Ovu devetoricu fudbalera je najteže kupiti!

 • Autor: Miloš Marković

 • 18. maj 2015.

 • 14:40

 • Izvor: Sportske.net

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Spisak je dug i 'težak', ovo su fudbaleri koji imaju najveće otkupne klauzule.

Ovu devetoricu fudbalera je najteže kupiti!
Pravila fudbalskog tržišta nije lako dokučiti, kao ni aspekte po kojima se određuje cena najboljim fudbalerima na svetu.

Suvi kvalitet se vrednuje, svako želi da ga zaštiti, klubovi imaju mogućnost da to i urade stavljanjem otkupnih klauzula u ugovore svojim fudbalerima.

Ako ste se pitali kojih 10 fudbalera ima najveće klauzule, predstavljamo listu.

9. Rafael Varan - 25 miliona funti

Pomalo bizarno, u skladu sa onom tvrdnjom da je cenu i vrednost jako teško utvrditi jeste činjenica da se jedan od najboljih i najtalentovanijih defanzivaca na svetu nalazi na začelju ove liste.

Francuz je zalog za budućnost, igrač o kome ćemo tek slušati hvalospeva, ako neko uspe da ga za ovaj 'sitan novac' otme od Reala biće 'na konju'.

8. Džekson Martinez - 27.5 miliona funti

Kolumbijski napadač igra u Portu i to vam je dovoljno informacija. Portugalci su postali profesionalci u prodaji svojih vrednosti, umeju dobro da ocene i nepokolebivo se drže svojih procena.

7. Aimerik Laporte - 33 miliona funti

Baskijci su odredili visoku cenu za svoj biser, njihova politika je oduvek bila jasna, niko kao oni ne ceni domaće.

Svi znamo za koliko su Martinez i Erera prodati Bajernu i Junajtedu, nema sumnje da će Bilbao dobro zaraditi i na ovom mladiću.

6. Gabrijel Barbosa - 40 miliona funti

barbosa-600-20150518023631

Niste čuli za njega? Tek ćete. ovaj fudbaler Santosa je 'novi Nejmar', već je privukao pažnju Čelsija, Arsenala i Volfsburga. Iako je Santos odredio značajnu sumu, sigurno će pristati i na manje novce, spekuliše se.

5. Koke - 48 miliona funti

Atletiko Madrid je svog fudbalera vezao u januaru novim ugovorom kojim je pojačao ktupnu klauzulu, kako bi svog vrednog fudbalera ostavio u Madridu.

Jedan od najbitnijih fudbalera u timu Dijega Simeonea će, ipak, teško ostati u klubu nakon leta.

4. Rajan Gauld - 48 miliona funti

Rajan Gauld

Mladi talenat Dandi Junajteda je u naslovnice dospeo prilikom transfera u Sporting, koji je 'zalepio' visoku cenu za ovog 19-godišnjaka.

'Bejbi Mesi' pred sobom ima dug put kako bi opravdao klauzulu.

3. Leo Mesi - 205 miliona funti

Argentinac je očekivano u vrhu liste, u pitanju je fudbaler koga bi teško ko mogao da priušti čak i kada bi sam Mesi poželeo da ide.

uverio je javnost da takva opcija ne postoji, iako je u poslednje vreme bilo dosta spekulacija.

2. i 1. Garet Bejl i Kristijano Ronaldo 785 miliona funti!

Portugal Soccer Champions League Final

Iznenađeni? i trebate biti. Real Madrid u Velšaninu i Portugalcu vidi svoj brend, svu vrednost koju predstavlja kraljevski klub.

Govorilo se da imaju otkupne klauzule u vrednosti od milijardu funti, no cifra je 'skromnija' i iznosi 'tričavih' 785 miliona.

Brojka kao brojka, svesni da ovaj novac nikada ne bi mogli da dobiju od potencijalnih kupaca, Kraljevi samo žele da pokažu nameru, veru i poverenje u svoja dva fudbalera, od kojih bi koliko već tokom leta jedan mogao da ode...

 • facebook
 • twitter
 • linkedin
 • email

Komentari