Barsa prodala trio u danu, ali i najvažnijeg, sad kreće rat sa Bajernom!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 20.09.2020.
16:06
Izvor: Sportske.net

Katalonci spremaju pakleni plan nakon ključne prodaje.

EPA-EFE/Alejandro Garcia
EPA-EFE/Alejandro Garcia

Povezane vesti

Nelson Semedo i definitivno odlazi u Vulverhempton, potvrdilo je danas više izvora, a među njima i najpouzdaniji Fabricio Romano.

On je potvrdio da je Portugalac dogovorio sve lične uslove, potpisaće ugovor do 2025. godine sa Vulvsima, a Barselona će na ime obeštećenja zaraditi čak 38 miliona evra, što je za tri više nego što ga je platila leta 2017. iz Benfike.

Semedo nije jedini koji je danas napustio Barsu, pošto Arturo Vidal odlazi u Inter, večeras ima konačno let za Milano, a Italijani će platiti oko milion evra i određene bonuse, nešto slično poput transfera Ivana Rakitića.

Takođe, desni bek Musa Vage ide u PAOK na pozajmicu, a na isti način bi mogao i Žunior Firpo u Atalantu, za dva miliona evra i 18 miliona otkupa narednog leta.

Sve u svemu, Barselona je tako rasteretila budžet i što najvažnije, od Semeda zaradila 40 miliona evra za Seržinja Desta i Erika Garsiju.

Novinar ESPN Moi Lorens tvrdi da je to tandem koga želi uprava Barselone i Ronald Kuman i spekuliše se da će tačno toliko novca biti potrebno. Ajaks za Desta traži između 20 i 25 miliona evra, dok će Siti na kraju verovatno morati da popusti i pusti Garsiju za 15 miliona, godinu dana pre isteka ugovora.

Garsija već ima dogovor  sa Barsom, u kojoj je ponikao, dok je oko Desta situacija potpuno drugačija. Bajern Minhen će takođe dati gas, poslaće drugu ponudu na adresu Ajaksa, prethodnu od 18 miliona su Kopljanici odbili.

Baner 10

Ipak, Romano i ostali pouzdani izvori pišu da bi Barselona sada mogla da preuzme vođstvo u trci za Destov potpis iz dva razloga. Prvi je što je Barsa Destov dečački san, zimus je već pozirao u Barsinoj opremi na Instagramu i izazvao lavinu komentara. Drugi je još važniji, Dest bi u Barsi dobio mesto startera, dok će u Bajernu biti u rotaciji, pošto Bendžamin Pavar ima prednost. 

Zanimljivo, Dest je zatražio da ne igra više za Ajaks, i nije se našao danas u protokolu za meč sa RKC Valvajkom, tako da može da se okrene pregovorima i da razmisli o narednom koraku u karijeri.

Alternativa za Desta je desni bek Noriča Maks Arons, ali su u klubu podeljena mišljenja oko njegovog dolaska.

Sve u svemu, Semedo sutra zvanično postaje član Vulvsa i Barsa sa 38 miliona kreće u ofanzivu na dva ključna pojačanja.

Ali, složićete se, Semedo za Desta i Garsiju je jedan od boljih poslova u eri užasne uprave na čelu sa Bartomeuom...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Sunday, 20.09.2020
20:22

Sjetite se Todiba.

avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Sunday, 20.09.2020
18:18

Barsa ce opet biti bas losa u LS nece napraviti sigurno nista a pitanje je da li mogu i u prvenstvu

avatar
Mirjevac
Sunday, 20.09.2020
17:44

Odlican poso je napravila barca, posto je Semedo vec ranije hteo da ode iz barce, nije hteo da se menja sa Robertom, hteo je da igra i da bude starter, to mu u barci nije omoguceno, zato je hteo da ode i eto sad ce da ide! Bolje da puste ne zadovoljnog igraca da ode nego da ga drze bez njegove zelje! Ako barca uspe da divede ovu dvojicu mladih iz Citija i iz Ajaxa to ce da bude super, mladi igraci na koje barca moze da racuna na duze, naravno ako se pokazu! Zato bravo za barcu, jos da kupe Lautera i onda je barca kompletna!

avatar
P. S.
Sunday, 20.09.2020
17:23

Dobili cak 38m€! Semedo i na transfermarktu vredi 40m€, a oni dobili cak 38m€. Po tom istom transfermarktu Dest vredi 18m€, Garsija 16m€, s' tim sto ce Ajax prvog ceniti 20-25m€, a City drugog 15m€ jer mu je poslednja godina ugovora.

Svakako ne bih menjao Semeda za njih dvojicu, ali sa obzirom da on Barsi nista ne znaci niti su ikada zeleli da iskoriste njegove mogucnosti, najbolje je i za njega i za Barsu da se rastanu. A koga ce dovesti i nije mnogo bitno sa obzirom da ce svi igrati isto, bar dok Bartomeu ne postane bivsi i dok ne pocnu sa stvarnim promenama.

avatar
Lecter
Sunday, 20.09.2020
16:34

Prodali su jedinog iole dobrog igraca u odbrani. A bitno je da su ostali Pike,Alba,Roberto i Lengle duvace opet sa svih strana.

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 20.09.2020
16:24

Kakav rat sa bayernom? Hoce li opet popiti 8 komada