Barsa bacila 250 miliona, Kuman "moli" za desetinu te sume i biće zadovoljan!

Autor: Milovan Longinov
nedelja 18.10.2020.
13:42
Izvor: Sportske.net

Dan posle prvog poraza, ponovo su aktuelne iste teme.

EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ
EPA-EFE/ALBERTO ESTEVEZ

Povezane vesti

Ronald Kuman je prihvatio klupu Barselone u najtežem trenutku - pred smenu uprave i smenu generacije o kojoj se priča već godinama unazad.

Holanđnin je od uprave zatražio tri pojačanja, štopera, vezistu i napadača, jedino je dobio Desta umesto Semeda.

Sada, ponovo ističe da želi Depaja i Vajnalduma, svoje sunarodnike kojima ističu ugovori 30. juna i u januaru će biti na popustu.

"Smatram da bi našoj ekipi dobro došla dodatna širina u sastavu, naročito kada je reč o igri bez lopte. Stoga, smatram da bi Žoržinjo Vajnaldum bio odlično pojačanje u tom smislu. Đini odlično oseća prostor, on iz veznog reda na fantastičan način može doći do gola i iskreno verujem da bi on mogao mnogo pomoći u našoj igri", rekao je Kuman i potom se osvrnuo na Depaja:

"Pokušaćemo opet u januaru, zato što bih baš želeo da ga imam u ekipi. Ne mogu da utičem na finansijsko stanje u klubu i da znam kakvo će biti u januaru, ali se nadam da ćemo ga dovesti. Letos je njegov transfer propao samo zbog pravila La Lige i ograničenja za platni budžet", rekao je Kuman. 

Baner

Katalonski mediji istovremeno izdvajaju Antoana Grizmana i Osmana Dembelea, koji su ponovo podbacili u porazu od HEtafea. Dembele je posle 325 dana prvi put bio starter i bio je najgori na terenu. Izgubio je 16 lopti, od toga čak 14 u prvom poluvremenu, uz sedam netačnih dodavanja, zbog toga ga je Kuman izveo posle sata igre i uveo Ansua Fatija.

Grizman je dobio poziciju "devetke", imao je jednu odličnu šansu, izašao je sam na golmana i poslao loptu nebu pod oblake. To je bio njegov 28 šut ove godine, a postigao je samo dva gola, 26 je promašio. 

Spekuliše se da je "narednik" Kuman već odlučio, Dembelea i Grizmana čeka klupa u narednim mečevima, jer su daleko više pokazali Pedri, Fati, Kutinjo, uz naravno Mesija.

Baner

Navijači, a i mediji, čak i oni naklonjeni Bartomeuu, tvrde da je Barsa bacila oko 250 miliona evra za francuski tandem. Dembele je stigao za 105+40 miliona iz Borusije Dortmund, do sada je od bonusa isplaćeno oko polovine, dakle, koštao je Barsu 125, dok je 120 bila klauzula za Grizmana.

Kumanu sada sve rešava desetina toga, za 25 miliona na zimu bi mogao da dovede i Depaja i Vajnalduma, jer Lion ne može da dobije više od 10, a Liverpul od 15, samo šest meseci pre isteka ugovora.

Ne treba zaboraviti da je u priči i dalje Erik Garsija, koji takođe čeka zimu da Siti pristane da ga pusti da se vrati kući.

Deluje da Kuman ne može da dočeka zimski prelazni rok...

Da li ste spremni za celodnevni spektakl?!

Posted by Sportske.net on Sunday, 18 October 2020

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jasminn
Monday, 19.10.2020
17:14

Teks ne moram citati. Cim vidim Crvenog Lucifera tu sve mi je jasno. Barca je nesto zeznula. Skoro u isto vrijeme je objavljen jos jedan post kako je neki lik iz Hetafe izdrzao 90 minuta a nije iskljucen, vidim nema Lucifera e reko ovo je 110% u korist Barcelone cim se on izgubio.

avatar
ixyco96
Monday, 19.10.2020
10:22

diktatore,Primecujem da Messija nema u ovoj prici a trebao bi najvise da bude.Najplaceniji igrac,glumi ludilo na svake 2 sezone.. dao gol iz penala na 4 utakmice. o.O

avatar
P. S.
Sunday, 18.10.2020
17:02

Sve ukupno Barsa je dovedena do propasti ne samo bacanjem ogromnih para na neupotrebljive igrače već i dovođenjem nesposobnih trenera koji su od dobrih pravili prosečne, od prosečnih loše, a od loših još gore fudbalere. Potpuno nedorasli trenerskom poslu, a kamoli vođenju tima koji je ne tako davno bio u vrhu evropskog i svetskog fudbala, uspeli su da za 4-5 godina naprave ovo što sada gledamo.

Ako je pod Valverdeom i Setijenom bilo uočljivo da igrači (ili bar velika većina njih) uopšte i nisu bili zainteresovani da igraju fudbal, već da uživaju u ogromnim platama, rekreativnim treninzima po lepom vremenu i igranju utakmica bez ikakve odgovornosti i preteranog zalaganja, to sada nije slučaj ili bar ne u tolikoj meri. Na osnovu prvih par utakmica liči da su se igrači (nezavisno od Kumana) dogovorili da pokušaju da igraju fudbal, ali zahvaljujući Kumanu to ni tako ne ide. Zakucana prva postava prema njegovim 'kriterijumima' i potpuno besmislene šablonske izmene koje nemaju nikakve veze sa onim što se dešava na terenu, a kamoli sa protivnikom i njegovom načinu igre, glavne su karakteristike ovog 'stručnjaka', nažalost ne i jedine.

Da li bi normalan trener mogao od tima sa ovim igračima da napravi tim koji bi ponovo bio u vrhu evropskog i svetskog fudbala? Svakako ne. A da li bi sa istim ovim igračima mogao da napravi tim koji bi igrao bar 2-3 puta bolje od ovoga što sada gledamo? Svakako da. To naravno ne bi bilo dovoljno, ali bi uz promenu uprave i normalnu transfer politiku u naredna 2-3 prelazna roka moglo da vrati Barsu tamo gde joj je mesto. Ovako sa još uvek Bartomeom na čelu kluba, Kumanom na klupi i bez pola Messija (koji je u velikoj meri maskirao realno propadanje kluba time što ih je par godina čupao iz mnogih poraza i dovodio u poziciju da čak osvajaju trofeje) Barsa će da tone još dublje.

avatar
Goran Stanojkov
Sunday, 18.10.2020
14:16

najbolje je svi da odu novi ljudi novi igraci treba poceti od 0 Mesi je poceo da razocarava vidi se da mu se neigra aPike Lengle Busketz Alba Dembele Roberto do sada bi trebalo biti bivsi igraci Barse trebs komplet celu odbranu promeniti kao i srednji red Grizman moze igrati negde a u Barsu je nikakav De jong izgubljen od kada je dosao svima treba kofere i sto pre da odu nije njima mesto u Barsu kao i Kuman i Bartomeu sto pre to bolje

avatar
mackarela
Sunday, 18.10.2020
17:49

Komentar na mjestu :)

avatar
Crveni Lucifer
Sunday, 18.10.2020
13:54

Bacili su oni svoju buducnost, vise se oporaviti nece, a mesi im je zadao poslednji udarac, "legenda" koja svojom platom pojede 100 miliona godisnje. Nema sta tako se voli klub, do poslednjeg evra

avatar
Camp nou 12
Sunday, 18.10.2020
14:49

Gledaj Ronalda bolje