АЈНТРАХТ se piše ćirilicom, žele još jednog Srbina!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 14.05.2019.
21:53
Izvor: Sportske.net

Polufinalista Lige Evrope "pikirao" je još jednog srpskog internacionalca, bivšeg saigrača Luke Jovića.

Epa/Andy Rain
Epa/Andy Rain

Povezane vesti

Narednog vikenda na programu su mečevi poslednjeg kola nemačke Bundeslige posle čega će i srpski internacionalac Marko Grujić početi da razmišlja o svojoj budućnosti.

Vezista Liverpula pozajmljen je prošlog leta Herti na godinu dana, a kako klub iz Berlina u ugovor sa "Redsima" nije uneo otkupnu klauzulu engleski klub će odlučivati o budućnosti srpskog fudbalera.

Sezona provedena u Herti bila je pun pogodak za Marka Grujića uprkos dvema povredama koje su ga sprečile da odigra još više utakmica za plavo-bele iz Berlina.

Srbin je nedavno poručio da bi drage volje ostao u Herti ukoliko nemački klub nađe zajednički jezik sa Liverpulom, ali izgleda da se u trku uključio veći igrač i da će desetoplasirani tim Bundeslige imati ozbiljnu konkurenciju.

Nemački "Bild" piše da je interesovanje za Marka Grujića pokazao Ajntraht iz Frankfurta koji u svojim redovima već ima trojicu srpskih internacionalaca!

Marko Grujic
Foto: Epa/Alexander Becher

Ajntraht je u sezoni na izmaku dogurao do polufinala Lige Evrope i još uvek je u trci za četvrto mesto i direktan plasman u Ligu šampiona.

Jasno je da selidba u Frankfurt deluje kao izuzetno dobra opcija za Marka Grujića, pod uslovom da Liverpul i Ajntraht nađu zajednički jezik, a logično je da će "Redsi" u slučaju nove pozajmice želeti da pošalju Grujića u što kvalitetniju sredinu.

Bivši fudbaler Crvene zvezde sa Liverpulom ima ugovor do leta 2023. godine, pa "Redsi" svakako imaju prostora da Grujića i naredne sezone pošalju na pozajmicu.

Opcija je da se sa Ajntrahtom dogovori otkupna klauzula i da se na Grujićevoj prodaji dobro zaradi, ali ne treba odbaciti mogućnost da se Marko vrati na "Enfild" i da u nekoj od narednih sezona dobije mnogo više prostora.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke