Barsa dobila "Džokera", dajte samo tih 40 miliona za savršeni trio!

Autor: Milovan Longinov
subota 04.07.2020.
11:36
Izvor: Sportske.net

Šta čekaju?

Mundo Deportivo
Mundo Deportivo

Povezane vesti

Barselona je dovela Miralema Pjanića, ostala bez Artura Mela, a želi da proda i Artura Vidala i Ivana Rakitića.

U tom slučaju, izvesno je da u veznom redu trenutno ostaju samo - Buskets, De Jong, Pjanić i Riki Puđ. Dakle, makar još jedan ozbiljan vezni je neophodan.

Da krenemo od toga šta Barsa dobija dolaskom Miralema Pjanića, o čemu je danas pisao i Mundo Deportivo.

Najpre, njegov kvalitet je neosporan, i pored slabe sezone u Juventusu, a njegova glavna vrlina za Barsu je što će moći da pokriva baš sve pozicije u veznom redu. Nije mu strano da igra sam kao zadnji vezni, kao centralni u formaciji 4-3-3 ili kao jedan od pivotmena u 4-2-3-1. Dakle, može da uskoči i da zameni Busketsa i da igra u paru sa De Jongom ili Rikijem Puđom.

Drugo, njegova desna noga je nešto što Barsi nedostaje godinama unazad. Razoran udarac sa distance nije nešto što je odlikovalo Barsine veziste prethodnih godina, a Pjanić je poznat po tome, uostalom, u karijeri je dao 73 gola i dodao 104 asistencije za Lion, Romu i Juventus, što je impozantna brojka. Nažalost, dolaskom Kristijana Ronalda uskraćena mu je još jedna specijalnost - slobodni udarci. Ostaje da vidimo da li će Mesi biti "bolji" saigrač i da li će "Miretu" dozvoliti da šutira sa leve strane, koja više odgovara dešnjacima.

Mundo Deportivo dodaje da Pjanić voli da igra pod pritiskom i da se pod istim snalazi odlično, da ima hrabrost i umeće da prihvati loptu u svim situacijama.

Ukoliko sve bude baš ovako i da Pjanić bude na svom najboljem nivou, mogao bi da bude bolji od trenutnih veznih "veterana" Rakitića i Vidala.

baner

Ali, šta će biti kada odu i Čileanac i Hrvat?

Nakon što je juče stigla potvrda iz Minhena o sigurnom odlasku Tijaga Alkantare, postavlja se pitanje - šta Barsa čeka?

Liverpul je već upalio motore, Španac bi bio savršeni komadić za Klopovu mašineriju, ali svakako i za neku novu Barsu.

Bajern prodaje Tijaga, ne želi da dopusti da narednog leta ode besplatno i šuška se već danas da mu cena zbog toga pada i da bi ga Nemci pustili za 35 miliona evra.

Tijago ima 29 godina, u najboljem je periodu karijere, povrede su prošlost, mada, ako ima neku manu to je da je sklon istim.

Klubovi će krenuti svim silama po njega, cena u odnosu na kvalitet i sve što donosi je smešna, a mi se pitamo - hoće li neko u Barsi savetovati Bartomeua da plati ove pare i da u veznom redu ima trio De Jong-Pjanić-Tijago, uz Busketsa i Rikija Puđa...?!

baner

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
P. S.
Saturday, 04.07.2020
12:57

Znači to je bio problem: dovođenje igrača posle njihovih odličnih i vrlo dobrih sezona (Kutinjo, Dembele, Grizman)? Treba dovesti fudbalera posle loše sezone, po mogućstvu što starijeg.

avatar
Jasminn
Sunday, 05.07.2020
17:25

Ovo se oenosi na trampu Artur-Pjanic. Ok koga bi ti doveo? Ali nadji pare. Trebalo ti je 70 miliona do 30.06 da skupis.

avatar
Samo Barca!!!
Saturday, 04.07.2020
12:37

Ako ova nesposobna upravo ovo ne iskoristi, treba ih oterati govnjivom motkom...

avatar
yboyka525
Saturday, 04.07.2020
11:53

Izuzetno cenim liverpulov vezni red koji se zasniva na čistoj disciplini i taktici, nema tu majstora, svako zna svoj posao, a posao mu je da igra prosto i da kidise na protivnike. Sa tiagom bi to bila sasvim druga dimenzija, voleo bih to da vidim. Sa druge strane ne smem da zamislim barsin vezni red sa pjanicem, de jongom i tiagom, sa svima ispred i iza njih, ko bi mogao da im oduzme loptu :D