Arsenal - Dogovor sa Realom, štoper je pitanje vremena, ponude na stolu za trio, hoće li se Arteta rešiti najvećeg tereta?

Autor: Nikola Miloradović
utorak 01.09.2020.
12:20
Izvor: Sportske.net

Puno toga se dešava na severu prestonice ovih dana.

EPA-EFE/Tim Goode/NMC/Pool
EPA-EFE/Tim Goode/NMC/Pool

Povezane vesti

Arsenal je ovog leta angažovao samo Vilijana, jasno je da to neće biti i jedini posao "Tobdžija".

Još dva sjajna pojačanja su na pragu kluba, vraća se Dani Sebaljos na novu pozajmicu, odbio je nekoliko ponuda jer želi samo u Arsenal.

Španac je igrao sjajno pod palicom Mikela Artete u finišu sezone, u Realu bi se grčevito borio za minute, dok bi u Londonu trebalo da bude standardan.

Izvesno je i da će "Tobdžije" pojačati štoper Gabrijel Magaljaeš, Brazilac je u martu bio na pragu Evertona, sve je iskomplikovala pandemija, hteo ga je i Napoli, ali su se Italijani okrenuli ka Argentincu iz Roterdama.

Tako se Gabrijelu otvorio put ka prelasku na "Emirejts", francuski mediji prenose i da je sve dogovoreno i da je samo pitanje vremena kada će Arsenal zvanično predstaviti novo pojačanje.



Došlo je vreme i za rastanke, prvi je nogu povukao Henrik Mhitarijan, kojem je klub omogućio da čistih papira ode u Romu, Mavropanos je odavno pozajmljen Štutgartu.

Klub bi trebalo da napusti i Rob Holding, za Engleza neće biti mesta, Saliba je stigaoovog leta, iako je prethodnog otkupljen od Sent Etjena, stiže i Magaljaeš, prava je gužva na štoperskim pozicijama.

Holding će tako na pozajmicu, ovoga puta u redove Njukasl junajteda, gde bi trebalo da bude standardan.

"Emirejts" bi mogao da napusti i Ejnsli Mejtland-Najls, šuška se već neko vreme da je Arsenal spreman da ga proda, Arteta uz desnu aut liniju u odbrani ima Beljerina i Sedrika, pa je klub rešio da zaradi na prodaji igrača koji je ponikao u njihovim redovima.

Pisalo se čak i o interesovanju Totenhema, ali su Sparsi na kraju angažovali Doertija iz Vulverhemptona, što je otvorilo put Mejtland-Najlsu ka "Molinou".

Sva je prilika da će karijeru nastaviti u Vulvsima, ostaje da se dva kluba dogovore oko obeštećenja.

baner

Mogao bi Arsenal da napusti i golman Emilijano Martinez, koji se sjajno pokazao od povrede Bernda Lena.

Argentinac je godinama rezerva na "Emirejtsu", sada je pokazao da zaslužuje daleko više.

Što se tiče Artete, Nemac je prvi izbor, ali je utisak i da bi voleo da zadrži Martineza, spekuliše se i da mu uprava zbog toga sprema novi ugovor.

Ipak, veliki broj klubova je zainteresovan za njegove usluge, sam Martinez želi da brani, jer želi i mesto među stativama i u reprezentaciji Argentine, Šalke je spreman da mu da mesto prvog čuvara mreže, ranije se pisalo i o interesovanju Lids junajteda.

Ozil
foto: EPA-EFE/NEIL HALL

Najveće pitanje ostaje sudbina Mesuta Ozila, koji zarađuje oko 400 hiljada evra sedmično, sezonu je završio sa suncobranom na tribinama.

Jasno je da je Nemac daleko od igrača koji je u dresu Arsenala bio najbolji asistent lige i jedan od najboljih kreativaca Evrope, pa je njegov ugovor kamen o vratu "Tobdžija", kojeg nikako da se reše.

Britanski "Telegraf" javlja da klubovi iz Saudijske Arabije i Katara žele bivšeg igrača madridskog Reala, čini se da su i jedina šansa Arsenala da ga se reši, jer retko ko iz Evrope može da izjednači Ozilova primanja na severu engleske prestonice.

Treba dodati i da je Arsenal platio Flamengu ovog leta osam miliona evra za Pabla Marija, koji je u januaru stigao na pozajmcu u klub, ali je oduševio Artetu, pa su rešili da ga zadrže, videćemo šta će biti sa Mohamedom Elnenijem, koji je odigrao odlično u borbi za Komjuniti šild protiv Liverpula.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Igors Stepanovs
Tuesday, 01.09.2020
17:31

Ne vidim sto bi prodali Martineza,sad kad imaju dva kvalitetna golmana.Mustafi,Cejmbers,Holding,Kolasinac,Elneni,Ozil,Sokratis bi morali napustiti klub ovog leta.Tu bih jos voleo da odu i Luiz i Dzaka,mada oni imaju puno poverenje kod Artete...

avatar
Provokator
Tuesday, 01.09.2020
13:42

Arsenal ima guzvu na poziciji stopera. Mislim da ovo prvi put u zivotu cujem. Izgleda da Arteta zna sta radi.

avatar
Hannibal Lecter
Tuesday, 01.09.2020
12:49

Mentland-najls neće biti prodat... nemate informacije