Barsa pikirala Zvezdinog "dželata"

Autor: Boban Filipović
četvrtak 24.03.2016.
14:36
Izvor: Sportske.net

Španski mediji spekulišu da bi navala katalonskog goganta mogla da bude pojačana dovođenjem Francuza koji je pre nešto više od deset godina zavio Crvenu zvezdu.

Beta/AP Photo/Angel Fernandez
Beta/AP Photo/Angel Fernandez

Povezane vesti

Meta Barselone je navodno Kevin Gamerio, mada o interesoanju nema zvanične potvrde ni sa 'Nou Kampa', ni iz Sevilje.

Omaleni Francuz je najbolji strelac Andalužana ove sezone, postigao je 13 golova u Primeri, ukupno 18 u svim takmičenjima.

Gameiro je odlaskom Karlosa Bake u Milan prošlog leta postao prvi izbor Emerija u špicu, mnogo puta ove sezone je nosio tim na svojim leđima do pobeda, mada je to činio tokom čitave karijere. U Barseloni sigurno ne bi bio standardan, već 'džoker' imajući u vidu neprikosnovenost udarnog trija aktuelnog šamopiona Španije, Evrope i sveta. Podsetimo da je Barsa u novijoj istoriji prilično često poslovala sa Seviljom, letos je doveden, tačnije vraćen Aleiš Vidal, leta 2014. goidne je stigao Ivan Rakitić, pre toga Adrijano i Dani Alveš. Setimo se i da su neki polaznici 'La Masije' slati na kaljenje u Sevilju, poslednji takav slučaj je Đerar Deulofeu.

Kevin Gameiro je na 'Pishuanu' od 2013. godine, pre toga igrao je za Pari Sen-Žermen, Lorijen i Strazbur. Navijači Crvene zvezde dobro pamte njegova dva gola u poslednjem kolu grupne faze Lige Evrope u Strazburu koja su onemogućila crveno-bele da prezime u Evropi u sezoni 2005/06.

Ovaj 28-godišnji napadač je upisao 8 nastupa za reprezentaciju Francuske i postigao jedan gol, ali od kako je Didije Dešam preuzeo kormilo nije pozivan u nacionalni tim.
 

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke