Barsa - Promašila pojačanja za 500 miliona, ali kad imaš Mesija, možeš i da praviš brljotine!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 23.02.2018.
10:57
Izvor: Sportske.net

Kada pogledate uloženo u poslednje dve ili tri godine, i sastav tima koji je prvi na tabeli, jasno je da nisu kupovali baš dobro, a opet su nedodirljivi ove sezone. Promašaji zvuče strašno, nikoga od otišlih gotovo nisu uspeli da zamene, ali tu je Leo Mes

EPA-EFE/Quique Garcia
EPA-EFE/Quique Garcia

Povezane vesti

Pošto Barselona ne blista, ali pobeđuje, a i blizu je titule, jasno da se madridski mediji na sve načine trude da umanje uspeh ali i da pokažu kako transfer politika Barselone nije dala rezultat.

I kada pogledate brojke, na nekom su tragu, od 2015. su Katalonci na nove igrače potrošili pola milijarde evra.

Rezultat?

Očajan. Osim Umtitija i Paulinja koji su i najviše osporavani pre dolaska niko nije uspeo da istisne bilo kod startera iz tima, plus neki od njih su bukvalno bili van tima primajući masne plate.

Hajdemo redom, kupljen je golman Silesen od Ajaksa, nema šanse da brani, sada se priča da ga neće prodati, kako bi olakšao prilagođavanje De Lihtu i De Jongu koji bi na leto mogli da stignu iz Ajaksa.

Od pet defanzivaca, izuzev Umtitija, ostali su u drugom planu, Vidal i Dinj nisu rešenje, Semedo je već uspeo da izgubi mesto od Serhi Roberta "devojke za sve", a jedino je Jeri Mina akvizicija za budućnost. Mada, ni on se neće naigrati.

Slede vezni igrači, hajde da ne računamo Kutinja, on je tek stigao, ali Arda Turan je ogroman promašaj, Andre Gomeš takođe, niko ga neće, Denis Suarez je zaboravljen, a jedino kako rekosmo Paulinjo igra, iako su se mnogi smejali kada se vratio u Evropu iz Kine.

I na kraju, tri napadača, ili bolje da kažemo ofanzivca. Delofeu je vraćen, i odmah eliminisan tokom jeseni, Alkaser je na marginama, Dembelea muče povrede, pa se pominje pozajmica što je malo verovatno.

Otišli su Nejmar, Ćavi, Dani Alveš i Maskerano koji nije ni igrao ove godine.

Ali, za ovih 500 miliona evra, tim nije dobio dubinu, jer su naravno Mesi i Suarez, ali i Inijesta koji odlazi na leto, Alba, Buskets, Ter Štegen, Pike, pa i Serhi Roberto nezamenjivi. I bilo ko da nedostaje, odmah pada kvalitet igre.

Uostalom potez kada je Vidal ušao umesto Dembelea, i to da povređeni Suarez igra celu jesen, kao i da Valverde menja formaciju kada ne može da računa na nekog od vezista pokazuje da Barsine kupovine nisu bile baš idealne, da su neke napravljene u žurbi.

Ali, svejedno, tabela je krajnji rezultat, kada imate Mesija možete da promašujete u prelaznim rokovima koliko vam volja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

34 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Friday, 23.02.2018
18:51

Najvažnije 'pojačanje' koje su doveli, a koje potpuno obesmišljava sva druga pojačanja, igru Barse i fudbal u celosti je Valverde. Ako pričamo o doprinosu timu on je u potpunosti izbrisao razlike između npr. jednog Semeda (dečka koji je ono malo odigrao dobro, vrlo dobro i odlično) i jednog Gomeša (koji je uvek bio nenormalno loš, očajan i katastrofalan). Verovatno je Semedo pokazao Valverdeu srednji prst k'o Vidal Enriqueu na početku prošle sezone. :D Kupovani su fudbaleri u pokušaju koji ni u ludilu nisu smeli biti ni blizu Barse (Gomeš, Dinj, Rakitić, Alkaser, D. Suarez, Delofeu, Douglas, Mathieu itd.), fudbaleri sumnjive upotrebne vrednosti (Arda Turan, Vidal - upropašteni, Paulinjo, Vermalen - ne toliko loši koliko se mislilo, ali ni približno toliko dobri koliko su ih mediji digli nakon par solidnih utakmica, Mina - još nije upropašten, ali će sigurno to biti) i već dokazani fudbaleri (Dembele - i da je zdrav nikakva korist pod Valverdeom, Kutinjo - skoro nikakva korist od neigranja ili igranja na pogrešnoj poziciji, Semedo - uništen). Dakle jedini izuzetak je Umtiti koji je uspeo u Valverdeovom haosu ne samo da dosta doprinese igri Barse nego i da individualno mnogo napreduje. Dodajmo tome novokomponovano levo krilo Suareza i desnog beka pod prinudom S. Roberta kao dokaz koliko je Barsa zapravo žilav tim. :D

avatar
neme
Friday, 23.02.2018
18:07

Pa to je sica 45 milki to je Barsi ako prode proso je uvek ga mozemo prodati za istu lovu jer on dolazi iz Barse a vecih promasaja od 100 milki to nije bilo ,dok Iniesta Mesi i Zuba mogu da hodaju sve ostalo su obicni srafovi u masini

avatar
rosen.manutd
Friday, 23.02.2018
16:23

bilo sta je bilo, ne moze da se vrati vreme. najbolje za barsu da semedo igra standardno , posto je sjajan, a da roberto bude zamena za inijestu u vezi

avatar
stevan_vasic90
Friday, 23.02.2018
15:34

Semedo je sjajan, tako da je skandalozno za njega reci da je promasaj. Dembele je bio povredjen i to nije njegova krivica, nije on momak zeleo da bude povredjen. Digne jeste resenje, zapravo on tek nije promasaj, zato jer je on doveden da bude rezerva sjajnom Albi a ne da bude njegov naslednik jer Alba nema 35 godina vec je decko u punoj snazi. Cillesen takodje, nije doveden da bude starter vec rezerva Ter Stegenu. Od Alcacera se isto nije ocekivalo da bude bolji od Suareza i da ga istisne iz startne vec da uskoci kad je ovaj povredjen ili poslednjih 15-ak minuta cisto da se Suarez malo odmori. Tako da ja ovde stvarno ne vidim o cemu ti pises... novinarE!

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 23.02.2018
15:00

Gomes po meni nije los igrac ali nije kalibar Barse.

avatar
Adriano Leite
Friday, 23.02.2018
14:44

Barsa ima odlican timski duh i to je ono sto im donosi rezultate. Jeste Mesi najbolji igrac kog imaju ali mnogo znaci to sto im je tim tako slozan i sto se svi zajedno bore na svakom mecu. To je ono sto Realu fali ove godine.Ako Real uzme Ligu Sampiona ,to ce biti samo na individualni kvalitet ,a oni ga imaju mozda i najvise. Sto se transfera tice , sve je tacno .

avatar
Stefoon
Friday, 23.02.2018
13:58

Gomes, Dinj, mali Suarez,Arda. Mozda sam nekog zaboravio . Panjevi

avatar
НЕМАЊА
Saturday, 24.02.2018
10:09

Reci za Ardu Turana da je panj je u najmanju ruku smesno, fenomenalan fudbaler, da je bilo srece, da je imao vise prostora u Barsi ne bi morali da daju 150 miliona za Dembelea a imali bi boljeg fudbalera

avatar
ViniciusJR
Friday, 23.02.2018
13:56

Za Dembelea je rano pricati, jako mlad, i bas bi ispali preglupi da ga tek tako puste...decko je igracina. Ali za ove ostale stoji. Za ova pojacanja naprijed, prakticno jasna stvar, Mesi je u centru paznje, sve se vrti oko njega i tesko je naci igraca koji ce tek tako da se prilagodi tome. Isto kao i Real...Hames, Morata, Bejl (mnogi ce reci povrede, sto i jeste dobrim dijelom tacno, ali njegov najveci problem u realu je ronaldo), pa ni Isko nece iskazati svoj puni potencijal. Ali za razliku od Reala, Barsa promasuje investicije i u odbrani, veznom.

avatar
deki trbic
Friday, 23.02.2018
18:24

Nije Hames vec James Rodrigez, ime je dobio po James Bondu britansko ime, pa se tako i izgovara

avatar
Fischer
Friday, 23.02.2018
13:55

Ti kad skontas, covek koji je profesionalan scout (ako ne i vise njih) su gledali Daglasa Pereiru, pa bar nekih pola godine-godinu, i dosli do zakljucka da je to odlicno pojacanje za Barsu:D.

