Atletiko oborio rekord u prelaznom roku!

Autor: Aleksandar Obrenović
utorak 02.09.2014.
17:44
Izvor: Sportske.net

U ovom letnjem prelaznom roku ekipa koja je prethodne sezone osvojila šampionat Španije, Atletiko iz Madrida, oborila je lični rekord kada je u pitanju trošenje novca u jednom prelaznom roku.

Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza
Beta/AP Photo/Daniel Ochoa de Olza

Povezane vesti

Sigurno neutralnim navijačima jedna od najsimpatičnijih ekipa prošle sezone je bio Atletiko Madrid, ekipa koja nije finansijski mogla da parira velikanima poput Čelsija, Mančester Sitija, Real Madrida ili Barselone, ali jeste na terenu, ovog prelaznog roka je oborila klupski rekord po sumi novca koja je potrošena za dovođenje novih igrača.

Dosta prvotimaca je ovog leta napustilo ekipu, pojedini vodeći igrači iz prošle sezone sada brane boje Čelsija, a Atletiko je ovog leta zaradio 84 miliona evra. Prodali su Dijega Koštu i Filipea Luisa u Čelsi, Adriana u Porto, a zaradili su nešto i od pozajmica. Čak osam igrača je napustilo četu Dijega Simeonea, a fudbaleri koji nisu mogli da pronađu mesto u timu Atletika sada igraju u Liverpulu (Mankiljo), Volfsburgu (Gilavođi), Sautemptonu (Aldervild), Portu (Tores), Torinu (Ruben Perez), Benfiki (Silvio) i Rajo Valjekanu (Emilijano Insua i Leo Baptistao).

Ipak, dovedene su adekvatne zamene, pa Dijego Simeone ima i ove godine ekipu koja može da se suprostavi Realu i Barseloni, što se pokazalo i u finalu Super kupa Španije.

Ove sezone ekipa je potrošila čak 112,1 milion evra za dovođenje novih igrača. Novi igrači ovog tima su Mario Mandžukić, Migel Anhel Moja, Alesio Ćerći, Giljerme Sikuera, Jan Oblak, Antoan Grizman, Hesus Gamez, Kristijan Ansaldi, Raul Himenez i Saul, momak koji se vratio sa pozajmice iz Raja.

Najviše je koštao Grizman (30 miliona evra), zatim Mandžukić je koštao 22 miliona evra, dok je Ćerći plaćen 16 miliona Torinu.

Do sada je rekord bio u sezoni 2011-12 kada je doveden Radamel Falkao iz Porta, a tada je Atletiko potrošio 91 milion evra.

Na kraju, startnih 11 u ekipi Atletiko Madrida nakon završenog prelaznog roka bi trebalo da izgleda ovako:

Moja - Sikeira, Godin, Miranda, Huanfran - Gabi, Koke, Arda Turan, Raul Garsija, Grizman - Mandžukić.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke