Barsa prodaje čitav jedan tim i nada se zaradi od 350 miliona evra!

  • Autor: Milovan Longinov

  • 06. jul 2020.

  • 18:23

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Katalonci moraju da prave čistku, po pozicijama, čitav jedan tim gotovo sigurno napušta Kamp Nou.

Barsa prodaje čitav jedan tim i nada se zaradi od 350 miliona evra!
Foto: EPA-EFE/Alejandro Garcia
Barselona je ovog leta već završila tri transfera - stižu Miralem Pjanić, Trinkao i mladi Pedri iz Las Palmasa, koji su plaćeni blizu 100 miliona evra.

Pjanić stiže iz Juvea za 60+5, Trinkaova klauzula je plaćena zimus - 31 milion evra, a za Pedrija je Barsa prošlog leta dala pet miliona i ostavila ga na pozajmici u Las Palmasu.

Danas su stigle informacije da će i Pedri i Trinkao dobiti šansu naredne sezone, odnosno da neće ići na pozajmice.

U prevodu, to znaći da će i Filipe Kutinjo i Osman Dembele biti zaduženi da donesu što više novca u kasu, jer su navodno među onima na "ceni". Ni blizu onoj koliko su plaćeni 120 i 105 miliona evra, ali se Barsa nada da bi mogla da dobije makar 140 za obojicu. 

Baner


No, da krenemo redom, Neto je došao iz Valensije, ali očigledno sa namerom da ovog leta ode i donese pare u kasu, jer je Barsa izvela malverzaciju sa Silesenom, kao i sada sa Pjanićem i Arturom, da ispegla račune. Dakle, Neto ide, jer nikada nije ni bio u ozbiljnijim planovima, niti se dokazao ove sezone.

Desni bek Musa Vag se vratio sa pozajmice iz Nice, neće dobiti šansu i sigurno odlazi, baš kao i Todibo i Umtiti koje će Barsa pokušati da proda pošto poto.

Na levom boku Firpo nije opravdao očekivanja, nije isključeno da bude deo neke trampe i da ode.

U veznom redu, odavno se zna da Rakitić i Vidal odlaze, Artur je već Juventusov.

I u napadu, uz pomenute, Kutinja i Dembelea, Barsa se nada da će prodati Brajtvajta za dvadesetak miliona, pošto je poslužio svrsi kada je u februaru plaćen 18 miliona Leganesu.

Ovako bi izgledao taj tim, koji je na rasprodaji, a pitanje je koliko Barsa može da zaradi.

Barsa

Ako je Artur otišao za 75 miliona evra u Juve, Umtiti i Todibo vrede po 25, Vag 7,8, Firpo oko 20, Rakitić i Vidal po 15, Kutinjo 70-80, Dembele 60 i Brajtvajt 20, Neto takođe oko 17,18 - Barsa bi u nekom ludom i praktično nemogućem scenariju, mogla od ovog tima da zaradi oko 350 miliona evra.

Nemojte zaboraviti da je Barsa od 75 miliona za Arturov transfer, vratila Juventusu 60.

I da napomenemo, ove cene su za neke realne, a za neke najveće moguće, koje će teško neko platiti, pre svega za Kutinja i Dembelea...

Baner
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari