Barsa u frci zbog Inijeste, ako Grizman plati ceh, postoji "plan B"!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 29.05.2018.
09:27
Izvor: Sportske.net

Kod Katalonaca nervoza, jasno da je teško zameniti takvog majstora, pojavila se kombinacija, ali ona bi značila žrtvovanje Antoana Grizmana. Dok Francuz ćuti, mediji spekulišu...

EPA-EFE/Enric Fontcuberta
EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Povezane vesti

Iako se govori da je stvar gotova i da Antoan Grizman stiže 1. jula u Barselonu, katalonski mediji tvrde da je klub veoma zabrinut zbog odlaska Andresa Inijeste.

Oni smatraju da to nije prava pozicija Felipea Kutinja, iako će on to igrati verovatno i na Mundijalu u startnoj postavi Brazila i navode kao "plan B" Kristijana Eriksena.

Naime, u slučaju da Grizmanov transfer propadne, što je ipak malo verovatno, Barsa bi se okrenula Dancu.

Njega su spremni da plate i više od 100 miliona, ali nemoguće je videti situaciju u kojoj bi Danijel Levi popustio, čak ni ako Osman Dembele bude uključen u čitav transfer.

Katalonski "Sport" piše da bi u slučaju da Eriksen stigne on upravo zamenio Inijestu, a da bi Kutinjo činio napadački trio sa Mesijem i Suarezom.

Ipak, ovo je samo "plan B", iako postoji ozbiljna zabrinutost kod igrača da će se odlazak "Bledog Viteza" itekako osetiti i da niko od igrača koji su sada u klubu nije sposoban da ga zameni. Slična situacija je na neki način bila sa Ćavijem, pa to dodatno stvara nervozu kod Katalonaca. Andre Gomeš koji je bio projektovan na toj poziciji je razočaranje, već drugo leto gledaju kako da ga nekome prodaju, a Artur koji stiže u decembru iz Gremija, prema izveštajima Barsinih skauta nije spreman da preuzme tu odgovornost, niti je isti tip igrača kao Inijesta.

Ipak, teško je verovati da će Barselona ispustiti Grizmana koji je po ceni od 100 miliona ipak "jeftin" s obzirom na eksploziju tržišta, tim pre što Suarez ima 31 godinu i možda još sam par sezona u nogama....

Grizman koji je na pripremama reprezentacije ćuti o odlasku, ima ponudu Atletika koja je pet miliona bolja od Barsine, ali je navodno rekao Simeoneu da je prošle godne ostao da pomogne zbog suspenzije transfera i da je sada prelomio i još zimus dao reč Barseloni.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Rise up
Tuesday, 29.05.2018
15:43

Da gurne Valverde u veznom redu Roberta to nista izgleda...

avatar
Jasminn
Tuesday, 29.05.2018
13:28

Davno sam rekao da Kutinjo ne moze igrati umjesto Inijeste. Kutinjo je jako dobar ofanzivno ali defanzivno slab, a umjesto Inijeste im treba neko ko moze igrati u oba smjera.
Da se mene pita prodao bih Suareza ima pat forme a i 31 godinu, i na njegovo mjesto doveo Grizmana.
Umjesto Inijeste ganjao bih Alkantaru ili Pjanica.

avatar
Stefoon
Tuesday, 29.05.2018
12:40

Zasto dovode Artura koji nije proveren igrac?

avatar
P. S.
Tuesday, 29.05.2018
12:28

Ma kakva nervoza, ljudi razmisljaju unapred. :D Kako su doveli Rakitica da zameni Cavija, tako su sigurno doveli i Gomesa da zameni Iniestu. :D Ne sumnjam da ce Rakitic-Gomes biti jos bolji tandem nego sto su to bili Cavi-Iniesta ikada. :D

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 29.05.2018
10:21

Ne sumnjam da ce uefa dozvoliti svojoj miljenici da dovede i grizmana i eriksena,slabi su na svoju mezimicu i nmg vise da ih gledaju kako se pate u evropi.

avatar
Boixos_Nois
Tuesday, 29.05.2018
14:30

Bilo bi bolje da ih poguraju sa kojim penalom ili golom iz ofsajda kao neke :)

avatar
conecorleoneRM
Tuesday, 29.05.2018
17:51

Pa stvarno boixovac,toliko dobrih sudija na trzistu a vi zapeli da dovodite igrace :D

avatar
Amar Zornic
Tuesday, 29.05.2018
10:06

Eriksen je strsan igrac

avatar
ProudKnight
Tuesday, 29.05.2018
10:03

Mesi, Grizman, Kutinjo i Suarez. Ozbiljan napad. Zastrašujući, moglo bi se reći. Kao navijač Reala, ozbiljno brinem o tome na koji način Real može u toj fazi da uzvrati. Potrebna su pojačanja u napadu. Da se ja pitam, definitivno bih kupio Azara i jednog klasičnog špica, što se tiče napadačke linije. A i u odbrani su potrebne određene promjene. Golmana ne bih mijenjao, izuzev ako De Hea nije opcija, kao po mom skromnom mišljenju najbolji golman današnjice. U svakom slučaju, očekujem još jače špance sl. sezone.

avatar
Matara
Tuesday, 29.05.2018
10:02

Thiago Alcantara odlicno resenje. Nije Iniesta ali ima nesto sto ce dati Barsi. Naravno prodati Denisa, Gomesa,Dinja i dovesti u odbrani Bartru koji ima kvalitet za Barsu samo mu treba dati sansu. Dva beka i Roberta vratiti u sredinu. Ma da i Alenja moze da se nametne.

avatar
Steffmajster
Tuesday, 29.05.2018
10:01

Eriksena su trebali dovesti jos kad je Xavi otisao...

avatar
Mangus
Tuesday, 29.05.2018
09:52

Na ovoj planeti postoji mozda jedan igrac koji moze da pridje Inijesti, ne da izjednaci, PRIDJE. To je Kevin De Brujne. Ni Erisken, ni Kutinjo, niko nije blizu Inijesti i logicno je da ce se njegov odlazak osetiit. Ali ako pametno budu kupovali, bice ok. Doduse, Barsa je sebe dovela u nezgodnu poziciju, sa Grizmanom, jer sad nemaju sredstava za kvalitetnog veznjaka. Mozda imaju da ga plate, ali platu nece istrpeti.