Amerikanci suzama ne veruju, uz Gatuza leti i direktor, pala odluka oko novog trenera?

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 30.04.2019.
10:56
Izvor: Sportske.net

Problem je u novcu, u FFP, ali i pogrešnim izborima kluba. Upire se prstom u letošnja pojačanja, slede i bolni rezovi u timu, a poznat i prvi pik za trenera.

AC Milan
AC Milan

Povezane vesti

Tema dana u italijanskim medijima je i dalje Milan. Naime, Gatuzo je, u nedostatku alternativa, preživeo, ali samo do kraja sezone.

Neuspeh u borbi za Ligu šampiona imaće finansijske konsenkvence, a klub će morati da proda par igrača, kako bi nadoknadio gubitke. Navijači se plaše da će otići Romanjoli, najvredniji igrač tima koji bi mogao u kasu da unese oko 70 ili 80 miliona evra.

Pod lupom je i Leonardo, iako je on glavni zagovornik odlaska Gatuza. Njegov prelazni rok sa Iguainom, Kaldarom, Kastiljehom je predstavljao letos promašaj, pa bi i Brazilac mogao da "leti" u paketu sa Gatuzom.

Prva meta Milana za trenera je Euzebio Di Frančesko koji je imao dogovor sa Fiorentinom, ali ništa nije potpisano, bivši trener Rome je i najrealnija opcija.

Imena kao Poketino, Konte, Žardim su teške misije, u situaciji kada nema dovoljno novca, ni Lige šampiona, jasno je da Milan teško može da privuče nekoga.

Osnova ekipe bi trebalo da budu Donaruma, Paketa, Pjontek, između ostalih, kako rekosmo, od nekih velikih pojačanja bez Lige šampiona nema ništa.

"Eliot" je ušao u proces rekonstrukcije kluba, ali ovo je veliki udarac, sigurno i zbog FFP neće moći da ulože veći novac, što sudbinu Milana čini još neizvesnijom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

15 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paul Kersey
Tuesday, 30.04.2019
20:11

Dajte nama Romanjolija, tj. Lfc-u. Bolje nego da ga uzme Juve.

avatar
Anonymous Official
Tuesday, 30.04.2019
15:59

Zasto ne probaju dovesti Blanca

avatar
jv
Tuesday, 30.04.2019
12:47

Promašiti sa dovođenjem igrača može samo onaj ko ih dovodi, da je Leonardo sedio skrštenih ruku sigurno ne bi pogrešio! Kaldara nije greška, za Kastiljeha se još ništa ne zna, a Iguain nije ni doveden, već pozajmljen. Doveo je on i Paketu i Pjonteka, i već dugo želi da zameni trenera, i tu je u pravu. Trebamu dati slobodu u radu, i mnogo novca, FFP zaobići kao što i drugi rade.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
13:44

I onda se tuzakati jer Eliot za advokate para ima, a to su djavolji advokati:-D Sve si objasnio...

avatar
Mak-Juventino
Tuesday, 30.04.2019
11:21

A toliko su ga nahvalili kada je doveo Pjonteka i malog brazilca

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
12:11

A ko ga sada tera? Mediji su cudo. Leonardo treba da sedne na klupu i da onda dovede novog trenera jer sam 100% siguran da ni Maldini vise Rinu ne cuva ledja, a ako to ne uspe(ju), onda neka dodje novo rukovodstvo:-)) Naravno, daleko od toga da je Leo idealan, ali, covek je barem od samog pocetka bio protiv Gatuza ako ja ne gresim i ako i mene isti ti mediji nisu obmanuli, tu je neko drugi MORAO da presece...

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
15:55

Reina- Abate (i Konti povredjen), Kaldara/Musakio, Zapata (Romanjoli ne moze da igra protiv Bolonje), Rodrigez- Kesi, Bakajoko, Paketa- Kastiljeho, Pjontek, Calhanoglu (Laksalt). Objektivno gledano, formacija nam i nije najvaznija stvar u narednom periodu (mislim na ovu (naj)blizu buducnost), to vremenom moze i da se promeni, i K. Anceloti ju je menjao.

