Bajern rušenjem rekorda otvorio vrata Barseloni!

Autor: Nikola Miloradović
petak 29.03.2019.
23:44
Izvor: Sportske.net

Katalonci spremaju "bombu", loše vesti za klub iz Severnog Londona.

EPA-EFE/ULRICH HUFNAGEL
EPA-EFE/ULRICH HUFNAGEL

Povezane vesti

Minhenski Bajern je pre par dana oborio rekord kluba i u svoje redove doveo Lukas Ernandeza iz madridskog Atletika.

Platili su ga rekordnih 80 miliona evra, postao je najskuplje pojačanje u istoriji Bavaraca, a i jedan od najskuplje plaćenih defanzivaca svih vremena, prema "Transfermarkt" portalu i najskuplji.

Kako Ernandez može podjednako dobro da igra na pozicijama levog beka i štopera, postavlja se pitanje šta će biti sa Davidom Alabom.

Navodno sam fudbaler ima želju da zaigra u Premijer ligi, izjavio je da navija za Arsenal, pa su "Tobdžije" pokazale interesovanje za njegove usluge.

Ipak, veruje se da ga Bajern neće prodati, ali su voljni da saslušaju ponude za austrijskog reprezentativca.

Dolazak Lukasa Ernandeza u Minhen, otvorio je oči i Barseloni, koja već neko vreme traži dostojnu zamenu za Đordija Albu.

Pominje se da bi mogli da angažuju Alberta Morena, ili čak Naća Monreala ili Filipe Luisa, koji postaju slobodni igrači na leto, ali je jasno da bi sva trojica bili samo zamene za španskog reprezentativca.

Alaba je, sa druge strane, drugačije rešenje, Barselona bi njegovim dolaskom dobila dve elitne opcije po levom boku u odbrani, tako bi obojici smanjili rizik od povreda i u svakom trenutku imali fantastično rešenje uz levu aut liniju, a treba dodati da Alaba može da igra i u veznom redu.

Alaba ima ugovor do 2021. godine sa Bajernom, upisao je 335 nastupa za prvi tim od 2009. godine, postigao 28 golova.

Jasno je da će Bajern razmatrati samo velike ponude, pa je utisak da bi zainteresovane strane morale da razmišljaju u novom obaranju rekorda, kada su defanzivci u pitanju.

Pitanje je ipak da li i Arsenal i Barsa imaju taj novac, ali gde ima dima, ima i vatre, viđali smo i veća iznenađenja na transfer pijaci.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Непобедиви
Saturday, 30.03.2019
12:05

Nerealno je da Arsenal dovede Alabu. Cak sta vise, nerealno mi je da dovedu i Umtitija koji moze lako da postane visak u Barsi, iako je dosta blizak sa Lakazetom.

avatar
Südkurve München
Saturday, 30.03.2019
11:19

Alabu ni da sanjaju ne mogu, a kamoli da ga dobiju

avatar
Anonymous Official
Saturday, 30.03.2019
08:19

Pa nema veze dolazak Hernandeza sa Alabom on je doveden da igra stopera a ne beka eventualno po potrebi jer Alaba nema konkurenciju.

avatar
Mladen
Saturday, 30.03.2019
01:04

Nema od toga ništa ostaje on u Bayernu 1000 %