Barsa "odjavila" najtrofejnijeg, sjajnom Hrvatu margina, ovo je sledeće pojačanje!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 25.07.2019.
12:06
Izvor: Sportske.net

Barselona ima prioritete, stvari su sada malo jasnije...

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

U Barseloni će biti promena, ali ono što je najvažnije u ovom trenutku, klub je doneo nekoliko odluka. Pre svih, prioritet je levi bek, a ne Nejmar.

Naime, i dalje pregovaraju oko Žuniora Firpa iz Betisa, novi španski reprezentativac će koštati oko 30 miliona evra.

Uz to, saopšteno je Ivanu Rakitiću, kome ugovor ističe sledeće godine da ne može da računa na neku minutažu, da u Valverdeovoj zamisli prednost imaju Buskets, De Jong, Serhi Roberto, Artur i Vidal, tu je i mladi Alenja, pa će, ako ostane, Rakitić biti na marginama.

On nema ponudu PSŽ koji je rešio pitanje veznog reda, a pominje se Inter koji traži vezistu, ali prvo mora da u narednih šest dana, kada se zatvara pijaca u Kini, proda Naingolana.

Rakitić bi razmislio o Interu, pre svega jer veliki broj zemljaka igra u klubu, pretpostavlja se da ne bi imao problema sa privikavanjem.

Recimo i to, da je Bertomeu stavio tačku na priču oko Danija Alveša. Najtrofejniji igrač na svetu se raspitivao o mogućnosti da se vrati, ali je dobio odgovor da klub ne namerava da ga angažuje, Semedo će biti opcija na desnom beku i Serhi Roberto po potrebi.

Što se Nejmara tiče, kontakt sa PSŽ postoji. Međutim, Al-Kelaifi je poručio da Brazilac nije na prodaju, a pogotovo da Parižanima nisu potrebni igrači kao deo transfera. To znači, ako se situacija ne promeni, da od povratka nema ništa. Naime, Kutinja Barselona želi da proda za 120 miliona evra, on nema ponuda, pričalo se o Liverpulu, ali je Klop noćas posle meča sa Sportingom odbacio tu mogućnost.

Dembele bi možda mogao da ode u Bajern, ali Nemci neće platiti više od 80 miliona, uz to, oni i dalje čine sve da dovedu Sanea.

U svakom slučaju, moguće je da ne bude velikih pomeranja, da ode Rakitić, a da Barselona od tog novca kupi Firpa koji bi bio alternativa za Albu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 25.07.2019
21:18

bitno da su digli kredit za grizmana ,a vezni red i obrana im rupa ,još da oće dovest nejmara pa da gledamo cirkus totalni

avatar
BlueBoy84
Thursday, 25.07.2019
16:45

Prvi, jedini koji su debelea dobro procenili i to javno 80, koliko vredi i kutinjo.

avatar
Nenadd
Thursday, 25.07.2019
15:13

Najbolje je sto ce prvu postavu igrati i dalje Buskec, suarez i pike a trener biti onaj nosati ...tako da od napretka nema nista, polako postaju ogavni

avatar
Barca4ever
Thursday, 25.07.2019
14:34

Ostaviti ga a Buskeca razdrmati ili prodati. Odavno koci vezni red, ima stabilnost ali ne I kreativnost. Jeste dete kluba ali vec dugo igra kao da nema zamene za njega.

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 25.07.2019
12:42

Rakitic je bolji od svih , jedino mozda od de Jonga nije ...

avatar
Tata Messi
Thursday, 25.07.2019
13:57

I Iniesta je bio bolji sa 32 od vecine,ali je otisao da bi dao sansu mladjim igracima.Rakitic planira igrati do 40 izgleda,a ne sumnjam da ce ga Valverde forsirati iako se lik pogubi cim neko vrsi pritisak

avatar
_mladenq
Thursday, 25.07.2019
15:26
avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Thursday, 25.07.2019
12:16

Kutinjo maksimum 80-90 miliona...kakvih 120