Top 10 fudbalera nikada nisu zaigrali za zemlju u kojoj su rođeni!

  • Autor: Pavle Lazarević

  • 26. maj 2016.

  • 16:36

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

Napravili smo listu od deset najpoznatijih igrača koji su se odlučili za drugu reprezentaciju.

Top 10 fudbalera nikada nisu zaigrali za zemlju u kojoj su rođeni!
Danas u svetu fudbala ima dosta naturalizovanih igrača, kao i onih koji su zbog interesa svoje karijere odlučili da igraju za jače reprezentacije.

Ovo je lista od 10 najpoznatijih fudbalera koji su odlučili da ne nastupaju za državu u kojoj su rođeni.

10. Marsel Desai

Nekadašnji defanzivac Čelsija je rođen u Gani, ali je nastupao za Francusku i čak osvojio Svetsko prvenstvo 1998, kao i EURO 2000. godine sa kapitenskom trakom oko leve ruke. Desai se preselio u Francusku kada je imao 4 godine, a priznao je da se tokom celog života oseća kao 100% Francuz.

9. Mauro Kamoranezi


Bivši vezista Juventusa je rođen u Tandilu, u Argentini, a dualno državljanstvo je dobio dok je nastupao za Veronu, u Italiji. Nakon odličnih partija na Apeninima, mogao je da bira za koju će reprezentaciju nastupati, a istakao je da iako je Argentinac, smatra da italijanska krv teče njegovim venama. Sa Italijom je osvojio Svetsko prvenstvo 2006. godine.

8. Pepe

Borbeni štoper Real Madrida je rođen u Brazilu, ali nikad nije nastupao za mlađe selekcije ove zemlje. On je došao u Maritimo 2001. godine i od tada je Portugal njegova kuća. Priznao je da je 2006. godine dobio poziv od Karlosa Dunge, ali je odbio i već 2007. odigrao prvi meč za Portugal.

7. Miroslav Klose


Sjajni napadač je jedan od najboljih u poslednje dve decenije, a on je rođen u Poljskoj, ali se preselio u Nemačku sa 8 godina. Poljska ga je kontaktirala 2001. godine dok je igrao za Kaizerslautern, ali je Klose odbio da igra za zemlju u kojoj je rođen, a kasnije je ispisao istoriju sa nemačkom nacionalnom selekcijom.

6. Lilijan Tiram

Legendarni desni bek je bio jedan od najboljih defanzivaca u svojoj generaciji, a rođen je na jednom od karipskih ostrva koje pripada Francuskoj. U Pariz se preselio sa nepunih devet godina i nakon toga skupio čak 142 meča za nacionalnu selekciju.

5. Klarens Sedorf


Legendarni vezista je odigrao 87 mečeva za holandsku reprezentaciju, a rođen je u Surinamu, holandskoj koloniji. Sa 7 godina je počeo da trenira fudbal u Ajaksu, a kasnije je postao legenda Reala i Milana.

4. Gonzalo Iguain

Ubojiti napadač Napolija je rođen u Brestu, u Francuskoj. On je sin bivšeg argentinskog fudbalera Horhea Iguaina i ima dualno državljanstvo, ali je odlučio da igra za državu odakle mu je familija.

3. Patrik Vijera

Fenomenalni zadnji vezni Arsenala je rođen u Dakaru, u Senegalu, ali je njegova porodica prebegla u Francusku kada je imao samo osam godina. Izabrao je "Petlove" i dao veliki doprinos ovoj selekciji za koju je nastupio 107 puta.

2. Edgar Davids

Kao i Klarens Sedorf, Davids je rođen u Paramaribu, u Surinamu. On je sin Afro-surimanskog oca i majke jevresjkog porekla. Popularni "Pitbul" je izabrao da igra za Holandiju i postao jedan od najpopularnijih fudbalera na svetu, zbog svoje energičnosti i borbenog stila igre.

1. Euzebio

Slavni Euzebio je bio jedan od najboljih igrača na svetu. On je rođen u Mozambiku, koji je portugalska kolonija. Izgubio je oca sa samo osam godina, a on i majka su uspeli da se presele u Portugal kada je imao 18 godina i to mu je bila možda i najbolja odluka u životu. Euzebio je ispisao istoriju portugalskog fudbala i Benfike.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari