Atletiko - Stižu Realova deca, pronađena zamena za Grizmana!

Autor: Nikola Miloradović
petak 14.06.2019.
17:54
Izvor: Sportske.net

"Jorgandžije" će obaviti veliku rekonstrukciju ovog leta.

EPA-EFE/EMILIO NARANJO
EPA-EFE/EMILIO NARANJO

Povezane vesti

Već je počela rekonstrukcija igračkog kadra na "Vanda Metropolitano" stadionu.

Ekipu je napustio kapiten Dijego Godin, otišao je i iskusni Huanfran, a Bajernu je prodat Lukas Ernandez za rekordnih 80 miliona evra.

Odlazi i Grizman, koji je postigao dogovor sa Barselonom, klub bi mogli da napuste i Filipe Luis, Rodri, Tomas Parti i Dijego Košta.

Odbrana je najveći problem, ali je tu makar već angažovano jedno pojačanje, stigao je iskusni Felipe iz Porta za oko 20 miliona evra.

Ipak, to nije dovoljno, Simeone traži bekove, ali i još jednog centralnog defanzivca.

Za mesto u startnih 11 bi sa Himenezom, Savićem i Felipeom mogao da se bori Mario Ermoso iz Espanjola, prenose španski mediji.

Hermoso

Ermoso je karijeru počeo u redovima najvećeg rivala "Jorgandžija", madridskom Realu.

U Espanjol je stigao 2017. godine, bilo je priče da bi mogao da se vrati u Real, ali su "Los Blankosi" odustali od te opcije.

Veliki broj klubova prati novopečenog španskog reprezentativca, ali se u Atletiku nadaju da bi mogli da pobede konkurenciju i 23-godišnjeg defanzivca presele u svoje redove.

Izgleda da Simeone želi još jednog momka koji je ponikao u komšiluku, u pitanju je vezista madridskog Reala Markos Ljorente.

Markos Ljorente

Ovaj 24-godišnji fudbaler je takođe ponikao u "kraljevskom" klubu, nije nikada dobio pravu šansu i usled jake konkurencije će ovog leta najverovatnije napustiti "Bernabeu".

Simeone veruje da bi mogao da posluži kao zamena za Rodrija ili Partija, jedan od njih dvojice će izvesno napustiti klub, pa je utisak da bi još jedan momak koji je fudbalski sazreo u Realu mogao karijeru da nastavi u redovima gradskog rivala.

Ipak, najveća želja Atletiko Madrida ovog leta je supertalentovani napadač Benfike Žoao Feliks.

Dias Feliks

Portugalca prati veliki broj klubova, predsednink "Orlova" je izjavio da će teško ostati na "Lužu", a stekao se utisak da bi mogao da završi u redovima Mančester sitija.

Ipak, izgleda da "Građani" nisu spremni da potroše 120 miliona evra na "novog Ronalda", kako su ga nazvali u domovini.

Atletiko će od prodaje Grizmana zaraditi upravo toliko novac, a izgleda da su spremni da ga proslede klubu iz Lisabona, za usluge sjajnog mladog napadača.

Simeone je spreman da mu obeća veliku ulogu u prvom timu, a agent mladog fudbalera Žorž Mendeš gaji odlične odnose sa "Jorgandžijama", pa se čini da bi ovaj transfer uskoro mogao da se realizuje.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
BocAtleti
Friday, 14.06.2019
18:10

Morace ipak Atletiko malo da doda. Istina je da Real Sosijedad ima 30% od transfera Grizmana iz Atletika u neki drugi klub. Tako da nije bas Glava za Glavu

avatar
REVOLT OF MILAN
Friday, 14.06.2019
18:04

Eto im ga Musakio.