Pet valjanih razloga da Nejmar napusti Barselonu!

  • Autor: Vladimir Stojanović

  • 19. jul 2017.

  • 21:17

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

On i dalje taktizira, odbio je na društvenim mrežama da se oglasi, a intervju o "sreći" u Barseloni je stariji nego nova priča o PSŽ. Ovo su pet razloga koji bi mogli da nas dovedu do najvećeg transfera u istoriji sporta.

Pet valjanih razloga da Nejmar napusti Barselonu!
Foto: Epa/Andreu Dalmau
Nejmar ne prestaje da bude tema u Španiji, iako je Barselona demantovala da će se Brazilac preseliti u PSŽ, sumnja ostaje.

Barsa se neće pitati ništa ako "Sveci" plate monstruoznu klauzulu od oko 220 miliona evra.

To bi značilo da Parižani praktično pomere granice fudbala i finansijskog fer pleja, ali svejedno, navodno Nejmar nije na društvenim mrežama demantovao da razmišlja o PSŽ, a što se intervjua tiče u kome tvrdi da je srećan u Barseloni on je star par dana, praktično pre nego što su se pojavile informacije o najvećem transferu u istoriji.

Ovo su pet razloga zbog kojih bi zaista mogao da ode iz Barselone.

1. Novac


Iako bi Brazilac ovo demantovao, jasno da bi prelaskom u PSŽ bio na velikom dobitku. Ovo znači profit za sve oko njega, pre svega svemoćnog oca, koji je prošle godine iskoristio interesovanje Parižana da Nej dobije bolji ugovor. Sada bi u pitanju bilo 35 miliona evra po sezoni, čime bi Brazilac postao najplaćeniji igrač na svetu, van Kine, koja nije za poređenje.

2. Mesi


Dok je Mesija, Brazilac će biti u senci, to je jasno. Nije u pitanju sujeta već godine koje prolaze, on bi zaista mogao da bude naslednik Argentinca, ali Leo će ostati u Barsi do 2022. verovatno, pre povratka u Njuelse. To je još četiri godine, pitanje je može li Nejmar da izdrži toliko u senci Argentinca.


3. Dani Alveš


Ovo je njegov najbolji prijatelj, na neki način, mentor, čovek u koga ima mnogo poverenja, čovek koji ga je na pravi način dočekao u Barseloni. To je više od prijateljstva, Alveš je kao stariji brat Nejmaru, prilika da igra ponovo sa njim jako je primamljiva.

4. Sponzori


Nejmar zarađuje fantastičan novac u Južnoj Americi od reklamnih ugovora, ali bi sada bio frontmen tima koji je praktično ponos i dika Katara. Porodica Al-Tani bi novac preusmerila na Nejmara koji bi automatski postao zaštitno lice Mondijala 2022. O tome kakav bi marketinški ugovor mogao da napravi sa raznim kuvajtskim firmama nije teško zamisliti. I to klan Nejmarovih najviše zanima.

5. "Zlatna lopta"

Možda zvuči suludo, ali njegove šanse da je osvoji su veće, kombinovano u Brazilu i PSŽ. Dok god Barselona bude osvajala titule, odnosno ako se vrati na vrh, Mesi će opet biti ispred, to smo već videli u slučaju Inijeste i Ćavija i recimo Mondijala 2010. ili EP 2012. PSŽ je izazov, projekt koji bi mogao da uspe i da upravo izbaci Nejmara na površinu kao prvu zvezdu i čoveka koji bi mogao da prekine dualitet u svetskom fudbalu.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari