Abidal novi šef parade u Barsi, ovo su njegov zadaci u prelaznom roku!

Autor: Vladimir Stojanović
petak 08.06.2018.
11:03
Izvor: Sportske.net

Zvanično će 18. jula preuzeti dužnost od Roberta Fernandeza, ali ono što će morati da završi do tada je već glabolja za legendarnog Francuza.

Beta/AP Photo/Remy de la Mauviniere
Beta/AP Photo/Remy de la Mauviniere

Povezane vesti

Novi direktor Barselone, Erik Abidal zameniće Roberta Fernandeza kao sportski direktor ovog leta. Francuz koji je odigrao preko 200 mečeva za Katalonce i proveo šest godina na "Kamp Nou" je bio deo predsedničke kampanje Laporte 2015. ali je Bertomeu sprečio povratak bivšeg predsednika.

Svejedno, Abidal će dobiti šansu polovinom jula, ali praktično je već počeo da radi, odnosno realizuje ciljeve.

On je kao igrač osvojio četiri titule, dve Lige šampiona, dva puta bio prvak sveta sa Kataloncima, da ne pominjemo ostale trofeje.

Prvi posao vezan je za Antoana Grizmana. U saradnji sa Valverdeom doneće odluku, mada to zavisi od samog fudbalera. Ipak, Abidal ima veliki uticaj na zemljaka i Barselona bi već prvog dana jula mogla da plati klauzulu i dovede jednog od najboljih napadača na svetu.

Uz to, Katalonci pregovaraju o povratku Tijaga Alkantare iz Bajerna posle pet godina, on je raspoložen, novac nije problem, 50 miliona i Lukas Dinj kao dodatak bi završili posao.

Ono što će biti veći problem je osloboditi se fudbalera, počev od Andre Gomeša, preko Mine, Alksasera, Vidala, priča se da će biti prodat i rezervni golman Silesen.

Abidal treba sa Valverdeom da preseče oko štopera, Barsa ima Umtitija, Pikea i Vermalena, ako ode Mina, rizično je ostati sa tri centralna igrača.

Doduše, Valverde ima planove da priključi par igrača fudbalera iz "B" ekipe, a Abidal će morati da reši situaciju igrača koji se vraćaju sa pozajmica i na koje klub ne računa.

To se pre svega odnosi na Munira koji je bio u Valensiji i Alavešu, niko ga neće kupiti za desetak miliona evra, videćemo hoće li Inter otkupiti Rafinju, Votford Delofeua, treba se osloboditi za stalno i promašaja poput Daglasac koji stažira u ekipi Benfike...

U svakom slučaju Barsa planira da napuni kasu od prodaja, odnosno da smanji troškove koji bi nastali dovođenje Grizmana, verovatno i Tijaga, a priča se da još uvek nisu odustali od talentovanog štopera De Lihta, mada je on preskup u ovom trenutku.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Robert Bob Paisley
Friday, 08.06.2018
15:00

Usrecice se sa Abidalom koji je inace poznat kao strucnjak koji ne gresi kada su transferi u pitanju.

avatar
NikkiCFC
Friday, 08.06.2018
14:42

Marlon ce biti cetvrti stoper. Imaju toliko legendi spanskih oni dali posao Abidalu. Greska.

avatar
Mr Tixma
Saturday, 09.06.2018
12:53

Mislim da je vrlo iritantno to sto si napisao. Ne mozes ti suditi ko treba da bude direktor u Barsi i reci da je greska postaviti coveka koji je ostavio traga u klubu, bio klupski ambasador. Pritom nije ni poceo da radi. Mnogo sebi dozvoljavas. Nije tvoje da o tome mislis, pogotovo da sudis.

avatar
adidas forever
Friday, 08.06.2018
14:33

A što Silesena da prodaju kada je odličan golman? Umesto toga mnogo bolje bi im bilo da podele utakmice Ter Štegenu i njemu kao što su delili Bravu i Ter Štegenu. Ili možda žele da se (što se golmana tiče) vrate u period kada su imali kiksaru Valdeša i rekreativca Pinta? :D

avatar
FC Barcelona Srbija
Friday, 08.06.2018
12:49

Bice to lagan posao za njega ;)

avatar
ixyco96
Friday, 08.06.2018
12:01

grizman potpuno ne potreban .