Arteta zabrinut, neće moći da dobije neophodna pojačanja?

Autor: Beta Beta
četvrtak 16.07.2020.
12:00
Izvor: Beta

Španac je popravio stvari u klubu, ali je izvesno da "Tobdžijama" nedostaje kvalitet.

EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Trener fudbalera Arsenala Mikel Arteta rekao je da je vrlo zabrinut pošto nije siguran da li će imati novca za transfere kako bi pojačao ekipu da može da se bori protiv najboljih timova sledeće sezone.

Arsenal je sinoć pobedio šampiona Liverpul sa 2:1, deveti je na tabeli ali se primakao na tri boda Vulverhemptonu i šestom mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu Evropa. Tako su sprečili Liverpul da ove sezone stigne do 100 osvojenih bodova u ligi.

Upitan da li je zabrinut zbog nedostatka sredstava za transfere, španski trener je rekao da nije siguran da li će tokom leta dobiti potrebnu finansijsku podršku kako bi se Arsenal približio najboljim ekipama u Premijer ligi.

"To je velika briga. Možete videti kako Liverpul gradi svoju ekipu i tu nema magije, morate da unapredite ekipu kvalitetnim, kvalitetnim igračima. Nama treba jači sastav kako bismo se takmičili u Premijer ligi. To je izazov. To je ogroman posao. Samo treba pogledati razliku između dve ekipe - ogromna je", rekao je Arteta za "Skaj".

"Zaostatak u mnogim oblastima ne možemo da popravimo za dva meseca, ali jaz između odgovornosti, energije, posvećenosti i borbe između dve ekipe je sada jednak. Pre nije bilo tako. Veoma sam ponosan na to. Za ostalo će biti potrebno neko vreme, sada barem to imamo i moja poruka igračima je da možemo nešto da napravimo", dodao je on.

U 36 utakmica u Premijer ligi Arsenal je ostvario 13 pobeda, uz 14 remija i devet poraza.

baner 10

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
dolf
Thursday, 16.07.2020
17:38

Oni nisu trosili novac kada je trebalo i kada su ga imali dovoljno, a kamo li sada za vreme krize...

avatar
Provokator
Thursday, 16.07.2020
13:34

Tim je katastrofa, a to i sami vidite i po tabeli PL. Napustaju ih dobri igraci, a ugovore produzuju losi. Ramzi je otisao besplatno, Obamejang im je na izlaznim vratima ali zato je tata mata David Luiz potpisao novi ugovor.. Oni bez 4-5 pojacanja i to sve u odbrani i veznom redu, uz ostanak najboljih, nemaju za sta da se bore. Ne zelim da zvuci kao ponizavanje klubova ali zar nije sramota da jedan Sefild, Vulfs, Lester i Totenhem budu ispred Arsenala ?