Barsa ga preskočila pre pet godina, pa bi sada da ispravi grešku

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 04.12.2017.
17:39
Izvor: Sportske.net

Imali su priliku da ga angažuju 2012. godine, ali je nisu iskoristili.

EPA-EFE/JOSE COELHO
EPA-EFE/JOSE COELHO

Povezane vesti

Želson Martins je u prvom timu lisabonskog Sportinga debitovao 2015. godine i odmah se videlo da se radi o veoma talentovanom igraču.

Do danas je upisao 92 nastupa za prvi tim "Lavova", postigao je 17 golova, a postao je sve redovniji i u reprezentaciji Portugalije, za koju je nastupio u 15 navrata.

Skrenuo je pažnju velikog broja klubova, pisalo se da su za njega zainteresovani Juventus i Liverpul, a sada se pojavila priča da ga u svojim redovima želi i Barselona.

Katalonski sastav je imao priliku da ga angažuje još 2012. godine, kada je nastupao za omladince lisabonske ekipe.

Sporting je tada bio u finansijskim problemima, dugovali su Barsi oko miliona evra za transfer Hefrena Suareza, pa su Kataloncima umesto novca ponudili nekoliko svojih igrača iz omladinskog pogona, ali je Barselona preskočila Martinsa, da bi u Kataloniju stigli Edgar Ie i Agoštinjo Sa.

Sada je jasno da su napravili grešku, Ie trenutno nastupa za Lil, Agoštinjo je završio čak u Litvaniji, dok je za Martinsa zainteresovano "pola" Evrope.

Uprava kluba bi sada da ispravi grešku, zainteresovani su za Martinsa, ali je jasno da neće pokušavati da ga angažuju do narednog leta.

Krilni fudbaler Sportinga ima ugovor do 2022. godine i klauzulu od 60 miliona evra, videćemo da li će se Barsa odlučiti da je aktivira pred sledeću sezonu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Los Vikingos
Tuesday, 05.12.2017
01:31

Pa ne bih ja to nazivao greskom, jer sigurno da u tom trenutku Martins nije bio toliki potencijal i samim tim i nije zadovoljavao upravu Barse. Ali se kasnije razvio u dobrog igraca, takvih primera ima bas mnogo.

avatar
Nepoznati korisnik
Tuesday, 05.12.2017
19:45

Slažem se sa tobom npr da je možda otišao u Barcu tada nebih se možda razvijo u igrača kakav je sada