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
14:04

Brate, ipak mi nismo ni desno dobri, ja bih cak i Kontija prodao (opet je povredjen) jer od njega nema 'leba. Ne mozes romb sa krilima:-D

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 30.04.2019
13:56

mnogo toga nas koci sada....treba djenaro da ode...nije trebao da se primi toga! Zao mi je jedinog coveka koji msm voli klub...ne gledam upravu! Gatuzo bi umro sutra za isti ali msm da stav nekih igraca ne bi promenio! Rekao sam...ponavljam...krila su jako slaba...RR isto....desno smo dobri...fali nam igrac koji ce loptom da li s DM ili AM praviti igru...i definitivno ta romb ili kako vec dijamant formacija...s krilima a moze i bez ali daj da se uzmu prava krila a ne ovako...i naravno dva napadaca sto znaci da nam fali jedan...mozda iz senke! Treba ga pazariti ili paketu gurnuti kao nekad gulita!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
11:19

https://twitter.com/MilanEye/status/1122983156846682112?fbclid=IwAR1PPqBO4g9GaQk1cA6gOpQWiGeQqKHkHWsylipmjn9lwScd2ybwHAd5bXg

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
11:14

Mozda jos jednom da naglasis taj momenat koji se tice para i LS, sta mislis? Leonardo je kriv za to sto nije otpustio Gatuza, ali, ako je ovaj imao podrsku Maldinija, donekle razumem zasto nije uspeo u tome, odnosno, u toj svojoj zamisli. Kaldara nije nikakav promasaj, dugo je povredjen bio (nije vise), dobro je sto smo ga doveli jer je definitivno jedan od najboljih mladih stopera, a pritom smo se i oslobodili zmije. Umesto Iguaina je dosao Pjontek tako da je to amortizovano, Paketa takodje predstavlja dosta dobru akviziciju. Problem je to sto smo tad doveli Laksalta i Kastiljeha (povezano sa Lapadulom i Bakom) jer smo izgleda samo na taj nacin mogli da dovedemo igrace koji nisu botovi i fudbaleri prosecnog kalibra, ali, mene jako nervira sto smo ih onoliko platili jer sam se nadao da za te pare mozda i mozemo neke bolje da pronadjemo (mozda to i nisu neki veliki iznosi za neki danasnji pojam (25- Kastiljeho i 14-Laksalt, ali, uzmite u obzir da oni nisu prvotimci), a morali (uslovno receno morali) smo i malo vise da doplatimo (18 mil.) Viljarealu u toj trampi. Zao mi je i jer najverovatnije nece ostati Timue, nikako i nikad necu razumeti ni zasto je onda morao da ode Kucka jer smo ga prodali za sicu, a mislim da se ne bi bunio da ima nesto manju minutazu iako je umesto njega dosao neko ko igra mozda i najvise od svih posle kapitena. Kazu da smo nekoga morali i da prodamo tada, e, znate sta, nismo morali, to tesko da uopste moze da se nazove nekom prodajom. Na kraju krajeva, mogli smo da igramo i sa Kesijem i s njim (Kesi, Biglia, Kucka- Calhanoglu plus Bonaventura na klupi) zato sto tad nismo imali ni Bakajoka ni Paketu (koji ne igra ofanzivno u danasnjem Milanu pa ih zato i poredim), a usteda je bila minimalna. Moj Milan vec poduze vreme ima previse tog ''dead weight-a'' koji nam je do sada vec sto puta dosao glave na najgore moguce nacine i zato je tu taj zacarani krug svega loseg sto mozete da zamislite uzrokovanog nesposobnoscu, nedostatkom vizije i dobre procene, izostankom hrabrosti i odvaznosti.

avatar
lol (NewProfile)
Tuesday, 30.04.2019
11:12

Otpustiti Leonarda bi bio pucanj u nogu. Ok za Iguaina ali kako Kalrada i Kasteljeho mogu biti promasaji? Jedan se konacno oporavio od povrede i vec bi u sledecoj utakmkck trebao zameniti Musaca, a drugi ne moze da igra jer Gatuzov ljubimac Borini ima prednost!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Tuesday, 30.04.2019
12:09

Kaldara je vec mesec (i po dana) neko ko redovno trenira i uveliko se vec oporavio od povrede, a i vec je igrao protiv Lacija u Kupu u sredu. Samu Kastiljeho ne igra pre svega zbog Susa.

avatar
Boris Nedeljkovic
Tuesday, 30.04.2019
13:59

i to treba menjati....ovaj s istim karakteristikama bar hoce da trci! Suso ako iko da pare....jooooj odma dati pa neka zlatnu loptu uzme!

avatar
Bojan Samardzic
Tuesday, 30.04.2019
11:08

Di Francesko bi bio dobro rjesenje, po mom skromnom misljenju bolje od Sarija... eventualno Spaleti ako ga se rijese u Interu...