Arsenal pronašao rešenje za svoje probleme u Nemačkoj!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 19.02.2020.
08:37
Izvor: Sportske.net

Novinar "Bilda" prenosi nove informacije.

Epa/Neil Hall
Epa/Neil Hall

Povezane vesti

Kako piše Kristijan Falk, štoper Bajera iz Leverkuzena Jonatan Ta našao se na radaru fudbalskog kluba Arsenal.

"Tobdžije" muče muku sa odbranom, to je evidentno, Mikel Arteta je malo popravio stvari, ali je jasno da im nedostaje kvaliteta.

Pisalo se o brojnim imenima, zna se da će im se od leta pridružiti mladi Vilijam Saliba (18), ali je jasno da će i njemu trebati vremena da se navikne na novu sredinu, posebno jer ove sezone nije standardan u Sent Etjenu.

Tako su u klubu očigledno odlučili da angažuju i jednog iskusnijeg štopera, pisalo se o bivšem igraču Mančester junajteda, a sada je u igri i 23-godišnji Ta, koji je iako mlad, već pet godina standardan u Bundesligi u dresu "Farmaceuta".

Karijeru je počeo u HSV-u, bio je jednu sezonu na pozajmici u Fortuni Dizeldorf, u Leverkuzen je stigao jula 2015. godine.

Ima ugovor sa klubom do leta 2023. godine, iza sebe ima 167 nastupa u dresu "Farmaceuta", kao i devet mečeva u dresu reprezentacije Nemačke.

Falk prenosi i da u svom ugovoru ima otpusnu klauzulu od 40 miliona evra, što za štopera njegovog kalibra uopšte nije prevelika cena, pomenuti Saliba iz Sent Etjena je recimo od strane Arsenala plaćen 25 miliona evra.

Baner

Videćemo kako će se ova priča završiti, bilo je spekulacija da su "Guneri" zainteresovani i za Upamekana iz Lajpciga, ali je vrlo moguće da su od njega odustali zbog prejake konkurencije, kako su brojni klubovi iz PL zainteresovani za Francuza.

Ta se čini kao dobro rešenje, videćemo da li će ga Arsenal na leto preseliti u svoje redove.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Arsenal²⁰⁰⁴
Wednesday, 19.02.2020
14:23

Ma daj tog Upamekana, i jednog vezistu i ništa više za početak. Naravno ostalih Mustafija i čuda se rešiti.

avatar
Igors Stepanovs
Wednesday, 19.02.2020
11:43

Ili on ili Dajot,uz Salibu i Holdinga imaju bar neku buducnost.Ostalih se ratosiljati...