Arsenal pronašao zamenu za Čeha?!

Autor: Nikola Miloradović
utorak 06.03.2018.
12:10
Izvor: Sportske.net

Prva meta je "naciljana".

EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Povezane vesti

Petr Čeh ulazi u pozne igračke godine, čak i za golmana i to se primećuje i na samom terenu.

Nije više sjajni češki internacionalac na nivou na koji smo navikli od njega i to je počelo da se odražava na rezultate Arsenala, posebno tekuće sezone.

On je sebe krivio kod oba gola u porazu od Brajtona (2:1), a izgleda da su i u Arsenalu konačno postali svesni da će morati da mu potraže zamenu.

Kako prenosi nemački list "Bild", izbor "Tobždija" je tako pao na golmana Bajer Leverkuzena Bernda Lena.

Ovaj 26-godišnji čuvar mreže "Farmaceuta" smatra se za jednog od najboljih u domovini i definitivno će se sa Ter Štegenom boriti za mesto među stativama "Pancera" na Mudijalu u Nemačkoj, kako Manuel Nojer još uvek nije nastupio ove sezone i njegovo učešće u Rusiji je pod velikim znakom pitanja.

Sjajni Leno je već dugo veoma cenjen u evropskim okvirima, ove sezone je na 25 nastupa u sedam navrata sačuvao mrežu, a primio je 33 gola, što je sasvim solidan učinak.

Frapantan je podatak da je u prethodne tri godine Leno propustio samo tri zvanična duela Leverkuzena, od mogućih 229, na golu tima sa "Baj Arene" stajao je u 226 navrata.

Ono što je njegov veliki kvalitet je to što uspešno obavlja ulogu takozvanog "libera" (sweeper keeper), o čemu svedoči podatak da nijedan golman u Bundesligi nije imao više kontakta sa loptom, kao ni pasova od njega, ove sezone.

Bajer naravno ne želi da se odrekne njegovih usluga, ali će teško moći da ga zadrže zbog klauzule koju ima u ugovoru.

Naime, on ima otpusnu klauzlu od svega 25 miliona funti (oko 30 miliona evra), ona je aktivna do 2020. godine i ukoliko neko pošalje pomenutu svotu novcu na adresu Bajera za njegove usluge, upravi "Farmaceuta" će ruke biti vezane.

Na Leverkuzenu ostaje da mu ponudi novi ugovor i tako izbriše pomenutu klauzlu, ali prema pisanjima nemačkih i engleskih medija, to je malo verovatna opcija, naročito nakon pojačanog interesovanje za Lenove usluge.

On je prema pisanju "Bilda" čak i izrazio želju da promeni sredinu, u potrazi za novim izazovom, a kakva je odbrana Arsenala ove sezone, nema sumnje da bi na severu Londona imao pune ruke "izazova".

Pored Arsenala, za usluge nemačkog čuvara mreže zainteresovan je i Napoli, a kako "Bild" prenosi, "Tobdžije" su i zvanično pokazale interesovanje za usluge 26-godišnjeg Bernda Lena.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Hitch
Tuesday, 06.03.2018
18:15

Nisam znao za pomenutu klauzulu. Cudi me da je niko do sad nije aktivirao, je Leno je dobar mladi golman.

avatar
barça mes que un clu
Tuesday, 06.03.2018
15:42

Postovanje Lenu. Ali Ter-Stegen je barem za klasu bolji.

avatar
Непобедиви
Tuesday, 06.03.2018
14:30

Prodati Ospinu i Ceha koji vec godinama nije na svom nivou. Dovesti Lena i vratiti sa pozajmice Martineza za rotaciju i pitanje golmana je reseno.

avatar
Tuesday, 06.03.2018
18:44

Scesni provetao od kad otisao u Italiju. Duplo je bolji sada nego dok je bio u Arsenalu. Izgleda da su Arsenalovi golmanski treneri ocajni. Ceh od kad doso, ni blizu starog nivoa.

avatar
Непобедиви
Wednesday, 07.03.2018
00:10

Sazreo je pre svega kao licnost.

avatar
Jovan Petrovic_fb
Tuesday, 06.03.2018
19:25

Ospina je dobar golman, samo to vama u Arsenalu nije jasno.

avatar
DaniloP
Tuesday, 06.03.2018
14:16

Ter stegen N.1

avatar
gunner11
Tuesday, 06.03.2018
13:38