3+7 - Ovo su Mesijevih 10 uzroka zbog kojih će Barsa trpeti posledice!

Autor: Vladimir Stojanović
ponedeljak 31.08.2020.
11:54
Izvor: Sportske.net

Pravni, plus fudbalski, evo zbog čega će Leo napustiti svoj klub...

EPA-EFE/ANDREU DALMAU
EPA-EFE/ANDREU DALMAU

Povezane vesti

Leo Mesi, kako pišu španski mediji sigurno ne namerava da se pojavi u Barseloni bez obzira na pretnje kaznom i tvrdnje Barselone da ima ugovor.

Navodno je otac otputovao u Kataloniju da pokuša da nađe dogovor, što Barselona odbija da prihvati pozivajući se na klauzulu od 700 miliona.

Ali, Mesijev advokatski tim je spremio tri razloga, tačnije stava na kojima će zastupati svoju tvrdnju da je ugovor prestao da važi.

Prvi je promena vremena, 10. jun do koga je mogao da raskine ugovor, nije važeći datum jer je sezona produžena, kažu u Mesijevom timu, oni računaju da mu ugovor ističe sutra.

Drugi je da ne postoji klauzula od 700 miliona i to sve veći broj ozbiljnih novinara smatra, iako je La Liga poručila da je klauzula na snazi. Barsa nije pokazala taj papir, jer on navodno ne proizilazi iz poslednjih ugovora koje je Leo potpisivao.

Na to se naslanja treći razlog, intervjui predsednika Barselone u kojima je priča da Mesi ima takav ugovor da može da napusti klub svakog leta, ako želi.

To će biti pravni osnov, a sportskih je, prema pisanju "Marke" sedam.

Baner

1. Mesi smatra da projekat Barselone nije ni ambiciozan, niti da će uspeti i ne želi da gubi vreme, smatra da mu nije mnogo ostalo.

2. Smena Valverdea je bila pucanj sebi u nogu od strane rukovodstva, kombinovano sa lažima da su to želeli igrači.

3. Mesi je ogorčen načinom na koji je klub podmetao fudbalerima i prebacivao odgovornost i krivicu na njih.

4. Prepucavanja Abidala sa Ćavijem, loš tertman legendi i plaćeni tekstovi u kojima su blaćeni igrači.

5. Mesija niko nije konsultovao, a od njega se tražilo da Barsu nosi na leđima. On nije običan igrač i klub je često od njega tražio savet, sada je gurnut u stranu.

6. Mesi veruje da je njegova era završena, da mu je klub to pokazao potezima u prelaznom roku i ne želi da bude kišobran za neuspeh Barse.

Sedmo poslednje su napadi na porodicu, poznati kao "Barsa gejt". Osim naručenih novinskih članaka protiv igrača, u nekoliko navrata je dikreditovana i porodica Argentinca, pre svega otac.

To je ukupno 10 uzroka koji će za posledicu imati po mnogima izvesan odlazak najboljeg igrača u istoriji kluba.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
IMUN NA MINUSE(VE)
Monday, 31.08.2020
17:28
avatar
Mirjevac
Monday, 31.08.2020
17:20

Svi ovi Mesijevi argumenti ne pijubvodu, i ako nema klauzule ima ugovor koji se mora ispostuje! Mesi ako ispostuje ugovor once sledece sezone biti stariji za celu godinu i od njegovih velikih para u Citiju nece biti nista! Ko ce da plati za starog igraca koji vec sad posustsje velikim novcem? Mesi se zezno ovo ce da ga kosta i to previse, moze da se jos koje sta iznafje pa da on mora barci da vrati deo novca kojeg je kod barce zaradio?

avatar
Nemanjici
Monday, 31.08.2020
15:45

U pravu je covek. Los odnos prema igracima, ne samo prema njemu vec prema svima. Da je lako voditi Barselonu onda bi je svako vodio. Natovarili su 500 miliona krila sto Dembele, Grizman ..... a stopera krstenog da kupe kad ce? Jos misle da je Pike dobar. I one reci Kumana Mesiju preko telefona... Strasno. Naravno da niko nije veci od kluba ali rodjo ne radi se to tako. Dodjes masne kose na klupu Barse i zoves Mesija sa tim stavom hahah to moze u reprezentaciji Lala ali sa najboljim ikada ne moze.

avatar
Provokator
Monday, 31.08.2020
13:40

Bas me zanima kako ce se Mesi snaci u drugom klubu i ligi , odnosno kako ce se Barsa snaci bez njega. Nadam se da ce ga Juve uzeti jer bih voleo da igra sa Ronaldom, a druga opcija koju bih voleo je Mancester Siti. Mesi u Engleskoj, od kako igra fudbal slusamo price da se tamo ne bi snasao, bilo bi lepo videti da li je to istina ili ne.

avatar
Milos Ilic_fb1
Monday, 31.08.2020
13:32

Mesi ima love da plati najskuplje pravne zastupnike. Ako je pokrenuo ovu pricu, to nije bez osnova. Verovatno su mu savetovali da to uradi i koji je najbolji nacin da to uradi.
Zato ne sumnjam da ce se sve zavrsiti u njegovu korist.
Bez obzira gde zavrsio.
Dalje, logicno je da ce La Liga biti na strani Barselone. Otisao je CR, a ako ode i Mesi, i to jos za dzabe, sama liga gubi na kvalitetu i gledanosti.

avatar
P. S.
Monday, 31.08.2020
13:31

Prva 3 nisu razlozi već tumačenja njegovog ugovora nakon što je odlučio da ide. A preostalih 7 mogu se podvestu pod jedan jedini: apsolutno uništavanje Barse od strane Bartomea i rukovodstva. Sa obzirom da je uništavanje počelo njegovim dolaskom na čelo Barse 2014., a intenziviralo se poslednje 3-4 godine, ostaje nejasno zašto Messi tek sada želi da napusti Barsu? Ali dobro, uvek postoji trenutak kada nekome 'pukne film', a onda više ništa nije bitno...

avatar
Bádr Hari
Monday, 31.08.2020
12:28

od sledece sezone sam izgleda navijac sitija i to sve zbog mog idola Messija. nista moram da pocnem da se bavim sudjenjem u premijer ligi. 😂😂😂