Barsa - 65 miliona brišu strah od FFP, ovo su tri planirana pojačanja u julu!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 16.06.2019.
10:20
Izvor: Sportske.net

Stigao je De Jong, De Liht izgleda neće, moraju da prodaju u naredne dve nedelje, a onda će Valverde dobiti tri igrača. Kakav je plan?

EPA-EFE/Alberto Estevez
EPA-EFE/Alberto Estevez

Povezane vesti

Barselona u naredne dve nedelje mora, kako bi ostala u granicama FFP da proda igrače za 65 miliona evra.

Tek tada će moći da razmišlja o pojačanjima, mada u svakom slučaju ne može da kupi Grizmana pre 1. jula, kada će biti aktivirana njegova klauzula od 120 miliona, umesto sadašnjih 200.

Klub ima problema da sakupi novac jer su cene njihovih igrača, kao i Realovih velike, nekolicina je na prodaju, prvi među njima je Denis Suarez. Arsenal ga neće otkupiti, ali postoji interesovanje Sevilje, Viljareala, Sosijedada, cena je 30 miliona.

Andre Gomeš ima ponudu Totenhema, proveo je u Evertonu solidnu sezonu, čini se da je Portugalac najbliži odlasku, njegova cena je 30 miliona.

Što se tiče golmana Silesena, situacija nije jednostavna, želi ga Junajted kao zamenu za De Heu, ali Holanđanin nije na prodaju, osim ako neko ne plati 60 miliona. Benfika i Porto su bili na tragu, ali su odustali zbog visoke cene.

Barselona će očigledno, uz Gomeša, probati da proda Suareza, a novac u kasu bi mogli da unesu Rafinja koji se vraća posle povrede, mada Valverde smatra da bi mogao zbog univerzalnosti da koristi timu i Kukurelja koga je kupio Eibar, ali Barsa može da ga vrati za 4 miliona evra i preproda za veću sumu posle odličnog šampionata koji je odigrao za pomenuti klub.

Palensija je takođe na prodaju, a sada se priča da Rakitić ipak nije nedodirljiv i da bi Katalonci pristali da iskusnog Hrvata prodaju za 50 miliona evra, bilo Junajtedu, bilo Interu.

Što se Kutinja tiče i on je na prodaju, problem je što taj posao sigurno neće biti završen do 1. jula, sjajno je startovao na Kopa Amerika, u Barsi se nadaju da će mu dodatno porasti cena, zainteresovan je PSŽ, Barselona je od njih i Junajteda tražila 100 miliona evra, što su odbili da plate.

Bilo kako bilo, izgleda da je De Liht otpao, da sada uz Grizmana klub traži još levog beka, kandidati su Žunior Firpo i portugalski reprezentativac Gueriero iz Dortmunda, jedan od njih dvojice bi bio alternativa Albi.

Još jedno pojačanje treba očekivati u napadu, ali iskusnijeg igrača koji će biti alternativa Suarezu, prva meta je navodno prekaljen Urugvajac Stuani.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RocknRolla
Monday, 17.06.2019
20:11

Barselona treba da posluje sa Psz i da menja Dembelea i 120 miliona za Nejmara a da Parizani od tih para uzmu Grizmana i formirao Francuski trio u napadu. Kutinjo bi se dodatno uklopio u sistem kad mu je Nejmar tu i obe strane zadovoljne.

avatar
MarioJ
Sunday, 16.06.2019
23:20

Barsa mora da odradi kvalitetan prelazni rok, poslednje dve sezone potrošenih 300 mil evra na Dembelea i Koutinja se po meni nisu isplatile ni 50%. Real se opasno pojačava.

avatar
Bookmaker81
Sunday, 16.06.2019
14:58

U kom univerzumu Silesen vredi 60 M, zivo me zanima?!!

avatar
REVOLT OF MILAN
Sunday, 16.06.2019
10:24

60 miliona Hahahahahahaha