avatar
Lecter
Friday, 23.02.2018
13:54

Vecina stvari u tekstu je istina.Jedino se ne slazem za Semeda, momak je odlican bio uvijek kada je dobio sansu,to je greska Valverdea sto Semedo ne igra i sto trenutno najbolji veznjak Roberto igra na pogresnoj poziciji koja pripada Semedu.Po meni i Kutinjo je bio dobar tih par meceva sto je dobio minutazu na kasicicu ali to je opet greska trenera kada ga je stavljao da igra desno krilo dje je potpuno bezopasan.Cim je presao lijevo to je bila druga prica.

avatar
Mak-Juventino
Friday, 23.02.2018
13:52

... a mozes i da bankrotiras ...

avatar
stevan_vasic90
Friday, 23.02.2018
15:36

Mak-Juventino@ Mozes kad si FK Gornji Prnjavor. Ali kad si Barcelona koja ima stotine miliona fanova sirom sveta i koja je jedan od najjacih brendova ne samo u sportu vec uopste... onda to ide malo slabije.

avatar
Mino Rajola
Friday, 23.02.2018
13:45

Umtitija će im uzeti tako da će ostati i bez njega.

avatar
mladenq_
Friday, 23.02.2018
13:40

Kada imas Mesija ne samo da mozes da masas pojacanja nego ti trecerazredni igraci mogu biti standardni citave sezone, kao recimo drugar Rakitic. Zapravo mozes apsolutno najvece gluposti da izvodis kao trener, i opet ces biti u vrhu fudbala, stvari koje bi zabezeknule i potpune nepoznavaoce ovog sporta, ali dok je tu Mesi, nemas frke. Barsa ove sezone, medjutim nije uopste tragicna kao prethodne u pogledu pojacanja, Delufeu jeste ocajan bio ali nije nesto ni placen, pravi promasaj je Paulinjo koji na kraju se ipak ispostavlja i jeste osporavan sa debelim razlogom, tap-inovi iz prvog dijela sezone su uspjeli da ga odrze na povrsini jedan period ali sada je jasno koliko je njegov doprinos na sredini terena uzasno ogranicen, gledati ga protiv Celzija a i generalno zadnjih mjeseci je jako depresivno. Nula tehnika, nula pregled igre, nula dribling. Semedo je fenomenalna kupovina, za one pare Barsa je dobila potencijalno najboljeg desnog beka u buducnosti, ali dzaba kada ti Valverde sjedi na klupi kojem je zivotni cilj ocigledno da sto vise sabotira klub. Kutinjo je vec formiran igrac, masina, nema tu govora da je promasaj, ali kao i Semeda i njega moze ovaj da upropasti svojim 'taktickim' zamislima. Dembele nije imao srece sa povredama, sada mu ovaj opet ne da da igra iz nekih samo njemu jasnih razloga, ali ni on nije ni blizu igrao dovoljno da se moze okarakterisati kao lose pojacanje. Y Mina je djelovao solidno u onoj jednoj utakmici. I, ako se to uporedi sa prethodnom godinom, gdje su dovedeni jedan Dinj, Gomes, D Suarez, Alkaser, ova godina je fantazija.

avatar
Armani
Friday, 23.02.2018
13:09

Ja postavljam pitanje sta bi bilo onda tek da su pogodili sa svakim pojacanjem? Imaju messija koga niko za nikakve pare ne moze da kupi i koji moze da bude najbolji i sa 35 godina ako bude igrao i bude zdrav..u barsi se sve gleda kroz iglene usi...imaju igrace na klupi koji mogu da igraju u 80% klubova i da budu medju glavnima...ardu su kupili kad je bio u atleticu medju najboljima,d.suarez je odlican ali ne moze pokraj inijeste ili rakitica...ne moze svaki transfer da se pogodi,real je uzeo sebaljosa za male pare, taj momak kao da ne postoji vise...sta niko ne napise da su za male pare kupili jednog od najboljih golmana na svijetu,za 25 miliona su kupili trenutno mozda i najboljeg stopera,to se ne pise,naravno madridski mediji...po meni je jedini promasaj gomes jer se ne uklapa u taj stil fudbala....barsa gleda dugorocno jer nece jos dugo moci da racuna na inijestu,busketsa,messija,suareza,piqea...okosnicu tima,zato su tu mladici kutinjo,mina,dembele,semedo,roberto,alenja koji moraju da budu strpljivi...kutinjo je veliko pojacanje koje treba da se jos privikne i isplatit ce im se svakako,dembele takodjer ako bude zdrav,semeda koji je odlican platili su 35-40 miliona kad city jednako kvalitetne branice placa i 60 miliona.

