Arsenal - Vunderkind iz Nemačke, štoper iz Francuske i kao šlag na tortu zvezda Ajaksa!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 13.06.2019.
16:53
Izvor: Sportske.net

"Tobdžije" uveliko rade na angažovanju novih pojačanja, tri fudbalera bi uskoro mogla da završe na "Emirejtsu".

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Arsenal je imao neuspešnu sezonu, još jednom su ostali bez trofeja, a ponovo ih nećemo gledati ni u Ligi šampiona.

Ipak, utisak je da je Emeri bio pravi izbor uprave, Španac je sa rosterom koji je imao na raspolaganju izvukao maksimum iz sezone, pa je jasno da će ovog leta morati da se menja puno stvari.

Remzi je otišao u Juventus, Velbeku je istekao ugovor, kao i Lihštajneru, dok je Petr Čeh odlučio da okači rukavice o klin.

Najveći teret za upravu je velika plata Mesuta Ozila, pokušaće njegovom prodajom da rasterete budžet, ali to im zasad ne polazi za rukom, kako nema zainteresovanih klubova za bivšeg nemačkog reprezentativca.

Budžet za prelazni rok je poprilično skroman, Emeri ima 50 miliona na raspolaganju, ako želi više, moraće da prodaje igrače.

Zbog malog budžeta, slobdodni igrači se čine kao najbolja rešenja, ali je jasno da među njima ima malo fudbalera, koji bi predstavljali prava pojačanja.

Ipak, među slobodnim igračima ima talentovanih fudbalera, koji bi u budućnosti mogli da preuzmu bitne uloge u timu.

Jedan od njih je talentovani nemački čuvar mreže Markus Šubert.

Ovaj momak je juče napunio 21 godinu, ističe mu ugovor sa Dinamo Drezdenom, a na radaru kluba je bio još dok je na mestu sportskog direktora sedeo Sven Mislintat.

Šuberta stručnjaci smatraju za jednog od najtalentovanijih golmana u Evropi, u Arsenalu bi bio alternativa za Bernda Lena, imao bi šansu da napreduje uz zemljaka, a najverovatnije bi dobijao šansu u kupovima i Ligi Evrope.

On je veoma blizu "Emirejtsa", pa bi svakog časa mogla da osvane i zvanična potvrda od strane kluba iz Severnog Londona.

Drugo pojačane moglo bi da stigne iz Francuske, u pitanju je talentovani štoper Sent Etjena Vilijam Saliba.



Prema pisanju francuskih medija, Arsenal je spreman da za njegove usluge izdvoji oko 30 miliona evra, a ponuda "Tobdžija" bi Sent Etjenu mogla da bude primamljivija zbog činjenice da je Arsenal spreman da ga ostavi na "Žofri Žišaru" i naredne sezone, na jednogodišnjoj pozajmici.

Salibu prate i Mančester junajted i Siti, ali na "Emirejtsu" veruju da bi mogli da se dogovore sa Sent Etjenom, zbog gore-pomenute činjenice.

Ipak, to bi značilo da Saliba neće biti pojačanje za narednu sezonu, a jasno je da su Arsenalu neophodna pojačanja u zadnjoj liniji, pa je pitanje da li imaju taj luksuz da dovedu igrača za 30 miliona evra i ostave ga u Francuskoj na pozajmici.

Bilo kako bilo, još brojni igrači su na radaru kluba iz engleske prestonice, a kako holandski  mediji tvrde, "Guneri" bi u svoje redove ovog leta mogli da dovedu i jedno vrhunsko pojačanje iz redova Ajaksa.

Naime, Hakim Zijeh je istakao da bi voleo da brani boje Arsenala.

zijeh

Sjajni Marokanac je imao fantastičnu sezonu u Holandiji, bio je jedan od najboljih igrača u redovima "Kopljanika", koji su osvojili duplu krunu i igrali polufinale Lige šampiona.

Prate ga brojni klubovi, ali holandski novinar Marcel van der Kran ističe da bi Zijeh rado zaigrao na severu Londona i da je na Arsenalu da sastavi adekvatnu ponudu za njegove usluge.

On veruje da to ipak nije moguće ukoliko "Tobdžije" ne prodaju Ozila, pa je poprilično jasno šta je prioritet slavnog kluba ovog leta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Thursday, 13.06.2019
18:23

Ovaj golman kao rezerva pravo resenje,Zijeh iako je po meni sebican dobro pojacanje.Ovog Salibu jedino ako dovedu za odmah inace ne vidim logiku da ga ostavljaju na pozajmici kad i onako kubure sa odbranom.

avatar
Crveni Lucifer
Thursday, 13.06.2019
17:07

Sustinski samo jedno pojacanje, nedovoljno za top4

avatar
Gangula 2.0
Thursday, 13.06.2019
17:00

Sjajan golman.Dobar posao

avatar
NikkiCFC
Thursday, 13.06.2019
16:59