Istraživanje pokazalo - Ovih sedam klubova najpametnije troše na transfere

  • Autor: Aleksandar Obrenović

  • 06. februar 2017.

  • 12:43

  • Izvor: Sportske.net

  • facebook
  • twitter
  • email

"Businessinsider.com" je napravio listu od sedam klubova koji najpametnije troše na transfere.

Istraživanje pokazalo - Ovih sedam klubova najpametnije troše na transfere
Foto: BETA/AP Photo/Alexey Filippov
Portal koji se bavi finansijama, između ostalog i u sportu, napravio je listu od sedam fudbalskih klubova koji najpametnije ulažu u transfere i transfer politiku.

Oni su sproveli istraživanje u kojem su kao faktore uzeli poziciju na tabeli, potrošen novac, plate za igrače, broj skauta i ulaganje u skauting, sistem fudbalskih akademija, transfer budžet, zarade koje nisu od transfera i mnoge, mnoge druge faktore, tako da možemo reći da je istraživanje dosta pouzdano.

7. Sautempton


Klub koji ima sjajnu akademiju (koja im je donela i najviše bodova u ovom istraživanju) prodao je igrače poput Lalane, Bejla, Volkota, a takođe ima i sjajan skauting, doveli su Manea za 10 miliona, prethodnog leta su ga prodali za 34 miliona funti.

6. Napoli


Nalaze se na visokom mestu na tabeli italijanskog šampionata, iako su prodavali svoje najbolje igrače u prethodnom periodu. Prodaja Iguaina za 90 miliona evra je doprinela njihovom visokom plasmanu u ovom istraživanju.

5. Totenhem


Drugi su na tabeli Premijer lige, a poznati su po striktnosti svog budžeta na plate igrača. Retko ćete videti da neki igrač Totenhema prima preko 100 hiljada funti nedeljno, što je slučaj kod ostalih ekipa u vrhu Premijer lige. Skauting je dobar, Dele Ali je najbolji primer, pošto je doveden za 5 miliona funti, a dobra im je i akademija, dokaz je Hari Kejn.

4. Everton


Razlog zašto se oni nalaze na ovako visokom mestu u ovom istraživanju jeste budžet za plate igrača koji je daleko, daleko manji od najvećih šest timova Premijer lige. Uprkos tome, oni su visoko plasirani u Premijer ligi, nalaze se na sedmom mestu. Pored toga, u svojoj ekipi imaju nekoliko igrača koji vrede preko 20-30 miliona funti.

4. Monako


Na samom su vrhu Lige 1, iako imaju daleko manji budžet od PSŽ-a. Imaju dobar osećaj za talente, dobro su se oparili od Marsijala koji je prodat Mančester junajtedu za 32 miliona funti. Čak i sada imaju nekoliko kvalitetnih fudbalera koje bi mogli da prodaju za veliki novac, barem trojica vreme minimum 30 miliona funti. Oni su u ovom istraživanju podelili četvrto mesto sa Evertonom.

2. Sent Etjen


Trenutno petoplasirana ekipa Lige 1, zbog budžeta za plate je trenutno ovako visoko plasirana u ovom rangiranju.

1. Atletiko Madrid


Madridski gigant se nalazi na prvom mestu. Ekipa koja je igrala finale Lige šampiona prošle godine ne dovodi zvezde u svoj tim, kao što rade Real Madrid i Barselona, već pronalaze sjajne mlade igrače koje kasnije mogu prodati za ogromne svote novca. Što je najbolje od svega i što ih odvaja od drugih, veoma retko greše u proceni. Posebno su poznati po svojim napadačima koji su odlazili u velike klubove, poput Aguera, Toresa, Košte, Falkaa...

Kako vam se sviđa ovo istraživanje i da li imate neku primedbu?


  • facebook
  • twitter
  • email

Komentari