Arsenal i Siti dovode Barsine "zvezdice"

Autor: Aleksa Blaćanin
četvrtak 21.06.2018.
21:24
Izvor: Sportske.net

Arsenal je poznat već godinama po dovođenju mladih talenata iz La Masije, a Siti je to počeo od kad je za trenera postavljen Pep Gvardiola.

Povezane vesti

Arsenal je doveo mladog Džoela Lopeza, šesnaestogodišnje "čudo od deteta" koji igra na poziciji levog beka dok je Siti doveo Adriju Bernabea, sedamnaestogodišnjaka koji na poziciji plejmejkera.

Arsenal je, iako se rastao sa Vengerom nastavio praksu dovođenja dece iz La Masije.

Dok je Siti to počeo od kako je na kormilo zaseo Pep Gvardiola, koji je svoju trenersku karijeru započeo u Barseloni B i koji odlično poznaje La Masiju.

Barselonina deca teško mogu da se dokopaju prvog tima prepunog zvezda, pa ih zato ili šalju na pozajmice ili prodaju u druge klubove, uglavnom sa opcijom navedenom u ugovoru po kojoj ga mogu vratiti za određenu sumu novca.

Adria Bernabe je imao emotivni rastanak, na svom instagram profilu je postavio sliku u dresu Barselone i napisao je: "Danas je težak dan, s obzirom da moram da kažem zbogom mestu koje sam zvao dom u proteklih 5 godia. Jedino što mogu da kažem su reči zahvalnosti za ljude koji su mi pomogli u tom periodu."

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke