Najveće "krađe" Juventusa u ovom veku, koštali su manje od 10 miliona!

Autor: Aleksandar Obrenović
sreda 22.05.2019.
14:35
Izvor: Sportske.net

Juventus je imao nekoliko fantastičnih kupovina u prethodnom periodu.

Beta/AP Photo/ Massimo Pinca
Beta/AP Photo/ Massimo Pinca

Povezane vesti

Ako je neki klub poznat po dobrom poslovanju u Italiji, onda je to aktuelni šampion Juventus. Oni ne samo da dobro posluju, već su i sjajni u pronalaženju novih pojačanja.

Često uzimaju fudbalere bez obeštećenja, čime štede ogroman novac, a uspevaju da te fudbalere uklope u svoj tim. Čak i kada pomislite da je fudbaler "ispušena muštikla", on se podigne u Juventusu.

Tako, engleska "Squawka" je napravila listu od igrača koje su najveće "krađe" Juventusa u ovom veku.

1. Dani Alveš, došao 2016. godine iz Barselone kao slobodan igrač, dokazao da je i dalje fantastičan igrač, pravio probleme protivnicima po desnoj strani, bio verovatno najbolji desni bek na svetu u tom trenutku.

2. Sami Kedira je igrač koji je takođe stigao u Juve kao slobodan, ali iz drugog španskog giganta, Real Madrida. Kedira je čovek koji je uspeo da nadoknadi izostanak Pirla i Vidala, doneo novi kvalitet Juventusu, samo je ova sezona bila problematična zbog čestih povreda.

3. Patris Evra je stigao iz Mančester junajteda za 1,5 miliona funti, zaigrao po levoj strani i dokazao da nije za staro gvožđe.

4. Kingsli Koman je stigao potpuno besplatno iz Pari Sen Žermena, Juventus mu je dozvolio da postane jedan od najperspektivnijih igrača na svetu, kasnije je i prodat za ogroman novac u Bajern.

Italy Soccer Serie A

5. Karlos Tevez je došao iz Mančester sitija za 6,75 miliona funti, koliko se, recimo, sada ceni ispodprosečan napadač Premijer lige. Postigao je 50 golova za Juve, ovo svakako možemo nazvati velikom "krađom".

6. Pol Pogba je stigao iz Mančester junajteda takođe potpuno besplatno, jer na njega nisu računali u Mančesteru. Dokazao je potencijal, igrao fenomenalno, zaigrao i u finalu Lige šampiona i kasnije ostvario najveću prodaju na svetu kada je ponovo prešao u Mančester junajted.

7. Andrea Pirlo je stigao iz Milana besplatno, i možda je upravo on najveća "krađa" Juventusa u istoriji. Briljantan, kao i uvek, Pirlo je vodio sredinu terena Juventusa ka velikim uspesima tokom svog perioda u klubu.

8. Andrea Barzalji je stigao u klub iz Volfsburga 2011. godine verovali ili ne za 225 hiljada funti. Smešna cifra imajući u vidu kakve su ostale kada je reč o transferima i kada pogledamo koliko je značio Juventusu tokom ovog perioda u klubu.

9. Arturo Vidal je stigao iz Leverkuzena u Juventus i koštao je nešto manje od 10 miliona funti, bio zajedno sa Pogbom i Pirlom fantastičan trio na sredini terena.

10. Đorđo Kjelini kao jedan od najboljih defanzivaca Italije ikada je već 14 godina u Juventusu, a stigao je iz Fiorentine za cenu od 5,48 miliona funti.


Ne propustite

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 23.05.2019
08:23

Neto- Alves, Kanavaro (Barzalji), Kjelini/Lusio, Evra- Pirlo- Kedira (Dzan), Vidal- Pogba (Remzi (ili Ramzi:-))- moze i umesto Pirla)- Anjelka/Koman, Tevez (Ljorente).

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 22.05.2019
18:25

Alves, Barzalji, Kjelini, Evra- Pirlo- Kedira, Vidal- Pogba- Koman, Tevez.
Recept uspeha, samo im golman fali. I Kanavaro (drugi put) i Lusio su dosli kao slobodni igraci, i Dzan, Remzi, Anjelka, Ljorente, cak i Neto...

avatar
SRBIJAA
Wednesday, 22.05.2019
17:40

Vidim komentare i i citam samo kme kme kmeeeee

avatar
superpippo
Wednesday, 22.05.2019
16:37

Ovo su toliko naivne price za malu decu koja igraju fm jer se prica o samoj ceni za koju je igrac kupljen, tj delu para za transfer, a ne prica se o provizijama menadzerima, plati igracu, proviziji koju sam igrac uzme, celokupnom budzetu kluba koji je u u 5 najvecih budzeta u evropi a ne mogu da osvoje ligu sampiona 20 godian iako su potrosili brdo para (sigurno u top 5 trosadzija u evropi) jedino sto su italijani pa vesto kriju i miljaju...

avatar
Mare91Inter
Wednesday, 22.05.2019
15:33

Ja mislio sudijske kradje npr. onaj penal nad Ronaldom itd bila bi žestoka konkurencija da bi se izabralo top 10

avatar
The_Matrix
Wednesday, 22.05.2019
15:18

Gde su kradje protiv Napolija, Milana, Rome, Intera, Lacija i koliko ih to kosta?? Dani Alves bio vise nego smesan kod njih, kakav najbolji bek na svetu 🤣🤣🤣. Inace to dobro poslovanje im je donelo 3 LS. Pusti se Serije A koja je mrtva liga, cak su i tamo imali konkurenciju u vidu Rome i Napolije, ali su obe ekipe podkradali.

avatar
Don Carlo
Wednesday, 22.05.2019
14:45

Bolje davste stavili prave kradje nego aj