Priprema za utakmicu, osam igrača koji su igrali za Mančester i Barsu

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 10.04.2019.
15:42
Izvor: Sportske.net

Večeras su dva evropska klasika, Ajaks dočekuje Juventus, a Mančester junajted Barselonu u okviru četvrtfinala Lige šampiona.

Epa/Andreu Dalmau
Epa/Andreu Dalmau

Povezane vesti

Mančester junajted i Barselona se večeras sastaju po prvi put nakon one večeri 2011. godine kada je Barselona uspela da osvoji Ligu šampiona.

Kao pravu pripremu za večerašnju utakmicu, predstavljamo vam osmoricu igrača koji su igrali i za jedan i za drugi tim tokom svojih karijera.

Koliko znate da ih nabrojite?

Prv je Mark Hjuz, igrao je za Mančester junajted od 1978. do 1986. godine, potom je prešao u Barselonu gde je igrao od 1986-88. godine, da bi se potom vratio u Mančester gde je završio 1995. godine. Dok je u Mančesteru bio sjajan, u Barseloni se nije baš proslavio iako je bio napadač, postigao je u prvoj sezoni svega 5 golova nakon čega je poslat na pozajmicu u Bajern.

Vratio ga je u Mančester ser Aleks Ferguson za rekordnih 1,8 miliona funti.

Žordi Krojf je igrao za Barsu od 1988-1996, a potom je igrao za Mančester od 1996-2000. godine. Sin legendarnog Johana je bio solidan u Barsi, a u Mančesteru je počeo dobro dok ga povrede nisu omele da napravi nešto više.

Loran Blan je igrao za Barsu u sezoni 1996-97, a u Mančesteru je ostavio daleko dublji trag, iako je stigao kao 35-godišnjak 2001. godine. Osvojio je i titulu sa Mančesterom.

Đerar Pike je igrao u omladinskoj školi Barse do 2004. godine, potom je bio član Mančester junajteda od 2004-08, da bi se od tada vratio u Barselonu gde je i dan danas. U Mančesteru nikada nije dobio pravu šansu, igrao je svega 12 puta u Premijer ligi, a pred ovu utakmicu protiv Mančestera istakao je da je dosta naučio od Rija Ferdinanda i ser Aleksa. U Barsi je osvojio 19 trofeja, uključujući i tri Lige šampiona.

Viktor Valdes je bio uzdanica Barse od 1995-2014. godine, do prvog tima je stigao 2002. godine i zadržao status zvezde sve do samog kraja, a onda je potpisao 2015. godine za Mančester junajted gde je bio rezerva Davidu De Hei. Osvojio je i on tri Lige šampiona sa Barsom, a njegova epizoda u Mančesteru se završila neslavno jer je Van Gal naredio da brani za rezerve, što se njemu nije svidelo, pa je ubrzo otišao u Standard iz Liježa.

Henrik Larson je legenda švedskog fudbala, a u Barselonu je doveden 2004. godine. Problem je bila njegova povreda nakon koje se vratio u Helsingborg, a iz tog kluba je bio na pozajmici u Mančester junajtedu vrlo kratko.

Zlatan Ibrahimović je bio u Barsi 2009-11, a u Mančester junajtedu dosta kasnije, od 2016. godine do 2018. Još jedan legendarni švedski napadač koji sada nastupa za LA Galaksi je stigao kao zamena za Etoa u 2009. godini, a problem je bio njegov odnos sa Gvardiolom nakon čega je brzo napustio Barsu. Kao slobodan igrač je stigao u Mančester junajted gde je bio dve godine i gde je primao 200 hiljada funti nedeljno.

Poslednji - Aleksis Sančez. Čileanac pruža možda i najslabije partije u Mančester junajtedu otkako je u Evropi, a u Barseloni je bio sasvim solidan pre nego što je prešao u Arsenal.












Ne propustite