Ako Junajted aktivira kaznu, Pogba će tražiti da ode!?

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 10.04.2019.
10:15
Izvor: Sportske.net

Nije jasno kako to može da spreči, pristao je na potpis ugovora, međutim, engleski mediji tvrde da će zatražiti da ga prodaju...

EPA-EFE/Nigel Roddis
EPA-EFE/Nigel Roddis

Povezane vesti

Klauzula u ugovoru je jasna, igrači Junajteda primiće četvrtinu manje plate, tačnije biće im oduzeto retroaktivno ako se ne dokopaju Lige šampiona.

To nije novina, prošle godine je takva klauzula postojala u Murinjovom ugovoru, da ga nisu smenili, on bi izgubio 15 miliona evra, kod njega nije bila četvrtina, već kompletna godišnja plata.

Junajted je šesti, mediji u Engleskoj pišu da je kroz redove Rajola najavio da će to biti razlog više da Pogba napusti klub. Međutim, on ne može da ospori tu klauzulu, onaj je ugrađena u ugovor koji je potpisao. To je način kluba da se zaštiti od smanjenih prihoda ako ne igraju u Ligi šampiona.

Drugim rečima, ako Junajted ne bude u top 4, ili ne osvoji Ligu šampiona, Pogba će primiti desetak miliona, što je ipak mnogo manje nego što očekuje od novog ugovora, naime tražio je pola miliona funti nedeljno. Sada će i ovo smanjenje naterati igrača da gura prelazak u Real. I neki drugi ugovori, onaj astronomski sa Adidasom, vezani su za Ligu šampiona, ako dve godine u nizu nisu deo evropske elite, gube 30% prihoda od tehničkog sponzora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NE LJUTI SE COVECE
Wednesday, 10.04.2019
16:48

Iskreno, uz dobru ponudu ne bih zalio za njim. I'ma dobrih veznih igraca a Pogba svakako ne zasluzuje platu stara. Ok ako ostane I hoce da igra, abako bi opet da se zeza I Jos trazi vecu platu, srecno mu u drugom klubu.

avatar
Filip MUFC
Wednesday, 10.04.2019
10:54

Teraj balavca iz kluba. Da se razumemo, zna on da (se) igra fudbal(a), ali nije covek koji konstantno pravi razliku pa da trazi tolike pare. Da se ja pitam, Pogbu u Real i dodati koliko treba za paket u vidu Krosa i Varana.

avatar
Hannibal Lecter
Wednesday, 10.04.2019
20:59

ali se malo vise pita perez