FK Crvena zvezda i stranci - Top 10 promašaja

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 22.04.2016.
18:46
Izvor: Sportske.net

Pisali smo o Partizanovim promašajima u poslednjih desetak godina, sada je na red došla Crvena zvezda.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Crvena zvezda je u svom poslovanju imala često nos da pronađe kvalitetno pojačanje, ali su se dešavali i promašaji koji su tema naše vesti.

Napravili smo za vas listu od 10 najvećih promašaja FK Crvena zvezda u poslednjih deset godina, gledali smo prvenstveno igračke kvalitete fudbalera, uglavnom se radi o fudbalerima koji ni posle Crvene zvezde nisu uspeli da naprave zavidne korake u karijeri.

Razmišljali smo da li je Edson, sadašnji prvotimac Crvene zvezde, možda zreo za ovu listu, ali još uvek on nije završio svoju misiju u Zvezdi, pa je rano za bilo kakav zaključak.

10) Idan Vered


Fudbaler koji je došao kao pojačanje za novu sezonu 2015/16, nije se najbolje snašao u timu Crvene zvezde, posebno nakon što su se u prvom timu ustalili Slavoljub Srnić i Aleksandar Katai. Dolaskom Srđana Plavšića on nije imao nikakvog prostora za igru, pa je brzo napustio redove Crvene zvezde. Nije toliko loš igrač, ali je promašaj, možda je još veći promašaj Zvezde što je odbila milion dolara od Kairata za njega.

Idan Vered

9) Frenklin Salas


Radi se o sjajnom fudbaleru, bio je među tri najbolja na Kopa Amerika 2004. godine kada je nastupao za svoj Ekvador. U Zvezdu je stigao 2007. godine kao veliko pojačanje zajedno sa Barkosom i Molinom, ali je baš malo pokazao. Nadimak "Mađioničar" nije opravdao u Zvezdi, brzo je i napustio klub, odigrao je svega 4 utakmice. Trenutno je fudbaler ekipe Deportiva iz mesta Kito. Imao je i dosta problema sa povredama, možda je to najveći razlog zašto nije napravio zavidnu karijeru.

8) Vinicius Pašeko

Brazilski fudbaler je u Crvenu zvezdu stigao kao pozajmljeni igrač Flamenga, ali je doživeo veliku nesreću. Pre pet godina je u prijateljskoj utakmici pred sam početak sezone polomio nogu, vratio se devet meseci kasnije, ali nije bilo to to. U Zvezdi je odigrao samo dve prvenstvene utakmice, a danas igra za ekipu Volta Redonda. Iako igra napadača, nije se baš proslavio golovima gde god da je igrao.

7) Migel Arauho


Defanzivac iz Perua se takođe nije snašao u Srbiji. Ovaj mladić nije dobio pravu šansu, izgleda da je prerano odlučio da napusti Peru. Odigrao je 5 utakmica za Zvezdu, imao je i solidnih nastupa kao onaj protiv Novog Pazara u remiju 0:0 oktobra 2013. godine. Nakon odlaska iz Zvezde odigrao je jedan meč za reprezentaciju Perua. Greška ili ne što ga Zvezda nije zadržala pogrešite sami, uglavnom, iz ove perspektive je greška što je uopšte i došao u tim koji je tada predvodio Slaviša Stojanović.

arauho

6) Omega Roberts

Sada igra Prvu ligu Srbije, to vam valjda dovoljno govori o ovom pojačanju Crvene zvezde iz 2013. godine. Došao je iz Smedereva, odigrao 2 utakmice, otišao u Mladost iz Podgorice, da bi se sada skrasio u Donjem Sremu. Pitanje je gde će na kraju završiti...

5) Bruno Mezenga


I nije toliko loš napadač, ali u Zvezdi jeste bio. Stigao je 2011. godine, odigrao 11 utakmica, postigao dva gola, a nakon toga je jednostavno pobegao koliko ga noge nose. Danas je sasvim solidan u Ahisaru, igra sa Rodaljegom u napadu, tu je i nekadašnji prvotimac Partizana, Petar Grbić.

4) Eli Babalj


Možda je ova četvrta pozicija i visoka kada je on u pitanju. U prvenstvenim mečevima nije postigao gol od 2013. godine, igra napadača. U Zvezdu je stigao iz Melburn Sitija, postigao jedan gol na 6 utakmica, nije ni zaslužio da igra na tih 6. Inače, član je AZ Alkmara, niko ne zna kako, često je na pozajmicama. Trenutno je u Australiji u ekipi Adelajd junajteda.

babalj

3) Natanijel Asamoa

Došao direktno iz Gane kao pojačanje za budućnost, odnosno kao neko od koga Crvena zvezda može zaraditi dosta. Odigrao je dve utakmice, vratio se brzo u Ganu gde mu se gubi trag, a ove sezone je potpisao ugovor sa Radžom iz Kazablanke za koju još uvek nema zabeležen nastup.

Verovali ili ne, ima i 8 mečeva za reprezentaciju Gane. Odigrao je prvu utakmicu protiv Madagaskara prošle godine, od tada je igrao često za ovu reprezentaciju.

