Od Vilje gori samo Ibra!

  • Autor: Boris Jovanović

  • 09. jul 2013.

  • 10:12

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

S obzirom na činjenicu da je Atletiko Davida Vilju platio samo 5 miliona, on je s obzirom na to koliko je koštao jedan od najlošijih poslova u istoriji Barse. U stvari na drugom je mestu iza Zlatana Ibrahimovića.

Od Vilje gori samo Ibra!
Ibrahimović drži rekord, kada je dolazio iz Intera, u leto 2009. koštao je računajući i odlazak Semija Etoa u suprotnom pravcu oko 87 miliona evra. Zadržao se godinu dana u klubu, sukobio sa Gvardiolom, a na kraju je završio u Milanu za svega 24 miliona, Katalonci su jedva izvukli četvrtinu onoga što su platili Interu.

David Vilja je na drugom mestu. "El Guaje" je stigao iz Valensije, transfer je bio blizu 40 miliona evra, prodat je Atletiku za 5 miliona. Barsa istina zadržava pravo na pola sledeće prodaje, s obzirom da Asturijac ima 32 godine, jasno je da Barsa od njegovog narednog transfera neće dobiti ništa.

Treće mesto i bronzana medalja pripada Henrikeu. Brazilac je stigao iz Palmeirasa, sa bonusima je transfer bio oko 16 miliona. On nikada nije zaigrao za Katalonce, otišao je u Leverkuzen na pozajmicu, pa u Santander, da bi pre dve sezone Katalonci isplatili ovog štopera i raskinuli ugovor.

Sećate se Aleksandra Hleba. Iz Arsenala je Belorus stigao kao veliko pojačanje za 15 miliona evra. Tri sezone je imao dobro mesto na "Kamp Nou" da gleda mečeve, bio i na nekim pozajmicama u Nemačkoj i Engleskoj, sačekao da mu istekne ugovor i napustio klub bez obeštećenja. Kada smo poslednji put proveravali igrao je u domovini za BATE Borisov.

Na listi su još legendarni Keirison koji je kupljen za 14 miliona, nikada nije zaigrao za Katalonce, bio je po pozajmicama u Fiorentini, jedno vreme u Portugalu, šetao se po brazilskim klubovima sada je u Koritibi, a najavljivan je kao čudo.

Martin Kaseres iz Juventusa je svojevremeno došao u Barselonu iz Viljareala za 16 miliona evra, nije se naigrao, bio je u Juveu na pozajmici, pa Sevilji, onda je na kraju "Stara dama" otkupila njegov ugovor za 3 miliona, a Barsa zabeležila minus od 13.

Ukrajinac Čigrinski je takođe promašaj, ali su za njega izvukli veći deo novca. Naime, Šahtjoru su ga platili 25 miliona, nije se snašao, pa je brže bolje požurio u Ukrajinu za 15.

I na kraju Maksi Lopez koji se teško može posmatrati kao promašaj jer je bio rezerva, istina koštao je 8 miliona, dao je neke važne golove, setite se 2006. i evropske titule, ali je na kraju prodat sada ugašenom klubu Moskva za 2 miliona evra.
  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari