Ako ste se pitali šta je glavni razlog propasti Barse, istina je poražajuća!

Autor: Vladimir Stojanović
četvrtak 21.05.2020.
22:27
Izvor: Sportske.net

Fakti ili brojevi, svejedno je, Barsa je skrenula sa puta i sada plaća ceh.

EPA/ALBERT OLIVE
EPA/ALBERT OLIVE

Povezane vesti

Barselona ima mnogo problema, pre svega finansijske prirode, mora da kupuje, mnogo igrača je otišlo iz kluba, a bilo je dosta promašaja na pijaci.

Danas igrači poput Kutinja, Umtitija, Dembelea. Firpa vrede manje nego kada su kupljeni, a mediji smatraju da je promena politike i odustajanje od La Masije glavni problem kluba.

Poražavajuće zvuče podaci da mladi igrači beže glavom bez obzira iz kluba jer neće dobiti šansu, a i van Španije ih čekaju bolji ugovori.

Mark Hurado se već dogovorio sa Junajtedom, a štoper Huan Larios je na pragu prelaska u Siti. Prošle godine Ćavi Simons je otišao u PSV, a holandski defanzivac Ksavijer Mbuajamba je blizu odlaska u Čelsi.

Barsa ne uspeva da zadrži talente jer oni ne žele da potpišu slabe ugovore bez garancije da će dobiti šansu u prvom timu. Hurado je bio projektovan kao naslednik Dani Alveša ali Junajted mu je ponudio mnogo više novca, a Barselona će dobiti mizernih milion i po za momka koji je počeo karijeru u klubu.

Katalonci optužuju klince za nedostatak lojanlosto, ali oni imaju pred sobom primer prethodnika koji se šetaju bez pozajmica dok klub nemilice promašuje na tržišu.

Ćavi Simons je bio u PSV, odbio je da se vrati u Barselonu, Mino Rajola mu je našao angažman u PSV gde će dobiti duplo veći novac, i to zagarantovano, dok bi u Barseloni zavisio od nastupa u drugom timu. Ksavijer Mbujamba podseća na Van Dajka, iako je došao iz Mastrihta, posle godinu dana on bira PL jer agent veruje da će imati priliku da igra.

Barsa je izgubila i Erika Garsiju od Sitija, pa je sada davna prošlosti 2012. kada je pokojni Tito Vilanova izveo tim od igrača koji su ponikli u La Masiji. Sada većina igrača nije iz Barselone, a klub je prodao 20 igrača iz fudbalske škole, većinu u bescenje. Neki su doneli novac poput Karlesa Pereza, Mark Kukurelja je završio u Hetafeu, Traore i Delofeu su uneli novac u kasu iz PL.

Ali, mnogi se pitaju, čemu prodaja igrača od 15 miliona i dovođenje onih od preko 100 poput Dembelea i Kutinja koji nisu pokazali ništa.

Pre par godina kleli su se u La Masiju, pogotovo kada zbog suspenzije nisu mogli da dovode igrače, ali sada je jasno, mladi igrači beže glavom bez obzira, a Barsa u lošoj finansijskoj situaciji ima problema da sastavi tim, ali se i oslobodi promašaja u prelaznom roku....

Baner ispravka


Zatrašujuće zvuči činjenica da u ovom trenutku Barselona ima pet fudbalera poniklih u timu, nikada pre broj nije manji od polovine seniorskog pogona. Od destorice koja su priključivana tokom proteklih sezona, samo Ansu Fati ima neku šansu da se ustali.

Ostali su, ili roba za razmenu, ili jednostavno klub na njih ne računa.

Realova "Fabrika" koja je bila predmet za sprdnju je sada uspela da progura takođe pet igrača u prvi tim, plus nekolicinu koji su došli u omladince. Kada se pogledaju timovi i igrači koji će se vratiti ovog leta, čak petorica igrača koji su ponikli ili stigli u Madrid u mlađim kategorijama konkurisaće kod Zidana da ostanu, što je praktičmo znak da će pola takmičarske ekipe biti iz mlađih kategorija. Uloge su se potpuno promenile, pa Real, za razliku od Barse ne mora da kupuje, bezbrižno čeka leto...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

16 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mladen Ćodo
Friday, 22.05.2020
12:52

Barseloni se dešava upravo ono što se desilo Realu posle Galaktikosa, zapostavili su svoju školu, a napravili su mnogo skupih promašaja. Smjena generacije je svakom timu problem, jer lako je oformiti skupinu vrhunskih igrača, ali ne i napraviti kompaktan tim od njih.

avatar
Stefmajster89
Friday, 22.05.2020
10:16

auuu ciji li je fan autor posta?!?! "Propast Barse" .. rekoh sta je ovo... kad ono.... Barsa, najveci, najtrofejniji klub u top 5 liga u Evropi, koji je vise od kluba, nikad nece propasti na zalost autora posta

avatar
GoHardV3
Saturday, 23.05.2020
21:14

Vise od kluba, prodaje ime stadiona za par miliona evra hahahaha

avatar
Stefmajster89
Sunday, 24.05.2020
09:44

nije za par miliona ne budi smesan, a drugo u humanitarne svrhe je...

avatar
Mirjevac
Sunday, 24.05.2020
03:42

Da prodaje ime da ti pomogne da te vise ne zatvaraju u karantin, da bi pomogla svetu oko pronalazka vakcine protiv virusa, to je dobro i za tebe i za tvoj real! Barca ima puno dobrih igraca i da ih proda ona moze da napravi velike pare, koga reaal da proda, kad sus vi neki povredjeni ili salbo igraju, oni koji su naj bolji i puno placeni ne igraju, i kad igraju ne postizu golove! Dva naj skuplja igraca reala su za sezonu smo tri gola postigli, dva igraca tri gola, i njih moze real da proda ono drugo sve je promasaj!

avatar
Amalainter
Friday, 22.05.2020
09:28

Neka propadnu..sami sebe kopaju

avatar
DVA HRAMA
Friday, 22.05.2020
07:27

*poražavajuća

avatar
Mak-Juventino
Friday, 22.05.2020
00:21
avatar
Barca4ever
Friday, 22.05.2020
00:18

Xavi Simons igra za PSG a ne za PSV. Dosta mladih je otislo ali retko koji se probio jer su navikli na Barsin stil igre i ne uspevaju u drugim klubovima. Problem danas je sto se fudbal dosta promenio u odnosu nekad, mladi imaju sansu na kasicici, ako ne se dokazu brzo otpadaju. Veliki timovi nemaju vremena da ih cekaju vec ih salju na pozajmice kako bi ih drugi timovi razradili sto bi se reklo. Ako igras sa mladima oprostio si se od titule.

avatar
Mirjevac
Thursday, 21.05.2020
23:02

Hahaha, sve ovo sto je napisano nije tacno, barca ima mlade igrce i ima odlican B tim sad ce taj tim da udje u drugu ligu! Mnogi mladi igraci su otisli na pozajmicu i tamo su ih docekali menadzeri i ponudili im veci novac i lepu pricu i oni su potpisivali, ali gde su ti igraci i dali uopste igraju i dali imaju vecu minutazu! Mnogim mladim igracima je barca rekla da odu posto ne zadovoljavaju svojom igrom, kao sto jeovaj koji je doso iz holandije Mbujamba, njemu je Patrik Klojvert reko da moze da ide posto ne zadovoljava, tako je sa mnogim igracima! Real isto tako kupuje do besvesti, gde su ti njegovi mladi, tek treba da dodju sa pozajmice i tek trebaju da konkurisu, tako je i u bbarci i njeni su mnogi na pozajmicu, sve ovo sto pisete nije tacno ni za barcu ni za real! Kako to real ne kupuje, kad je on kupio i ima cak devet igraca za prodaju, gde ce vise, njemu ne trebaju iggraci, ali barci trebaju igraci na nekoliko mesta i zato onna kupuje i sta je sad tu cudno' Barca je u krizi ko i svi drugi ne zbog tih mladih igraca vec zbog krize, real je vise od barce izgubio i to je u ovoj situaciji normano! Barca prodala jednog kupila dva igraca, tako da skoro nista nije izgubila, oni su i dalje njeni iigraci,jedan je na pozajmicu i barca ga moze proda i to za dobre pare, tako i one druge!

avatar
Čeki
Friday, 22.05.2020
02:46

Al ga omasi brate i cinjenicno i gramaticki.

avatar
Milos Ilic_fb1
Friday, 22.05.2020
04:44

Da ne zadovoljavaju, ne bi isli u Siti ili UTD.