Arsenalov poslednji pokušaj - Hoće li "genije sa laptopom" prihvatiti ponudu?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 15.05.2018.
08:09
Izvor: Sportske.net

Alegri se ispisao iz trke, ostala pominjana imena otpadala jedno za drugim, pre dovođenja Španca, Arsenal će još jednom probati da privoli "klinca" da preuzme klub.

EPA-EFE/WILL OLIVER
EPA-EFE/WILL OLIVER

Povezane vesti

Gotovo nije ostao niko, u Arsenalu su se nadali do poslednje trenutka da će Maks Alegri promeniti mišljenje, ali on je bio jasan, ostaje u Juventusu.

Otpalo je tako još jedno veliko ime, Luis Enrike je tražio previše novca, Karlo Anćeloti pojačanja, mada nije bilo mnogo oduševljenih kada je Italijan u pitanju.

Niz je nastavio Vijeira koji je ipak vezan za Siti, Tuhel je preuzeo PSŽ, od Brendana Rodžersa nema ništa, a Anri osim statusa legende i nema baš neko iskustvo da predvodi Arsenal. Željko Buvač je bio ideja Svena Mislintata, ali je izgleda bivši skaut Dortmunda preglasan od strane Sanilehija i predsednika Gazidisa.

Ostalo je Mikel Arteta, bivši kapiten, tačno je da, kao i Anri nije radio samostalno, ali je uz Pepa Gvardiolu kao pomoćnik dve sezone.

Katalonac neće sprečavati svog prijatelja da preuzme Arsenal, mada kaže da će mu biti žao jer zajedno sa Artetom gradi nešto posebno u Sitiju.

No, pre nego što se okrenu Pepovoj desnoj ruci u Arsenalu će probati još jednom da ubede Julijana Nagelsmana.

Sjajni mladi trener je završio kao treći sa Hofenhajmom, "genije sa laptopom" je verovatno najtalentovaniji trener u Evropi, ima samo 30 godina, bio je u konkurenciji za trenera Bajerna, ali su igrači podigli glas, većina njih je starija od trenera.

U Arsenalu sa tim nemaju problem, ali Nagelsman je rekao da želi da ostane još sezonu u Hofenhajmu i da nije završio posao.

"Guneri" ga ubeđuju, ovo bi bila neverovatna situacija da tako mlad trener preuzme tako veliki klub, ali očajne situacije, a ova u kojoj Arsenal jeste, zahtevaju radikalne mere.

No, Nemca će teško privoleti, rasplet bi trebalo očekivati brzo, ipak, čini se da će Arteta ipak na kraju završiti kao trener "Gunera".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 15.05.2018
11:41

Nikako ovaj trenerski vunderkind ! Anceloti . Sari , Blan ?!

avatar
Žan-Žak Ruso
Tuesday, 15.05.2018
19:00

Sari da, Anćeloti i Blan, nikako.

avatar
NikkiCFC
Tuesday, 15.05.2018
11:19

Navijaci Arsenala zele defanzivnijeg trenera tipa Algeri, Simeone sto je dosta licemerno jer su nas pljuvali za stil dok je bio Murinjo.

avatar
Žan-Žak Ruso
Tuesday, 15.05.2018
19:01

Dok je bio Murinjo? A kad ste to vi u svojoj istoriji igrali ofanzivan fudbal?

avatar
Pedja84
Tuesday, 15.05.2018
09:20

Evo Djukic, ima iskustva

avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Wednesday, 16.05.2018
08:40

Nece Djuka da ostavi Partizanna cedilu. Ne brini, ostaje i dogodine.

avatar
Yaya Sanogo
Tuesday, 15.05.2018
09:13

Smeh, bruka, zalost. Ja ne znam da li nam ovi iz uprave namerno ovo rade ili su toliko povrsni. Kakav crni Arteta? Pa gde je taj lik ostavio trag, koga je trenirao? Ako ce ovaj zalizani da dodje onda bolje da je Wenger ostao. Uzas

avatar
Непобедиви
Tuesday, 15.05.2018
08:57

Ne verujem da ce Nagelsman biti novi trener. Mislim da ce on ipak zeleti da igra Ligu Sampiona sledece sezone sa Hofenhajmom. Novi trener Arsenala je, barem kako sada stvari stoje, Mikel Artera. Prednosti su te sto poznaje klub i igrace i sto ce forsirati dosta slican stil igre kao Wenger (barem se to ocekuje s obzirom da mu je trener bio Wenger, a saradnik Gvardiola), dok su nedostaci ti sto ne vidim kako on moze da privuce neko vece ime, a i nema iskustva.

avatar
SRECNO NA PRIPREMAMA
Tuesday, 15.05.2018
08:36

Nagelsman ce uskoro 31, bolje bi im bilo da se ne glupiraju sa covekom koji jeste bio odlican igrac, ali je samo pet godina stariji ako vec imaju, a sva je prilika da imaju mogucnost da dovedu pravog genijalca na klupi...

avatar
Mangus
Tuesday, 15.05.2018
08:32

Arsenal pravi istu gresku kao i UTD. iako su dugo znali da trener koji ih je prakticno napravio odlazi, nisu na vreme trazili zamenu vec to rade panicno pred kraj roka. UTD je to uradio manje vise na vreme, ali nisu razmotrili dobro opcije i na kraju su izabrali najgoru. Mada, kad se pogledaju treneri posle Mojesa, i nije bio los.nAli Arsenal bas ne zna sta ce. Navijaci ce odmah traziti rezultate, uprava ce morati da stane iza trenera, ko god on bio, i da mu da par sezona da nesto napravi.nArsenal ima kriticno losu odbranu, golmana koji je bio odlican ali je prosao svoj zenit, vezu koja je talentovana ali nezainteresovana i ultra brz napad koji pogadja svaki peti sut i nije bas izbalansiran