Barsa prodaje desetoricu, ali stiže "Panter"!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 09.05.2019.
10:24
Izvor: Sportske.net

Po svemu sudeći već poznat kvartet pojačanja.

EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ
EPA-EFE/MIGUEL GUTIERREZ

Povezane vesti

Iako je Bertomeu tražio vreme da se analizira poraz, većina stvari je poznata. Valverde će i pored toga što mediji traže njegovu glavu ostati, produžio je ugovor, ključni igrači su uz njega, pa nije realno da Baskijcu ne bude pružena nova šansa.

Barselona će se osloboditi desetorice igrača, pravi se veliki rez u igračkom kadru. Neki koji su bili na pozajmicama poput Murilja i Boatenga, jasno, neće biti otkupljeni, a klub neće aktivirati klauzulu o produženju ugovora Vermalenu.

Najviše novca od prodaja trebalo bi da donese Kutinjo, mada je iluzorno očekivati da Katalonci vrate uloženo u bivšeg igrača Liverpula. Za njega ima interesovanja, kao i za Umtitija koji je odbio neke ponude, ali biće mu predočeno da na njega ne računaju za sledeću sezonu, pogotovo što stiže De Liht.

Ide i Malkom, da li na pozajmicu sa pravom otkupa, ili će biti prodat, ostaje da vidimo i na toj operaciji Barsa će izgubiti novac. Rakitić se nada novom ugovoru, međutim, u klubu razmišljaju da ga prodaju godinu dana pre isteka sadašnjeg i on bi mogao da promeni sredinu, veliki broj klubova želi sjajnog hrvatskog defanzivca, pre svih Liverpul.

Na kraju, klub će se osloboditi i Rafinje koga su povrede uništile, verovatno će ili na pozajmicu sa pravom otkupa, ili će ga klub prodati, sa eventualnom varijantom da može da otkupi ponovo njegov ugovor. Tražili su previše novca od Intera za ovog univerzalca, sada bi sigurno pristali na 25 miliona evra.

Na kraju Silesen, rezervni golman, on želi da ode, neće više grejati klupu, Barsa nema ništa protiv, ali Holanđanin zavisi od nekih drugih promena širom Evrope. Raspitivali su se PSŽ, Bajern, Junajted ako se ne dogovori sa De Heom, zanimljivo Barsa mu je već našla zamenu.

U pitanju je "Panter", kako u Južnoj Americi zovu sjajnog Farineza, čuvara mreže Venecuele i kolumbijskog Milionarisa. Ima tek 21 godinu, sa 17 je debitovao na Kopa Amerika, odbranio je pre dve godine u kvalifikacijama penal Aleksisu Sančezu, u Karakasu je 670 minuta bio bez primljenog gola.

Dao je i gol na SP za mlade 2017. tada je bio i 507 minuta nesavladan. Venecuela je inače osvojila titulu vicešampiona sveta u Južnoj Koreji, u finalu su poraženi od Engleske.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BlueBoy84
Friday, 10.05.2019
00:42

Prodajte Msija dok jos mozete uzeti ozbiljnije novce i ulozite u odbranu i veni red. Promaja na sve strane , nema vise kredita kod sudija.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 09.05.2019
13:33
avatar
P. S.
Thursday, 09.05.2019
13:28

Tako je, samo treba naći 11 igrača sposobnih da nakon 3:0 ili 4:1 izgube u revanšu sa 2:0 i problem rešen.

avatar
Rise up
Thursday, 09.05.2019
13:06

Ernesto Valverde najveci fudbalski genije 😀😀😀😀😀😀😀😀

avatar
Kico14
Thursday, 09.05.2019
12:26

Kako bi nam legli svi ovi Barsini otpatci. Daj bar Umtitija.

avatar
Nenadd
Thursday, 09.05.2019
12:10

Ako ostave nosonju oni stvarno nisu normalni...cime je on zasluzio ovoliki kredit

avatar
P. S.
Thursday, 09.05.2019
16:55

Kako čime? Pa jel' on jedini trener u istoriji LŠ koji dve godine uzastopno neuspeva da odbrani 3 gola prednosti iz prve utakmice? Malo klubova ima trenere koji su uspevali da urade nešto što niko pre njih nije, tako da se to mora poštovati, negovati, maziti i paziti... :D

avatar
Curva Sud Milano
Thursday, 09.05.2019
11:24

Barsa već godinama ima ogroman problem da proda igrače. Ne računajući Neymara, nisu prodali igrača za pristojan novac još od Ronaldinja Milanu 2008.

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 09.05.2019
11:22

Hahahhah sta bi sa umtitijem koji je do juce bio najbolji stoper sveta makar prema prici barsinih navijaca...ali opet oni za svakog njihovog igraca pricaju da je najbolji...ne moze se uzeti 25 miliona za rafinju

avatar
Forca Barca
Thursday, 09.05.2019
11:13

Hahahahah pa ako Valverde ostane doslovno treba zakljucati stadion...Sto se pojacanja tice,ekipa se mora pre svega fizicki ojacati.Jedini Semedo je imao mogucnosti da se u tom segmentu ravnopravno bori sa igracima Liverpula,ostali su ili prespori ili preslabi ili oboje...Jednostavno fudbal je u tom smislu mnogo napredovao i ako hoces da igras sa ekipama kao sto je Liverpul moras da imas igrace koji mogu da isprate taj tempo,a ne Raketu i Buskeca kojima treba dva dana da se okrenu oko svoje ose...

avatar
deki trbic
Thursday, 09.05.2019
11:04

Ahahahah 😂😂😝😝😝