2) Džošua Parker

Verovali ili ne, on je i dalje igrač Crvene zvezde, ali taj neće videti prvog tima definitivno. Odlazi na kraju ove sezone, a Zvezdi je mnogo više oduzeo nego što je doneo. Bio je na pozajmici u Aberdinu ove sezone, ali su i tamo gledali kako da ga se otarase. Tuži se sa Zvezdom. Član je reprezentacije Antigve i Barbude.

Dzosua Parker

1) Gbolahan Salami

Naše mišljenje je da je on najveći promašaj Crvene zvezde u poslednjih deset godina. Došao sa ogromnim viškom kilograma što je bilo veoma vidljivo i na potpisivanju ugovora. Zvezda ga je dovela kao veliko pojačanje, predstavila ga je kao nigerijskog reprezentativca, ali nije on odigrao niti jednu utakmicu za crveno-bele.

Njegovi rezultati na medicinskim pregledima su bili daleko od onih koji su se očekivali, izgledao je kao rekreativac, iako su u Zvezdi sve to krili.

Na kraju su jedva čekali da se putevi raziđu, navodno je sertifikat iz Nigerije bio problem.

Ne propustite

Komentari

17 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Ненад Димитријевић
Saturday, 23.04.2016
08:54

Jeste da sam Grobar, ali kojim trikom ovde nema Somea i Edgarda?

avatar
Budimo.ljudi
Saturday, 23.04.2016
03:36

Na stranu sve, ali najupečatljiviji trag, dabome negativan, ostavio je Asen Nikolov, što leta Gospodnjeg 2006 dođe kod nas /u Partizan/. Na prvoj uktamici izdisao u 23. minutu kod aut linije, proveo više sati za poker aparatima nego minuta na treningu. To je promašaj, ljudi moji

avatar
Џими Флојд Хаселбанк
Saturday, 23.04.2016
00:23

Такајуки Сузуки? :)

avatar
Friday, 22.04.2016
22:24

Garido je najveći promašaj, bio u czv samo 6 meseci i nije pokazao apsolutno ništa. Radio kao skretničar, čim primi loptu doda prvom do sebe.

avatar
MarkoSi
Friday, 22.04.2016
21:54

Mesto u top 10 mora imati Bronovicki, verovatno umesto Salamija jer od Nigerijca nije nastupila nikakva šteta, a Bronovicki je Zvezdu koštao basnoslovno. Ne bi trebalo zaboraviti ni Mrvu Jovanovića koji je takođe dosta koštao, a brukao je klub na svakom koraku, bančio, razbijao kola, tukao se, povraćao... Naravno, tu je i pokojni Lukas koji je bez problema prošao lekarski pregled u Zvezdi i na kraju umro od srca!?

avatar
Red Star
Friday, 22.04.2016
22:52

Lukas je ono sto je odigrao, odigrao sasvim korektno, a sto se tice srcanih problema, Kanu nije umro od srca ali je takodje bez problema prosao preglede u Ajaksu sa urodjenom srcanom manom da bi mu bila otkrivena po dolasku u Inter.

avatar
MarkoSi
Saturday, 23.04.2016
18:45

Ne kažem da je on igrao loše, ali sama činjenica da je bolestan čovek doveden u klub pokazuje neozbiljnost.

avatar
Amar Zornic
Friday, 22.04.2016
20:05

A Bernard Parker?

avatar
PeraKojot
Friday, 22.04.2016
20:02

Slobodno dodajte i Edsona...

avatar
PARTIZANE VOLIMO TE
Friday, 22.04.2016
19:28

Pa za njih i jesu pojacanja

avatar
Archie
Friday, 22.04.2016
19:21
avatar
quitttenkse
Friday, 22.04.2016
19:40

On je odličan igrač ali je na žalost u Zvezdi bio u trenutku kada i Jestrović i ekipa koji su smatrali da su stranci preplaćeni. Oni su ignorisali strance po cenu da sve ode u tri lepe ..... Priča se čak da ga je Jestrović šamarao. Na žalost on i Molina su mogli da imaju lepe karijere da su imali pomoć saigrača i na terenu i van njega.

avatar
dejanera2
Friday, 22.04.2016
21:47

I napravili su karijere! Barkos je davao golove gde god je igrao osim u Zvezdi! Igrao je i 4 utakmice za reprezantaciju Argentine! Zaradio je i lepe pare jer je za dve godine kod nekih Kineza imao ugovor na preko 4m evra po sezoni! Molina je otisao iz Zvezde u Santos (onaj pravi Brazilski) a posle toga u J.Koreju! Igrao je 14 utakmica za reprezentaciju Kolumbije.....

avatar
Karoserija
Friday, 22.04.2016
19:09

Ja ipak mislim da je Parker najveći promašaj.

avatar
Shampi po manjini!
Friday, 22.04.2016
18:54

Eli Babalj ljegenda sjevera!

avatar
Red Star
Friday, 22.04.2016
22:46

U odnosu na bugarskog Bebeta je igracina. Kad smo kod ljegendi imate vi vaseg Fadilja, ko zna mozda se upusti u predsednicku trku.

avatar
Shampi po manjini!
Monday, 25.04.2016
19:44

ipak nije gori od vaseg cacanina koji se izljubi sa franjicom nasim predsednikom