Barsa se vraća principima i klupa će biti "narandžasta"! Isplivale klauzule, besni na Hrvata!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.05.2019.
19:17
Izvor: Sportske.net

Barsa izgleda traži novog trenera, priča se i o dvema klauzulama, jednoj koja znači ogromno pojačanje. Šta je skrivio "Rakita"?

Beta/AP Photo/Manu Fernandez
Beta/AP Photo/Manu Fernandez

Povezane vesti

Stvari se prilično brzo razvijaju u Barseloni, klub je blizu odluke da promeni trenera na kraju sezone. Saznaje se da ni sam Valverde nije baš zainteresovan da ostane na klupi nakon debakla u Ligi šampiona, a iako je potpisao ugovor navodno postoji klauzula po kojoj ili on, ili klub mogu da ga raskinu bez nadoknade.

Drugim rečima to znači da bi Barselona mogla da otpusti Valverdea bez nadoknade već ovog leta, čim njegov novi ugovor do 2020. počne da teče.

To će se navodno i desiti, katalonski mediji tvrde da je prva želja Katalonaca Kuman. Legenda kluba, čovek koji im je doneo prvu titulu prvaka Evrope na Vembliju protiv Sampa bi bio logičan izbor.

Holandski selektor je radio sa De Lihtom i De Jongom u reprezentaciji, imao bi veliku podršku unutar kluba. Pominjan je i Ten Kate, ali će Barsa ponuditi Kumanu mesto trenera.

Navodno, u klubu su razmišljali o Ćaviju, ali on se zahvalio, veruje da još nije spreman, dok opcija sa Kike Setijenom nema baš puno pristalica u gornjim ešalonima kluba.

Što se tiče promena u igračkom planu, ostaje De Liht kao praktično gotov posao, ali izgleda da su u klubu odlučili i da će aktivirati klauzulu, odnosno za 120 miliona evra dovedesti Grizmana.



Već smo pisali o igračima koji će morati da napuste klub, čelnici su ljuti na Rakitić, igrači jesu dobili dva dana odmora nakon debakla, Rakitić je otišao u tazbinu u Sevilju, bio na tamošnjem sajmu, slike sa Instagrama pokazuju da se dobro provodio. Ovo je naišlo na negativan odjek u javnosti, iako nije Hrvat postavio slike, već sin predsednika Sevilje Del Nida, pa se priča da će njegovo ponašanje samo ubrzati odlazak iz kluba sa kojim ima ugovor još sezonu.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Огњен Петровић
Thursday, 09.05.2019
21:23

Kad se samo setim kako je kuman upropastio valensiju,mislim da nije dobro resenje

avatar
Rise up
Thursday, 09.05.2019
20:47

Koliko moras biti ogranicen kao ovaj Valverde. Svako ko je igrao fudbal ili bar malo prati fudbal zna da ako imas loptu u posedu i ako igras napadacki sigurno neces izgubiti 4:0. Ne mora da znaci da ces pobediti, mozda ce biti 2:2 ili 3:2.Mozes da izgubis jednim ili dva gola najvise ali sigurno ne 4. Ja nikad nisam video da neko igra napadacki i izgubi 4:0. Zato je Barsa tako prosla jer ima kukavicu na klupu, a kukavice nigde ne uspevaju.Ne kaze se dzabe: Sreca prati hrabre. Sto se tice Kumana mislim da bi bio dobro resenje.

avatar
Nenadd
Thursday, 09.05.2019
20:16

Prvo- nosonja ima klauzulu da on raskine ugovor bez obestecenja...koja glupost
Drugo- kakav crni Kuman, mnogo se lose pokazao u Valensiji jos odavno, nego platiti klauzulu ako stvarno postoji za Poketina ili kao druga opcija trener Ajaksa koji stvarno poznaje nova pojacanja i koji gaji napadacki fudbal

avatar
xman
Thursday, 09.05.2019
19:41

Ne bih rekao da je De Liht gotov posao

avatar
Coole
Thursday, 09.05.2019
19:24

Odlazak rakitica i valverdea, najvece moguce pojacanje...

avatar
Колатерална Штета
Thursday, 09.05.2019
19:22

Ako neko moze da mi kaze odakle toliki novci Barseloni, a da tim ne krši FFP? De Liht i Grizman kombinovano preko 200 miliona, plus Frenki de Jong, cirka oko 280 miliona za ovaj prelazni rok. Oni planiraju da prodaju Rakitica i koga jos? Kutinja? Tesko da ce iko dati para za Kutinja koliko Barselona bude trazila...