Ako ste se pitali šta je glavni razlog propasti Barse, istina je poražajuća!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 21. maj 2020.

  • 22:27

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Fakti ili brojevi, svejedno je, Barsa je skrenula sa puta i sada plaća ceh.

Ako ste se pitali šta je glavni razlog propasti Barse, istina je poražajuća!
Foto: EPA/ALBERT OLIVE
Barselona ima mnogo problema, pre svega finansijske prirode, mora da kupuje, mnogo igrača je otišlo iz kluba, a bilo je dosta promašaja na pijaci.

Danas igrači poput Kutinja, Umtitija, Dembelea. Firpa vrede manje nego kada su kupljeni, a mediji smatraju da je promena politike i odustajanje od La Masije glavni problem kluba.

Poražavajuće zvuče podaci da mladi igrači beže glavom bez obzira iz kluba jer neće dobiti šansu, a i van Španije ih čekaju bolji ugovori.

Mark Hurado se već dogovorio sa Junajtedom, a štoper Huan Larios je na pragu prelaska u Siti. Prošle godine Ćavi Simons je otišao u PSV, a holandski defanzivac Ksavijer Mbuajamba je blizu odlaska u Čelsi.

Barsa ne uspeva da zadrži talente jer oni ne žele da potpišu slabe ugovore bez garancije da će dobiti šansu u prvom timu. Hurado je bio projektovan kao naslednik Dani Alveša ali Junajted mu je ponudio mnogo više novca, a Barselona će dobiti mizernih milion i po za momka koji je počeo karijeru u klubu.

Katalonci optužuju klince za nedostatak lojanlosto, ali oni imaju pred sobom primer prethodnika koji se šetaju bez pozajmica dok klub nemilice promašuje na tržišu.

Ćavi Simons je bio u PSV, odbio je da se vrati u Barselonu, Mino Rajola mu je našao angažman u PSV gde će dobiti duplo veći novac, i to zagarantovano, dok bi u Barseloni zavisio od nastupa u drugom timu. Ksavijer Mbujamba podseća na Van Dajka, iako je došao iz Mastrihta, posle godinu dana on bira PL jer agent veruje da će imati priliku da igra.

Barsa je izgubila i Erika Garsiju od Sitija, pa je sada davna prošlosti 2012. kada je pokojni Tito Vilanova izveo tim od igrača koji su ponikli u La Masiji. Sada većina igrača nije iz Barselone, a klub je prodao 20 igrača iz fudbalske škole, većinu u bescenje. Neki su doneli novac poput Karlesa Pereza, Mark Kukurelja je završio u Hetafeu, Traore i Delofeu su uneli novac u kasu iz PL.

Ali, mnogi se pitaju, čemu prodaja igrača od 15 miliona i dovođenje onih od preko 100 poput Dembelea i Kutinja koji nisu pokazali ništa.

Pre par godina kleli su se u La Masiju, pogotovo kada zbog suspenzije nisu mogli da dovode igrače, ali sada je jasno, mladi igrači beže glavom bez obzira, a Barsa u lošoj finansijskoj situaciji ima problema da sastavi tim, ali se i oslobodi promašaja u prelaznom roku....

Baner ispravka


Zatrašujuće zvuči činjenica da u ovom trenutku Barselona ima pet fudbalera poniklih u timu, nikada pre broj nije manji od polovine seniorskog pogona. Od destorice koja su priključivana tokom proteklih sezona, samo Ansu Fati ima neku šansu da se ustali.

Ostali su, ili roba za razmenu, ili jednostavno klub na njih ne računa.

Realova "Fabrika" koja je bila predmet za sprdnju je sada uspela da progura takođe pet igrača u prvi tim, plus nekolicinu koji su došli u omladince. Kada se pogledaju timovi i igrači koji će se vratiti ovog leta, čak petorica igrača koji su ponikli ili stigli u Madrid u mlađim kategorijama konkurisaće kod Zidana da ostanu, što je praktičmo znak da će pola takmičarske ekipe biti iz mlađih kategorija. Uloge su se potpuno promenile, pa Real, za razliku od Barse ne mora da kupuje, bezbrižno čeka leto...
  • facebook
  • twitter
  • email

Ne propustite

Komentari