Bajern ostao praznih šaka, Hrvat se seli u PL?

Autor: Nikola Miloradović
subota 21.07.2018.
20:02
Izvor: Sportske.net

Došlo je do obrta.

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV
EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povezane vesti

Iako se činilo da bi Ante Rebić mogao karijeru da nastavi u redovima minhenskog Bajerna, do transfera najverovatnije neće doći i to iz jednog vrlo prostog razloga.

Šuškalo se da je transfer krilnog fudbalera na "Alijanc Arenu" veoma blizu, Bajern je navodno bio spreman da plati i 40 miliona evra za njegove usluge.

Ipak, Rebić se neće preseliti u Minhen, jer je novi trener Bavaraca Niko Kovač postigao dogovor sa upravom Ajtrahta pre nego što je napustio Frankfurt i preselio se u Bavarsku.

Naime, on je pristao na uslov osvajača nemačkog kupa (DFB Pokal), da u Bajern sa sobom ne vodi nijednog igrača iz Frankfurta, tačnije, postignut je džentlmenski dogovor da Kovač ne kupuje na "Komercbank areni".

Tako je otpala mogućnost da Rebić pojača nemačkog šampiona, a "Eurosport" prenosi da bi to moglo da otvori put hrvatskom reprezentativcu u Premijer ligu.

Naime, interesovanje za njegove usluge su pokazali Arsenal i Mančeter junajted, koji sada imaju velike šanse da ga presele u svoje redove.

Podsetimo i da bi u slučaju da Rebić napusti Frankfurt, veliki deo od obeštećenja koje bi nemački klub dobio za njegove usluge, završio u Fiorentini, kako je klub iz Firence prilikom prodaje dogovorio sa Ajntrahtom pravo na čak 50% od sledećeg Rebićevog transfera.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke