Barsa i Pogba - Koliko je realno?

Autor: Nikola Miloradović
sreda 03.10.2018.
14:29
Izvor: Sportske.net

Često se u poslednje vreme piše o odlasku Francuza iz Mančestera, a kao jedna od potencijalnih destniacija navodi se i Katalonija.

Epa/Peter Powell
Epa/Peter Powell

Povezane vesti

Pol Pogba je na udaru kritika zbog slabih partija u dresu "Crvenih Đavola", a pored toga Francuz je i u lošim odnosima sa trenerom Murinjom.

Sve to utiče na rezultate Junajteda, koji su najslabiji u Premijer ligi u poslednjih 29 godina, pa se često piše i o odlasku francuskog reprezentativca sa "Old Traforda".

Pisano je ranije da ga je njegov agent Mino Rajola nudio i Barseloni, navodno je i sam fudbaler zainteresovan za prelazak na "Kamp Nou", a brojni mediji su prenosili da Barsa već sprema matematiku za kupovinu veziste Junajteda.

Ipak, kada se pogledaju finansije katalonskog kluba, stiče se utisak da Barselona ne bi mogla da priušti njegov dolazak.

Naime, prema saopštenju, klubu je za plate svih zaposlenih, pa tako i igrača, potrebno oko 633 miliona evra, dok je u prethodnom periodu napravljen profit od samo 11 miliona evra.

Sve to ostavlja jako malo prostora za angažovanje fudbalera čija vrednost se procenjuje na 150 miliona evra, a koji pritom zarađuje 17 miliona evra godišnje.

Dakle, morala bi Barsa da napravi ozbiljnu matematiku za njegovo angažovanje, morali bi i da prodaju određene igrače, videćemo šta će se dešavati na "Kamp Nou" u januaru, pa ćemo tada sasvim sigurno imati bolji uvid u čitavu priču.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Misosesic
Wednesday, 03.10.2018
19:53

Sad ce vama navijači Barse da objasne kako je Barsa puna para i kako može trošiti koliko hoće.

avatar
deki trbic
Wednesday, 03.10.2018
15:25

VODI GA ZA DZ!!!

avatar
Marco Popovich
Wednesday, 03.10.2018
14:35

Ako ga Barsa dovede (uz cuvenu transfer politiku KUPI ZA 40,POSLE 2 GODINE GA PRODAJ ZA 10 + plate igraca) moze odmah da proglasi bankrot.