Alegri čeka odgovor Juventusa, ovo su njegovi uslovi za ostanak na klupi!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 19.04.2016.
12:24
Izvor: Sportske.net

Ponuda je na stolu, ali trener Juventusa želi da klub ispuni uslove, nije u pitanju novac, već to kako će tim izgledati naredne sezone!

BETA/AP Photo/Martin Meissner
BETA/AP Photo/Martin Meissner

Povezane vesti

Alegri ima ugovor do 2017. Juventus mu je ponudio produženje, a suma je već dogovorena, 5 miliona evra po sezoni.

No, nije novac u pitanju, popularni "Maks" traži jasne odgovore kada je izgleda tima u pitanju za narednu sezonu.

Prvi uslov je da ostane Pogba i čini se da to neće biti problem, sam Francuz je motivisan da i dalje igra za Juventus. Nema naznaka da će neko ponuditi 120 miliona evra, odnosno oboriti svetski rekord, Juve za manje nije spreman da proda najboljeg igrača.

Osim Pogbe, budućnost će se stvarati oko Dibale, njih dvojica su osnova tima za narednu sezonu.

Sledeći odgovor vezan je za Moratu, mala je šansa da ga Juve zadrži, ali Alegri želi da vidi šta klub planira. Prva meta je Kavani, nije tajna da ga "Bjankoneri" žele, ali to će biti teška meta.

U idealnom slučaju napad bi naredne godine činili Kavani, Mandžukić, Dibala i Berardi koji stiže iz Sasuola, procena je da bi to bilo dovoljno da Juve igra ravnopravno sa najboljim evropskim timovima.

U odbrani je dogovoren dolazak Benatije koji će osvežiti štopersku liniju, a u veznom redu je Juventusu najbliži odlični Andre Gomeš iz Valensije. Alternativa je Jaja Ture, a klub će verovatno reagovati i dovesti i zamenu za povređenog Markisija, mada postoji mogućnost da Leo Bonući bude prekomandovan u vezni red.

U svakom slučaju Juventus će i ovu sezonu završiti sa profitom, daleko najviše zarađuju od svih italijanskih timova i sposobni su da izdvoje novih 100 miliona za prelazni rok, pitanje je samo opcija.

Kavani, Berardi, Andre Gomeš i Benatija bi koštali i više, ali za deo će biti upotrebljen novac od Alvara Morate, pa bi svakako italijanski šampion mogao da dominira na pijaci i naredne sezone i dodatno produbi jaz između sebe i ostalih timova u ligi.

Ali, da li je to dovoljno za borbu za evropski vrh?

Na to pitanje odgovor bi mogao da da sam Alegri.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

25 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alex#10
Wednesday, 20.04.2016
02:26

Nikako ne bih voleo da Morata ode. Kao ni da ne otkupimo Kvadrada. Ta dva igraca trebaju Juventusu. Svi spominju tog Kavanija a ja ne vidim ni jedan promil sanse da se taj transfer ostvari tkd se tome ni ne nadam. Najbolji moguci igrac za Juve u spicu trenutno bi bio Lukaku. Od njega boljeg u ovom trenutku nema. Problem je sto ga Everton sigurno ispod 50mil ne bi pustio da ide.

avatar
ForzaJuve
Tuesday, 19.04.2016
17:29

Ne znam po kojoj ce to logici Bonuci u vezni red, ali dobro. Mnogo praznih prica ovde ima. Pre 20 dana Morata je bio u Realu. Posle toga je Juve nudio 20 miliona kako bi ponistio klauzulu, a sad je opet na vratim Reala. Juce se pisalo o interesovanju za Isca, a danas ni da se pomene on. Ne deluje mi ova vest nekako uverljivo.

avatar
Golzalo Higuain
Tuesday, 19.04.2016
14:54

dominacijaaaaaaaaaa :D fino zvuči da mi dominiramo. Sve što želim je 4 5 1 ili 442 nebitno, samo igru sa krilima!!! Znači hoću lijevo krilo i gotovo! Uzivao sam protiv bajerna!!! 3 5 2, 4 3 1 2 NE!!! Brat Mahrez kad bi došo bilo bi super!!!

avatar
Tuesday, 19.04.2016
14:46

Iskreno mislim da Juveu ne trebaju velike promene. Morata da ostane, sa Diabalom savrsen napad. Jedan ofanzivni vezni umesto Ernandesa i jos par pojacanja je dovoljno.

avatar
JUVENTIN
Tuesday, 19.04.2016
14:20

Samo mi ovaj benatija nije jasan skup i precenjen,imamo ruganija,bonucija,barzaljija i kjelilija i umesto da uzmu jos jednog mladog perspektivnog stopera oni dovode benatiju

avatar
Wednesday, 20.04.2016
09:51

Benatia je zvijer. Dok je bio u Romi, uz Kijelinija i Barzaljija najbolje štoper u ligi. Zbog povreda imao je problema sa formom u Bajernu. Ali u Juveu će biti opet onaj stari, ako ne i bolji. On dolazi umjesto Kaseresa, a njih dvojicu je smiješno porediti.

avatar
mak_juventino
Tuesday, 19.04.2016
13:33

Kako prvo , svaka cast Maxu ! Moze da ostane jos 10 godina i da osvaja lagano Seria A , ali covek zeli garancije da ce tim biti spreman da napadne LP ! Ili dovedite mi igrace koje zelim ili ciao ! Drugo , Morata ako ode , dobivamo 32 mil , cena Cavania je 40 , razlika je smesnih 8 mil , ali i duplo veca plata ! Bayern treba da plati 22 mil za Comana , ja bi voleo da dovedemo Gotzea , pare od Comana i jos koji milion i to je to ! U vezi Yaya bi bio strasno pojacanje , on , MarCha , Pobga , Khedira , Gotze , DOMINACIJA ! Cavani + Gotze + Yaya = Morata + Coman + 15 tak milki , to ne bi bilo problem ... Ali svi ovi uzimaju ogromne plate , to nisam siguran da mozemo da si priustimo

avatar
Mario Götze - Return
Tuesday, 19.04.2016
13:52

Rekao Rumenige ne ide Gece nigde...

avatar
mak_juventino
Tuesday, 19.04.2016
20:32

Ja ne verujem da bi on ostao u Beyrenu jos jednu sezonu kao ovu , gde igra manje i od Rafinha... Ako ostane , znaci da je dobio garancije od Ancelotia ! Kako bilo , ZVER je on , mora da igra redovito , da mozemo mi ... ako to moze u Bayernu OK ,ako ne , bujrum u Juve :D Pozdrav !

avatar
Forza RoSs0neri
Tuesday, 19.04.2016
13:56

Zasto mislis da PSG zeli uopste da proda Cavania?Ibrahimovic ide na kraju sezone i on ostaje kao glavni napadac.

avatar
strucnabudala
Tuesday, 19.04.2016
12:54

Svaka vam cast. To je klub. Ulaze pametno i strpljivo. Kad ce vise Milan da se vrati? :(

avatar
po cetvrtu zvjezdicu
Tuesday, 19.04.2016
13:58

Sto se mene tice moze i iduce sezone da zgrabi drugo mijesto samo nek je ispred intera Amen

avatar
mak_juventino
Tuesday, 19.04.2016
20:47
avatar
juventino
Tuesday, 19.04.2016
16:45

Kad se rijesi dvojice staraca i okrene poslovanji kao sto juventus radi..nnNije sramota kooirati pravi model..i mi kopiramo bayernov model poslovanja pa nam se isplati.