Barsa - Ovo je finansijski bilans prelaznog roka, dva velika pojačanja za leto se znaju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 01.02.2020.
13:28
Izvor: Sportske.net

Kupili su pet igrača, uložili u budućnost i sačuvali veliki novac. Već je poznato kako će ga potrošiti.

EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERT
EPA-EFE/ENRIC FONTCUBERT

Povezane vesti

Barselona je završila prelazni rok, nije bilo velikih promena, ali su kupljeni igrači za leto i budućnost.

Kako izgleda na papiru?

Dovedeni su "novi Ronaldo", Trinkao iz Brage, na kraju je plaćem 31 milion, ugovor je do 2025. ali tek na leto će stići iz Brage. Doveden je, odnosno plaćen Mateuš Fernandeš iz Palmeirasa, 7 miliona, plus 3 bonusa, zatim Albanac Manaj za 700 000 plus dva bonusa, on je nastupao za Albasete, a igraće za drugi tim Barse. Stigao je i Mateus Pereira iz Juventusa, zamena za Alehandra Markeša koji će u suprotnom pravcu.

Koliko je Barsa zaradila od prodaja?

Karles Perez je otišao za 11 miliona, plus 3 bonusa, obaveznog otkupa, kada ga Roma bude prodavala, Barsa će imati pravo preče kupovine.

Todibo je prodat Šalkeu, odnosno pozajmljen, na kraju godine Nemci treba da uplate 25 miliona, ako Barsa bude želela da ga otkupi moraće da plati dupli novac.

Abel Ruiz je otišao u Bragum, pozajmica, sa obaveznim otkupom od 10 miliona, a toliko bi trebalo da plati Nica za Musu Vagua na kraju sezone. Ako ga Barsa bude želela nazad, cena je 15 miliona.

Alenja je otišao besplatno na pozajmicu u Betis, na njega Barsa računa sledeće sezone, Van Bejnen je otpušten, ovaj igrač otišao je u Genčerbiligi.

Kada se sve sabere, Barsa je uložila računajući i bonuse oko 45 miliona evra u igrače za leto, a prodala je 25 za obavezni otkup i još 40 uz potencijalni otkup za kraj sezone.

Cilj je ostvaren, klub je sačuvao novac, a već se navodno zna ko će biti pojačanja narednog leta, biće isplaćena klauzula od 111 miliona za Lautara Martineza, a trebalo bi kao slobodan igrač da stigne Vilijan. Vidal, Rakitić su samo neki od igrača koji će napustiti klub.

Čini se dobar posao...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke