Arteta pronašao zamenu za Džaku, problem pravi gradski rival!

Autor: Nikola Miloradović
nedelja 29.12.2019.
13:45
Izvor: Sportske.net

Španac ima prvu metu za januarski rok.

EPA-EFE/GERRY PENNY
EPA-EFE/GERRY PENNY

Povezane vesti

Granit Džaka je na izlaznim vratima Arsenala, iako se činilo da će ga Arteta ubediti da ostane, švajcarski reprezentativac, koji je imao sukob sa navijačima ove sezone, rešen je da se vrati u Bundesligu i navodno je dogovorio transfer u redove prestoničke Herte.

Kakvo god mišljenje da navijači "Tobdžija" imaju o Džaki, on je u prethodnom periodu bio jedan od najboljih vezista "Gunera" i jasno je da će uprava ekspresno morati da mu pronađe zamenu.

Prva želja Arsenala je vezista Atletiko Paranaensea Bruno Gimaraeš.

Ovaj momak je oduševio brojne evropske skaute svojim igrama u domovini, nastupa i za U23 selekciju "Karioka", a ima i španski pasoš.

U sezoni za nama je upisao 25 nastupa za Atletiko, postigao je dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a u sezoni 2017/18 je osvojio i Kopa Sudamerikana sa klubom iz Kuritibe.

Problem za "Tobdžije" je to što je za njega zainteresovan i Čelsi, koji je letos postio i sprema se da potroši skoro 200 miliona tokom zimske pijace.

Gimaraeša prate i Benfika i Atletiko Madrid, te njegovo angažovanje neće biti lak posao za upravu kluba iz Severnog Londona, mada se čini da imaju blagu prednost u odnosu na ostale timove, zbog sportskog direktora Edua, koji jasno ima odlične veze u domovini.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke