u njegovim godinama nije imao nocnog zivota,malo malo put u brazil itd..neymar jeste klasa i trenutno bolji jer je u najboljim igrackim godinama ali nema tu velike razlike,bude li dembele radio i trenirao kako treba ovaj momak ima sve preduvjete da za 2-3 godine kad se ronaldo i messi povuku bude najbolji na svijetu a to sam rekao i kad je dosao u barsu proslog ljeta tj.godine.i sad svi oni koji su pljuvali i pricali da ne vrijedi 105 miliona fixno i jos 30 ak u varijabilama,razmisljaju..a ovo su tek bljeskovi..

avatar
neme
Thursday, 13.12.2018
17:54

Dembele se pronasao igra lagano a Neimar nece da bude pomocno osoblje i tu pregovora nema.Lova tu nikad nije bila problem.

avatar
Nenadd
Thursday, 13.12.2018
16:56

Treba dovesti u Barsu Irvinga Lozana, De Lighta i desnog beka, al ne znam koji ima dobar jer Semedo je bas prosek igrac...nit odbrane nit napada kod njega...bukvalno je Buskec dva samo na drugoj poziciji

avatar
Barcelonista
Thursday, 13.12.2018
19:28

E sto naprica ti :-D

avatar
Maestro Iniesta mquc
Thursday, 13.12.2018
16:52

Neymar ke stariji 5 god od ovog decka a po meni je tehnicki skoro isti samo sto dembele radi i za ekipu a i nepredvidiv je sa njegovim sposobnostima da sutne i levom i desnom. Potpisujem da za tri god bice najbolji na svetu. Neverovatan fudbaler

avatar
Armani
Thursday, 13.12.2018
19:03

Slazem se u potpunosti,sve je do njega...

avatar
Paris Saint Germain
Thursday, 13.12.2018
14:51

Neymar je samo san sa barsu.

avatar
Coole
Thursday, 13.12.2018
18:52

Odnosno barsa je san za neymara, kao sto je dembele san za psg :)

avatar
Armani
Thursday, 13.12.2018
19:03

Barsa je san za njega!

avatar
Catalá
Thursday, 13.12.2018
14:32

Nema ništa od ovoga,jedino prodaja Rakitića je moguća,pošto dolazi Rabio.

avatar
Tata Messi
Thursday, 13.12.2018
13:36

Ni u ludilu,Nejmar trci samo za parama dok je Dembele sad eksplodirao i bice sve bolji i bolji