Žuljevi su problem, Čung predao Federeru!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 26.01.2018.
10:45
Izvor: Sportske.net

Rodžer Federer je drugi finalista Australijan opena.

Beta/AP Photo/Vincent Thian
Beta/AP Photo/Vincent Thian

Povezane vesti

Švajcarski teniser i trenutno drugi teniser sveta, Rodžer Federer, drugi je finalista Australijan opena.

On je danas bez po muke savladao Hjeona Čunga, Korejanac nije mogao da se nosi sa bolom, predao je meč u drugom setu.

Federer je odmah na startu napravio brejk, Čung je odmah imao brejk-loptu, ali nije uspeo da uzvrati. Probio je led u trećem gemu, ali onda Federer hvata zalet i lagano osvaja set sa nova dva brejka.

Leteo je Švajcarac po terenu i u drugom setu, pokazivao zašto ga mnogi smatraju najboljim svih vremena.

Poveo je sa 3:1, pa sa 5:2, a nismo gledali onog Čunga koji je maestralnom igrom koja podseća na igru Novaka Đokovića stigao do polufinala.

Imao j evelikih problema, prvenstveno sa žuljevima, ubrzo je predao ovaj meč.

Dakle, Švajcarac Rodžer Federer i Hrvat Marin Čilić će se sastati ove godine u finalu Austrlaijan opena.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MaNcHesTeR_ed
Friday, 26.01.2018
16:25

Nije hteo da se bruka. 6-1 prvi set, sigurno nije imao zuljeve odmah na startu meca. I kako je moguce da imas zuljeve ako igras uvek istim modelom patika...

avatar
Sportski
Friday, 26.01.2018
12:46

Nevjerovatno kako čovjek s 37 godina se igra sa mlađim igračima. Klasa za sva vremena, neponovljivi RF!

avatar
mrancic
Friday, 26.01.2018
12:26

Čudo od tri dana.Teniski genije ga sredio.Tako će biti u budućnosti.Trenutno nema velikih mladih igrača nalik na Novaka,Rafu i Novaka.

avatar
deki trbic
Friday, 26.01.2018
12:12

Kao da bez toga ne bi izgubio, realno FEDERER je najbolji!!

avatar
prike
Friday, 26.01.2018
19:47

Najsrecniji igrac svih vremena. Osvaja sve zivo kad su bolji od njega povredjeni. Lik koristi svaki momenat, na tome mu svaka cast.

avatar
prike
Monday, 29.01.2018
10:23

Upravo potvrdjujes ono sto sam ja rekao. A to je da je covek na pravom mestu u pravo vreme. Ceka da se najjaca konkurencija, oni koji su realno u direktnim okrsajima bolji od njega umore i ispovredjuju, onda stupa na scenu. Inace, sto se samog kvaliteta njegove igre tice, i to je veoma diskutabilno. Slazem se da ima verovatno najbzi i najkvalitetniji forhend, ali sto se tice onog jednorucnog behenda, sam po sebi taj udarac je veliiki hendikep i ne nalazi se ni u prvih deset. Cesto ga igra slajs i njime pokusava da umrtvi igru sa te strane, a kad odigra pun udarac, najcesce zavrsava u mrezi ili autu. Protivnike, one slabije, a to su svi osim Noleta, Nadala i delimicno Mareja, dobija vec u svlacionici i nakon prvih nekoliko gemova. Sa pravom konkurencijom to pokusa ali vrlo brzo pada. Tako da, ostavi to klasa vise i ostalo. Da je dobar dobar je, da je istorija istorija je, ali da je najkvalitetniji svih vremena to sigurno nije.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Sunday, 28.01.2018
06:09

pa dobro covece ne moze niko najbolji da bude ako nisu svi ostali gori od njega logicno...isto tako ne moze neko da bude konstantno i uvijek najbolji u svakom segmentu...bas zato sto federer ostaje ovoliko dugo,i drzi sve rekorde u duzini kvalitetne karijere (broj gren slemova,broj dana na prvom mjestu...) je dokazao da je najbolji ikad...Pored svega toga kad bi svu statistiku zanemarili golo oko odlicno vidi koliko je njegova igra potpuno nivo vise nego ovo sto ostali igraju

avatar
prike
Saturday, 27.01.2018
11:51

O cemu govorim ovde? Evo o cemu: Od 2011. do 2016. godine, kada su Nadal - neko vreme je bio povredjen, Marej i pogotovu Nole bili u vrhunskoj formi, Federer je osvojio 1 Gren slem i cetiri masters turnira. Za sedam kalendarskih godina. Mozete proveriti u statistici vi koji mi lupate minuseve. Dakle vecinu svojih titula covek je osvojio pre njihovog dolaska - mislim na momenat kad su postali pravi, vrh igraci, i nakon njihovih povredjivanja. Za ostalu konkurenciju on je maher i nema nikakvih problema. Covek je jednostavno na pravom mestu u pravo vreme i to je to. Uostalom, medjusobni mecevi dosta govore o odnosu snaga.

avatar
Devil born 1878
Friday, 26.01.2018
22:53

Hahahaha, ti nisi ni sam svestan sta si napisao, koliko turnira su tu bili svi vrhunski i opet je osvajao.

avatar
deki trbic
Friday, 26.01.2018
20:30

To uopste nije tacno, posto navijas za Djokivica razumem te zasto to pises!