Barsa i Atletiko napravili sporazum oko Grizmana, u dogovor uključena dva sjajna igrača!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 22.10.2019.
08:39
Izvor: Sportske.net

Na kraju postignuto poravnanje, Barsa morala da plati dodatni novac, ali je za to dobila pravo preče kupovine.

EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA
EPA-EFE/ALEJANDRO GARCIA

Povezane vesti

Barselona i Atletiko su rešili spor, Madriđani su odustali od tužbe, posredno, Barsa je priznala da je imala dogovor sa francuskim napadačem pre nego što je platila klauzulu, čime je kršeno pravilo da ne možete da pregovarate sa igračem koji ima više od šest meseci ugovora.

Naravno, tu su menadžeri i neformalni kontakti, ali da bi izbegla komplikacije, Barselona je platila 15 miliona evra i dobila opcije na deset igrača Atletika.

Među njima, dvojica su već etablirani, Saul Nigez koga žele engleski klubovi i štoper Himenez koji je nasledio Godina kao komandant odbrane.

Ostali fudbaleri su mlađi, igrači Atletika do 18 i 20 godina.

Šta znači opcija na igrača?

To da će Barselona imati pravo preče kupovine. U slučaju da Atletiko postigne dogovor sa nekim klubom oko pomenutih fudbalera, Barsa će imati mogućnost da izjednači ponudu i da na taj način uđe u trku, u slučaju da igrač želi u Kataloniju.

To bi moglo da bude značajno u slučaju Saula Nigeza koji će biti predmet rata između Junajteda i Sitija, a Barsa će imati prednost, mada sumnja se, i novac da parira engleskim klubovima.

Tako je arhiviran "slučaj Grizman", a eto, kada se sabere, Atletiko je ipak zaradio više od klauzule, na kraju Francuz im je doneo 135 miliona evra.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
adidas forever
Tuesday, 22.10.2019
11:13

Zanimljivo, odustali od tužbe, a tužili ih za 80m€ i Barsa kažnjena sa 300€ koje nisu hteli da plate jer su tvrdili da nikakvog dogovora pre kupovine nije bilo, a kupovina je obavljena kada je klauzula pala na 120m€.

A sada netuženi i nekažnjeni 'priznaju da su imali dogovor' i 'ladno plaćaju 15m€, a za uzvrat Atletiko odustaje od 'nove tužbe' i daje im pravo preče kupovine nekih igrača.

avatar
LFC*19
Tuesday, 22.10.2019
09:50

Cek, Barsa je razagovarala sa Grizmanom krijuci, sto je protiv pravila igre, Atletiko ih je tuzio. Barsa se dogovara sa Atletikom da povuku tuzbu, platice im 15 miliona za to, a Atletiko im daje da za 10 igraca imaju pravo preče kupovine??? E sad, pravo preče kupovine sa sobom nosi unaprijed utvrđenu cijenu, a ti svakako imaš pravo da izjednačiš cijenu bez ikakvog "dopuštenja", jer po pravilima trgovine, ako jednom hoćeš da prodaš a drugom nećeš za iste novce ulazimo u problem diskriminacije i to je kažnjivo svakako. Tako da, preispitajte malo što ste napisali....

avatar
Man united
Tuesday, 22.10.2019
15:48

Не бих рекао да је кажњиво. И Војводина се раније дурила како неће да продаје играче Звезди и Партизану већ странцима само. Не видим да је ико одговарао због тога.

avatar
Man united
Thursday, 24.10.2019
13:39

Ти хоћеш да кажеш да Звезда није хтела Мелега да плати 300 хиљада, него је чекала годину дана да испадне из ритма у Кајзериспору, па га онда довела тако неспремног за исте паре. Има још примера који су отишли у бесцење јер, ето, Звезда и Партизан као нису заинтересовани.

avatar
LFC*19
Wednesday, 23.10.2019
08:25

Voša je odbijla ponude ali nije prodala za manje novca drugome ili isto. Onda kada su odlazili Kacar, Medojevic, i ostali u inostranstvo, da su Zvezda i Partizan izjednacili te ponude Voša bi morala da pristane. A ona ima pravo da odbija svaku od Zvezde i PArtizana, ali kad jednom pristane da proda drugom, a Zvezda i Partizan posalju identicnu ili veću ponudu, Voša ne smije to da odbije.

avatar
AW1886
Tuesday, 22.10.2019
09:10

Neko bi pomislio da ih je Barsa namagarcila ovde ali ovo je genijalan potez jer ce samo podici cenu igracima. Mislim da se sa odlaskom Grizmana polako gasi projekat jakog Atletika i da ce sad morati malo da prodaju a ovim dobijaju jednog sigurnog na licitaciji koji ce podizati cenu igraca.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 22.10.2019
16:39

Sad malo da prodaju? Grizman 120m, Ernandez 80, Rodri 70m... Oni vec prodaju mnogo...