Znate li koje je turnire Ana najviše puta osvajala?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.12.2016.
11:45
Izvor: Sportske.net

Naravno, osvajanje Rolan Garosa 2008. godine i finale na istom mestu godinu dana ranije najupečatljiviji su detalji iz juče okončane karijere Ane Ivanović, ali još jedan turnir će ostati upamćen kao jedan od njenih omiljenih.

BETA/AP Photo/Andy Wong
BETA/AP Photo/Andy Wong

Povezane vesti

Posle Anine sinoćnje zvanične potvrde da završava tenisku karijeru, još uvek se ne stišavaju reakcije širom sveta, o čemu smo i jutros izvestili i što možete da pogledate OVDE.

Ovoga puta, napravićemo osvrt na njene trofeje, ukupno 15, od kojih je ubedljivo najveći i najznačajniji trijumf na Rolan Garosu iz 2008. godine, kada je u finalu savladala Ruskinju Dinaru Safinu.

Svoj prvi turnir u profesionalnoj karijeri osvojila je u Kanberi 2005. godine, a u narednoj je trijumfovala u Montrealu.

Svoj uspon ka prvom mestu na WTA listi napravila je 2007. godine trofejima u Berlinu, Los Anđelesu i Luksemburgu, a naredne je osvojil Indijan Vels, Rolan Garos i austrijski Linc.

Upravo je turnir u Lincu bio poseban za Anu, jer ga je osvojila i 2010. godine, a ri godine kasnije igrala je u finalu. Uz trofeje na Baliju, 2010. i 2011. godine, Linc je jedini turnir koji je Ana dva puta osvajala.

Po broju osvojenih turnira bila joj je najuspešnija 2014. godina, kada je osvojila Oklend, Monterej, Birmingem i Tokio, uz finala u Štutgartu i Sinsinatiju ali od tada je usledio pad, koji je kao posledicu imao i njeno jučerašnje povlačenje sa velike scene.

Kada već nabrajamo Anine trofeje, treba izdvojiti i finale na Australijan Openu iz 2008. godine, gde je u finalu poražena od Marije Šarapove.

Ipak, bio je to samo uvod u ono što se dogodilo na Rolan Garosu iste godine, a ovde ćemo se podsetiti i polufinala na tom turniru u srpskom derbiju protiv Jelene Janković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Thursday, 29.12.2016
14:14

Imala je i finale Rolan Garosa godinu dana pre osvajanja, izgubila od Enan.

avatar
Friday, 30.12.2016
22:56

Tad ju je Justin ubial u pojam, sa samo 3 gema koja jos je dala, a Ana je bila realno druga na svetu. Ali zato kad se povukla Justin Ana je iskocila i svi su mislili da ce je naslediti i podominantnosti, steta, niej uspela.

avatar
RVT SPT SRB JSD ACM
Saturday, 31.12.2016
00:51

Da, a drugo finale je izgubila od Mase:-) Velika steta, takav potencijal, a toliko malo uspeha ako cemo realno...