Bajern "tera" Alabu na zimu? U igri pet klubova, ali ko može da ga plati?!

Autor: Milovan Longinov
sreda 04.11.2020.
16:30
Izvor: Sportske.net

Austrijanac "primoran" da ode i pre vremena?!

EPA-EFE/Alexander Hassenstein
EPA-EFE/Alexander Hassenstein

Povezane vesti

David Alaba i definitivno napušta Bajern Minhen, pošto nije uspeo da postigne dogovor oko produžetka saradnje.

Zvuči neverovatno da se tako nešto desilo, Alaba je u najboljim godinama, prošao je mlađe kategorije Bajerna, u kom je već 12 godina.

Ipak, Pini Zahavi je uporno zahtevao ogromna primanja, Bajern nije želeo da remeti hijerarhijsku lestvicu na platnom spisku i došlo je do tačke pucanja.

Oglasio se i sportski direktor Hasan Salihamidžić, koji je potvrdio da klub više neće pregovarati sa Alabom, te da bi bila prava katastrofa da takav igrač ode bez obeštećenja. U prevodu, Bajern bi mogao da ga pusti na zimu i da zaradi neki novac.

"David može da ide, to smo već poručili njegovom agentu, više nećemo pregovarati. Svi smo profesionalci. Veoma cenimo Alabu, on je vrhunski igrač i veoma važan za nas. Najveći udarac za nas bi bio da ode bez obeštećenja", rekao je Salihamidžić.

baner

Italijanski mediji su odmah plasirali da ga žele Juventus i Inter, ali nemoguće je da klubovi iz Serije A imaju 20 miliona godišnje da mu daju za platu. Juve je već u "problemu" zbog Ronalda, a Inter neće imati tu snagu da ga ubedi i na sportskom planu.

Pominje se Real Madrid, mada je utisak da bi ga Florentino Perez doveo samo da ne ode u Barselonu, koja vapi za novim levim bekom. Real je prošlog leta doveo Mendija za 50 miliona, a tu je i dalje Marselo.

Uvek je tu i PSŽ, koji je ostao bez povređenog Huana Bernata i potreban im je levi bek.

I za kraj, tu je Liverpul, koji u ovom trenutku zvuči kao najbolja opcija. Pre svega, Klop ima problema u odbrani, ako Alabu vidi kao štopera, biće idealno pojačanje, jer je Van Dajk u autu godinu dana, a Matip je rovit stalno...

Ostala je Barselona, koja bi jako volela Alabu u svom timu, ali na zimu je ovako nešto praktično nemoguće, jer Kataloncima zaista preti bankrot ako igrači ne pristanu na 30% smanjeje plata.

Dakle - Real, PSŽ, Inter, Juve ili Liverpul? Ili možda neko šesti sve "pokvari"?

Baner

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Krstin
Friday, 06.11.2020
09:19

Dobro je šro može pokriti više pozicija, ali 20 mio je svakako debelo previše. Da nije, Bayern bi to platio. Prošla su vremena basnoslovnog trošenja, ali neki igrači, i pre svega njihovi agenti, to nikako da shvate.

avatar
Karambol
Thursday, 05.11.2020
16:58

Ako ode iz Bajerna nije isljuceno da to bude Arsenal, on je kao klinac bio njihov navijac cak je i izjavio da bi voleo da zaigra za njih jednog dana.

avatar
Hannibal Lecter
Thursday, 05.11.2020
13:42

Nema ekipe u kojoj ne bi bio standardan, ali su njegovi uslovi preveliki... i nije realno da ih ispuni ozbiljan klub. 400 hilj nedeljno za igrača koji nije marketinški isplativ koliko god dobar bio je krupan zalogaj. Plus provizija menageru

avatar
Mak-Juventino
Wednesday, 04.11.2020
20:24
avatar
adidas forever
Wednesday, 04.11.2020
20:14

Tako to radi Bayern, a tako bi trebalo da rade i svi ostali veliki klubovi. Hoćeš ogromna primanja, nezadovoljan si itd. = srećan put.

avatar
Red blood
Wednesday, 04.11.2020
20:08

Doslo je vreme kada navijaci Liverpula medju potencijalnim pojacanjima navijaju,recimo za Alabu,pre nego za Halanda,Sanca..

avatar
BlueBoy84
Wednesday, 04.11.2020
19:31

U najboljim godinama? 29 godina još par sezona na vrhumskom nivou. 20 miliona plata za štopera, ili levog beka? Previše naravno. Dobar je, ali toliko NE

avatar
xman
Wednesday, 04.11.2020
18:59

Svakako bolja opcija od Kulibalija, ali bih ja najvise volio da se dovede Upamekano.

avatar
England
Wednesday, 04.11.2020
17:44

Alaba je Topdzija !

avatar
Al-Ahli najtrofejniji na svetu
Wednesday, 04.11.2020
17:33

Pa sta ako je Real doveo Mendija?Alaba moze da igra i stopera,a i zadnjeg veznog