Barsa - Četiri pojačanja, desetorica odlaze za 300 miliona!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 04.04.2019.
09:23
Izvor: Sportske.net

Može li Barselona da prodajama pokrije velike troškove narednog leta?

EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo
EPA-EFE/Juan Carlos Hidalgo

Povezane vesti

Barselona će ovog leta pored Frenkija De Jonga, probati da dovede De Lihta, dok se iskomplikovala priča oko Luke Jovića, videćemo hoće li platiti 120 miliona evra za Antoana Grizmana. Uz to, Valverde, koji je produžio ugovor, traži i pojačanje na levom beku, odnosno alternativu za Albu, pa bi kao slobodan igrač trebalo da stigne Moreno iz Liverpula.

Procena je da će uz 80 miliona koliko je plaćen De Jong, za nova pojačanja biti potrebno još 200, a kako bi balansirala knjige, Barsa će morati da prodaje, i to skupo.

Prvi na listi za odlazak je Kutinjo, za njega je zainteresovan PSŽ, ali i Mančester Junajted, međutim cena je oko 100 miliona, plaćen je 160, ali nije aktivirao većinu bonusa, pa tu klub neće pretrpeti mamutski gubitak.

Drugi na listi je Umtiti koji će izgubiti mesto ako dođe De Liht. Potpisao je novi ugovor sa Barselonom, ali je konkurencija na štoperima takva za njega nema mesta.

I Todibo koji je stigao prošle zime iz Tuluza bi mogao da napusti posle samo šest meseci "Kamp Nou", Barselona planira da ga proda, sa mogućnošću da ga vrati u klub kada skupi iskustvo.

Denisa Suareza Arsenal neće otkupiti, no u Barseloni se nadaju da neko hoće, a klub bi trebalo da napusti i Ivan Rakitić. Hrvat košta oko 50 miliona, zainteresovani su Inter i engleski klubovi. Ne zaboravimo ni Andre Gomeša koji je na pozajmici u Evertonu, i koga Barsa takođe želi da se zauvek oslobodi.

Plan kluba je ambiciozan, da zaradi oko 300 miliona na prodajama i tako finansira letnji prelazni rok, ali to neće biti lako. Kutinjo, Umtiti i Rakitić bi trebalo da donesu oko 200, ali čini se da za ostale igrače baš nema interesovanja. Doduše, Malkom bi još mogao da napusti "Kamp Nou", mada ni on nije jeftin. Otići će i Vermalen, neće biti produžena pozajmica ni Boatengu, ni Murilju, ali od njih neće zaraditi ništa. Moguće je i da za neki veći novac Barselona pusti Jaspera Silesena, rezervnog golmana, a Valverde namerava da u prvi tim promoviše, osim Alenje, još Kukurelju i Palensiju, a Barsa očekuje i povratak Rafinje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
gazza.ynwa
Thursday, 04.04.2019
21:58

utakmica barsa viljareal bila je jasni pokazatelj da su trio Pike-Rakitić-Mesi glava i rep barselone, ova dvojica daju mirnoću na terenu i omogućavaju Mesiu da izvodi svoju magiju...Pike je i dalje bolji od umtitia, deliihta, lengalta a Rakitić bi treba ostat još sezonu dve koliko moze na najvisoj razini i mentorirat de jonga pa da ovaj dosledno preuzme vezni red

avatar
neme
Thursday, 04.04.2019
21:38

Dok Mesija plese mogu da kupuju i prodaju koga hoce.A i Valverde izgleda kao covek koji zna sta radi.

avatar
Rosso 21
Thursday, 04.04.2019
14:47

Ne verujem da će Umtiti otići, tačno da nije u formi, ali nema utakmica u nogama u poslednje vreme. Iskreno, ne bih prodao i Kutinja i Malcoma, već samo jednog.
Rafinja 40m
Vidal 30m
Rakitic 50m
D. Suarez 40m
Malcom 50m (u svakoj utakmici je svoju šansu korektno iskoristio)
ili
Kutinjo 120m
Vermalen 20m
Ali treba ih sve prodati, nije to tako jednostavno...

avatar
Ronaldo9
Thursday, 04.04.2019
21:26

Kutinjo 20,Vermalen 2 :D

avatar
Agent Provocateur
Thursday, 04.04.2019
14:09

Nazalost svake sezone barsa u istom gasu, kupuj kupuj kupuj. Niko ne kupuje kao oni - cak ni priblizno.

avatar
Misosesic
Thursday, 04.04.2019
12:12

Barsa treba prodati Pikea a ostaviti Umtitija i stoperski par da budu Umtiti DeLiht,prodati Kutinja,Rakitica,Vidala,Vermalema,Malkoma,Gomesa,Denisa,Rafinju.

avatar
deki trbic
Thursday, 04.04.2019
11:09

nece oni prodati ni pola igraca...sem Umtitija ali ne za te pare, kao i Kutinja, mada bi Malkoma trebali prodati.

avatar
Milance Barca
Thursday, 04.04.2019
10:29

Svakako da moze ali treba prvo sve da ih proda

avatar
Nemanjici
Thursday, 04.04.2019
10:22

Ne znam odakle vam info da nece Umtitia. Decko igra dobro, produzio je ugovor. Pre bih kantu Pikea poslao na gerijatriju.