avatar
Rulermaster
Friday, 23.02.2018
13:09

Jos jednom, stvar je u treneru i tome koliko on uopste zeli da koristi rotacije. Valverde jako malo.

avatar
Alex DeLarge
Friday, 23.02.2018
13:04

Barselonina transfer politika ce eksplodirati kao supernova kad Mesi zadje u godine. Nisam mislio da je tako, ali taj covek zaista drzi tim. I tu se ne radi samo o igrackim kvalitetitima, definitivno je najbolji igrac generacije, i jedan od petorice svih vremena, radi se o tome da je talisman ekipe. I kad mu ne ide dovoljno je da je tu... Real k'o Real, nista ne radi kao ostali klubovi, zato i jeste najveci. Kad osvaja, osvaja 3 LS u 4 godine, kad propada, to su epohalni slomovi kao ove sezone, ali upamtite jednu stvar - mnogo pametnije dovode igrace i to ce se pokazivati iz sezone u sezonu. Svaku godinu ce Mesi biti stariji, Iniesta vec vara krstenicu, ali od nje niko nije pobegao, Buskets i Suarez nisu ni senke onih igraca. Barselona ce naprasno ostati i bez pocetka i kraja kroz 2,3 sezone, a spiskali su stotine miliona... Koliko god mrzeo Pereza, on ipak ume i zna, ovi u Barsi talasaju kako vetar duva...

avatar
stevan_vasic90
Friday, 23.02.2018
15:45

Alex DeLarge@ Genijalno si opisao Real Madrid.

avatar
barça mes que un clu
Friday, 23.02.2018
12:43

Glupost. Semedo uopste nije promasaj. Dembele sada kad se oporavio ce da se pokaze. Kutinho nije promasaj. Mina, nije ni igrao a vec ga stavljate kao promasaj. Dok se za ostale slazem. I da, Silesen nije promasaj. Ali pored Ter-Stegena ne moze da brani. A u 80 % tima bi bio prvi golman.

avatar
Armani
Friday, 23.02.2018
14:40

Pametnome dosta,bitno je ko pise a ne sta pise.

avatar
INTERnacionalist
Friday, 23.02.2018
12:42

..kakvi,Inter najvise promasuje i Gabigol je visi promasaj nego svi ovi nabrojani!

avatar
Stefoon
Friday, 23.02.2018
13:25

Intee niko nije pomenuo, Inter se ne racuna vise kao klub.

avatar
Maestro Iniesta mquc
Friday, 23.02.2018
12:37

Sve je objasnjeno!!!!

avatar
Dimebag Darrell
Friday, 23.02.2018
12:21

Ne znam zasto Semedo ne igra Koliko sam vidio, pokazao se dobro kada je imao sansu.

avatar
Bojan Aleksic
Friday, 23.02.2018
12:21

1) Ne razumem zasto se Kutinjo uopste pominje u tekstu, a kamoli zasto je uracunat u konacan zbir.n2) Silesen fenomenalno brani u kupu i, ako on ne bude hteo da ode, verujem da ce jos dugo ostati u Barsi. Boljeg drugog golmana Barsa nije mogla dovesti.n3) Dembele ima 20 godina i nije mi jasno zasto bi ga iko racunao u promasaj vec sada. Ako na kraju sledece sezone i dalje bude isto stanje, onda ok.n4) Napisali ste da Iniesta odlazi na leto kao da je to neosporiva istina, a ne samo spekulacija.n5) Barsine kupovine nisu bile idealne, ali Valverde je tu tek od letos. Polako otklanja visak i ocekujte odlazak Denisa, Gomesa, mozda i Dinja.

avatar
CZYNWA
Friday, 23.02.2018
12:20

Barsa nije ista sa i bez Mesija i to je jasno. Prosto kad imas takvog igraca, moras igru prilagoditi njemu i moraju igrati igraci sa kojima se on razumije, jer prosto najbolji je u svom poslu, alicna prica sa LeBronom i Klivlendom.