Arsenal pomno prati ova četiri igrača, dvojica će izvesno biti naredna pojačanja kluba!

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 08.10.2020.
21:48
Izvor: Sportske.net

Ovo su mete za dve ključne pozicije.

EPA-EFE/Kirsty Wigglesworth / POOL
EPA-EFE/Kirsty Wigglesworth / POOL

Povezane vesti

Arsenal je imao dobar letnji prelazni rok, doveli su tri bitna pojačanja u Vilijanu, Gabrijelu i Tomasu Partiju, potonji je stigao u poslednjim trenucima prelaznog roka iz madridskog Atletika.

Iako se ponovo spekulisalo da neće imati novca da se kvalitetno pojačaju, potrošili su ovog leta sve skupa 86 miliona evra, mada je jasno da im još uvek nedostaje kvaliteta na pojedinim pozicijama.

Zato sportski direktor Edu i njegovi saradnici ne prestaju sa radom i nakon što je prošao rok za transfere, već se razmišlja o budućim akvizicijama i o rešavanju najvećih problema u ekipi.

Jasno je da od Mesuta Ozila "Tobdžije" nisu imale kvalitetnog plejmejkera u svojim redovima, čini se da će ove sezone ta uloga pripasti Daniju Sebaljosu, Španac se adaptirao na Premijer ligu i igra sve bolje, ali "Guneri" traže još kvaliteta, na kraju krajeva odlični vezista je u klubu samo na pozajmici iz Reala.

Baner 6

Kako prenose engleski mediji, dva imena su u igri, jasno, i dalje se razmišlja u Husemu Auaru, francuskom reprezentativcu koji je tokom čitavog leta bio velika želja kluba iz Severnog Londona.

Arsenal je pregovarao sa Lionom, ali nisu uspeli da se dogovore, na kraju su se odlučili da novac potroše na zadnjeg veznog Partija i da angažovanje plejmejkera ostave za neki drugi prelazni rok.

Ali, Auar bi mogao da postane nedostižan, jer za njegove usluge je zainteresovan i madridski Real, a nije tajna da ga prate i klubovi poput Juventusa i Mančester sitija.

Aouar Auar Lion
foto: EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Zato je Edu spremio i alterantivu, u pitanju je odlični Dominik Soboslaj iz Salcburga.

Mađar je u dresu austrijskog šampiona pokazao da poseduje ogroman potencijal, rešio je ovog leta da provede još jednu sezonu u ekipi Džesi Marša, ali se spekuliše da "bratski" Lajpcig sprema ponudu za njegove usluge.

Zainteresovan je ozbiljno i Napoli, pa će Arsenal morati pažljivo da prati situaciju, kako im neko ne bi Soboslaja odveo ispred nosa.

Soboslaj Szoboszlai
foto: EPA-EFE/CHRISTIAN BRUNA

Druga pozicija o kojoj ozbiljno razmišljaju u klubu je pozicija napadača, Obamejang je tu, potpisao je novi ugovor, ali Gabonac ima 31 godinu i kod Mikela Artete uglavnom igra kao levo krilo.

Lakazet je dobro otvorio sezonu, a onda imao neke košmarne promašaje protiv Liverpula, on ima 29 godina i klubovi poput Juventusa i madridskog Atletika ga pomno prate, pa se često pisalo da bi "Tobdžije" mogle da ga unovče.

Dva napadača nalaze se na radaru sportskog direktora Arsenala, Patson Daka iz Salcburga i Odson Eduard iz Seltika.

Patson Daka Salcburg
foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Daka bi mogao da stigne u paketu sa Sobosjalem i sigurno je da bi to bio odličan potez kluba sa "Emirejtsa", doveli bi perspektivan tandem koji se savršeno dobro poznaje i pred kojim je zaista blistava budućnost.

Napadač iz Zambije je eksplodirao u Austriji od odlaska Erlinga Halanda u Dortmund, na 52 nastupa zabeležio je 38 golova i 16 asistencija!

Za njegove usluge zainteresovan je i Totenhem.

Što se tiče Eduarda, on je u Seltiku dokazao da ima kvalitet, momako koji je ponikao u PSŽ je i ovog leta bio tema brojnih transfer spekulacija, nije tajna da ga prati i Lester, Rodžers je sa Francuzom sarađivao u Glazgovu i dobro zna o kakvom je potencijalu reč.

Odson Eduard
foto: EPA-EFE/ROBERT PERRY

Videćemo ipak kako će se sve završiti, čini se da Edu i njegovi saradnici rade dobar posao, svakako je dobra stvar što planiraju mesecima u napred, zaista se čini da su pred Arsenalom sve bolji dani.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ja_sam_gavrilo a vi?
Friday, 09.10.2020
01:20

Sva 4 su ogromni potencijali ali ako se umjesa bilo koji jaci klub a hoce uzet ce im ih ispred nosa, Arsenal je zadnja rupa na sviralu

avatar
Mak-Juventino
Thursday, 08.10.2020
23:32

Upamekano i Auar