Aufiderzen Bajernu, Riberi se vraća na mesto neuspeha!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 26.12.2018.
13:38
Izvor: Sportske.net

Kako će ga navijači dočekati?

Beta/Matthias Balk/dpa via AP
Beta/Matthias Balk/dpa via AP

Povezane vesti

Kako stoje stvari, Frank Riberi igra svoje poslednje mečeve u dresu minhenskog Bajerna.

Stigao je još 2007. godine u Bavarsku francuski internacionalac iz Marseja, tada plaćen 25 miliona evra, što je bio rekord kluba.

Ostavio je veliki trag u Minhenu, upisao je 409 zvaničnih nastupa, postigao 122 pogotka, osvojio je Bundesligu u osam navrata, DFB Pokal (kup) u pet, jedan trofej u Ligi šampiona, kao i po jedan u UEFA Superkupu i na Svetskom klupskom prvenstvu.

Ugovor sa Bavarcima mu ističe na kraju sezone, a kako su na "Alijanc Areni" rešeni da naprave smenu generacija, Riberi neće produžavati saradnju sa Bajernom.

Tako bi prema pisanjima stranih medija Riberi karijeru mogao da nastavi u Turskoj i to u dresu Galatasaraja, sa kojim se 2005. godine, nakon samo šest meseci saradnje, rastao u ružnim odnosima.

Francuz je od FIFA zatražio raskid ugovora sa ekipom iz Istanbula, koja je prethodno platila Mecu dva miliona evra na ime transfera po isteku pozajmice. Razlozi za prevremeni raskid saradnje bili su neisplaćena primanja i pretnje koje je dobio od direktora Galate, navodno mu je jedan od viših funkcionera u klubu pretio bejzbol palicom.

Sve to ga je nateralo da se obrati nadležnim organima, u Galatasaraju su odbijali da priznaju da se tako nešto dogodilo, Riberi se u međuvremenu vratio u domovinu, pojačao Marsej, a kasnije je na sudu i dobio slučaj sa turskim klubom.

Sada bi mogao da se vrati na mesto neuspeha, mada je sa Galatom osvojio kup Turske, nova uprava je očigledno voljna da zaboravi crnu istoriju, videćemo i da li su mu navijači, koji su mu dali nadimak "Skarfejs", oprostili.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NikkiCFC
Wednesday, 26.12.2018
20:06

Riberi je uzas neka ide kuci na bliski istok.

avatar
Anonymous Official
Wednesday, 26.12.2018
15:59

Moze on jos izgurati 2-3 sezone u nekoj slabijoj ligi