Ajaksov način - "Drim tim" za siću, nestvarno, najbolji igrač koštao 1 evro!

Autor: Vladimir Stojanović
sreda 17.04.2019.
10:42
Izvor: Sportske.net

Ako pogledate kako je stvaran tim, petorica startera su došli iz škole, obavljena dodatna selekcija, pojačani iskusnim igračima, ali i dalje, "Mikijev rekord" nije srušen!

EPA-EFE/ANDREA DI MARCO
EPA-EFE/ANDREA DI MARCO

Povezane vesti

Ajaks je kako rekosmo zaradio 90 miliona evra već od Lige šampiona, a zanimljivo je videti koliko ih je koštao tim, odnosno prva postava koja je sinoć izbrukala Juventus u Torinu.

Golman Onana je počeo u fondaciji Samjuera Etoa, a pre desetak godina je otišao u Barselonu, u mlađe kategorije. Posle tri sezone kao klinac se preselio u Ajaksa, a obeštećenje je bilo 150 000 evra.

Sinoć su u timu bila četvorica igrača poniklih u mlađim kategorijama, u njih osim rada nije uloženo ništa, u pitanju su Veltman, De Liht, Mazraui i Van de Bek.

Najbolji igrač De Jong je koštao 1 evro, toliko su ga platiti Viljemu koji će imati procenat od njegove prodaje Barseloni.

Kada su se Overmars i Van Der Sar koji se više bavi marketingom odlučili da pojačaju ekipu iskusnijim igračima, Blind je vraćen iz Junajteda za 16 miliona, ali je na "Old Traford" otišao za par miliona više, pa jednostavno ne može se reći da je on bilo šta koštao, ponikao je u klubu.

Uložen je novac u Tadića, Srbin je koštao oko 13 miliona, Nereš je bio skuplji za milion, a Zijeh je pre par godina doveden iz Tventea za oko 12 miliona.

Lase Šene, odlični Danac je igrao za NEC, kada mu je istekao ugovor, 2012. je došao u Amsterdam, on je stranac koji je odigrao najviše utakmica za "Kopljanike".

Hajde da dodamo da je igrač koji je ušao Magaljan, kupljen od Boke za desetak miliona, kao i da je Sinkgraven koji je ušao u igru u prvom delu, koštao sedam miliona kada je dolazio iz Herenvena.

Kada sve saberemo, pedesetak miliona je koštala ova ekipa, a zanimljivo u istoriji Ajaksa i dalje ostaje naš Miki Sulejmani kao igrač koji je najviše plaćen.

I da na kraju, ako vas čude sume uložene u Tadića i Blinda, ne treba zaboraviti da su prethodno prodati Klajvert Romi i Austrijanac Vober Sevilji, što je unelo u kasu 35 miliona. Na pojačanja je potrošeno 50, jer uz pomenute Tadića i Blinda doveden je Zakarija Labijad iskusni Marokanac iz Utrehta za sedam, kao i Magaljan iz Boke za devet miliona, on se na terenu juče pojavio u finišu.

Uložen je nešto veći novac kako bi se prekinula dominacija PSV Ajndhovena, ali sa druge strane, ovo u Ligi šampiona niko nije očekivao...

I na kraju, par reči o treneru Ten Hagu, on nema veze sa Ajaksom, kao igrač uglavnom je vreme proveo u odbrani Tventea, ali za prvi trenerski posao ga je angažovao Overmars, tada deoničar u Go Ahed Iglsima pre sedam godina. Posle toga je Ten Hag vodio drugi tim Bajerna, posle dve sezone je otpušten, otišao je u Utreht, napravio dve sjajne godine, peto i četvrto mesto, da bi na kraju 2017. opet uz Overmarsovu intervenciju, završio u Ajaksu.

Priča se nastavlja...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RealisticChelseaFan
Wednesday, 17.04.2019
17:30

Mislim da dugo Ajax nije izbacio nekog kvalitetnog igraca iz svoje omladinske skole. Skoro svi kvalitetni Holandjani u poslednjih 15ak godina su ponikli u drugom holandskim klubovima. Neka me neko ispravi ako gresim.

avatar
KolonijaCZ
Wednesday, 17.04.2019
13:35

За ''сићу''? Шта ли би' се десило да Звезда или Раднички имају 50 милиона евра за појачања? Обрнули би' игрицу :)

avatar
Nikola RED_DEVIL
Wednesday, 17.04.2019
12:59

Prica podseca na Monako od pre nekoliko godina.

avatar
Milan Capkunovic
Wednesday, 17.04.2019
12:50

Ovo je jos jedan pokazatelj da ne treba fudbal pretvarati u kapitalizam, stvarati neku super ligu za bogate klubove, ipak u ligi sampiona ne pobedjuju samo bogati klubovi! Fudbal mora da se neguje svuda i treba davati sansu svima, a ne samo ligama petice!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 17.04.2019
12:08